Cumartesi Dersimiz köpek eğitimi

Dersimiz köpek eğitimi

12.05.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Köpeğinizi eğitmeye karar verenlerin, işe kendi eğitimiyle başlaması gerekiyor. Bilinçsiz eğitim, köpeklerde davranış bozukluğuna neden oluyor

Dersimiz köpek eğitimi

Dersimiz köpek eğitimi

Köpeğinizi eğitmeye karar verenlerin, işe kendi eğitimiyle başlaması gerekiyor. Bilinçsiz eğitim, köpeklerde davranış bozukluğuna neden oluyor

Herkes kendi köpeğini eğitemez. Kimi yeterince sabırlı değildir, bazıları ise disiplinden hoşlanmaz. Köpeğinizin eğitimiyle uğraşmak istemiyorsanız, özel bir eğitimciye başvurun. Köpeğiniz bunu önemsemez, hatta belki de tercih eder. Ama köpeğimi ille de ben eğiteceğim diyorsanız, birkaç noktaya dikkat etmeniz gerekiyor.

Önce kendinizi eğitin
Bir köpek yavrusunu eğitmeye başlamadan önce, köpek sahibinin kendisine doğru bir çerçeve çizmesi gerekiyor. Aksi takdirde, köpeği eğitemediğimiz gibi, daha ciddi davranış bozukluklarıyla karşı karşıya kalabiliriz.

Tutarlı davranın
Köpek eğitiminin püf noktası, tutarlı davranmaktır. Kullandığınız kelimeleri ve davranışları başlangıçta belirleyin ve istisnadan kaçının. Köpeğinize "otur", "kalk" gibi belli bir komut öğretmeye çalışıyorsanız, bu kelimeleri hep aynı ses tonuyla ve aynı şekilde söyleyin.

Dersleri kısa kesin
Tıpkı çocuklar gibi köpek yavrularının da ilgisi çabuk dağılır. Hatta köpekler, çocuklardan bile daha hızla ilgisini kaybeder. Ve köpek bir kez sıkıldıktan sonra ona artık hiçbir şey öğretemezsiniz. Kendinize bir program belirleyin ve bu programa sadık kalın. Her gün 10 dakika, haftada bir saat onunla çalışın.

Sakin ve kontrollü olun
Köpeğinizi eğitirken hem onun hem de sizin eğlenmeniz gerekiyor. Kendinizi kaybetmeyin, sinirlenmeyin ve kontrolünüzü kaybetmeyin. Köpeğiniz eğlenmiyorsa ona bir şey öğretemezsiniz.

Her dersi ödülle bitirin
Dersleri mutlaka olumlu şekilde bitirin. "Gel" komutuna uymayı öğrendiyse, dersi bu komutla bitirin mesela. Ve sonunda ona bir ödül verin. Bu ödül "Aferin" demek, onu okşamak ya da sevdiği bisküvilerden vermek olabilir.

Ödülü abartmayın
Köpeğiniz eğitime cevap veriyor ve öğrettiklerinizi uyguluyorsa ona ödül verin. Ama onu hediyeye boğarsanız, bir süre sonra ödül vermekten vazgeçtiğinizde, o da öğrendiklerini unutacaktır.

Ceza vermeyin
Köpeğiniz umduğunuzdan yavaş öğreniyorsa bile ona ceza vermeyin. Eğitimde anahtar kelime sabırdır. Ceza, köpeğinizle ilişkinizin bozulmasına neden olur ve onun derslerden soğumasını sağlar.

ARANIYOR..
Ankara-İran kırması bir yuva arıyor
1.5 yaşındaki dişi Ankara-İran kırması kedime yuva arıyorum. Tel: (0216) 522 21 17

Yeni bir köpek...
Ne yazık ki bir yıl önce terrier’im öldü. Mersin’de oturuyorum, evim müsait. Yeni bir köpek arıyorum. Tel: 0533 413 84 20

Kedisever aileye ev
Zeytinburnu’ndaki evimizin bahçesinde 25 sokak kedisine bakıyoruz. Yakında taşınacağız. Kedi seven bir aile arıyoruz. barozdemir@hotmail.com

Brooke kaçtı...
Brooke 3 yaşında, tekir, pisi pisiden anlamıyor, adı söylenince geliyor, damağında mühür var. Erenköy’de Ethemefendi Caddesi’nde oturuyordu.
Tel: (0216) 360 21 23

Evcil hayvan ya da evcil hayvanlara yuva ve eş arayanlar için e-posta adresimiz: milpazar@milliyet.com.tr




CUMARTESİ