Cumartesi Diyet yemekler kapınızda

Diyet yemekler kapınızda

10.05.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Diyet yemek servisleri sağlıklı beslenmeye fırsat bulamayanlar ve diyetisyeninin verdiği reçeteyi hazırlamakta zorlananlar için yemekleri kişisel tercihlerinize ve diyetinize göre hazırlıyor, evinize kadar getiriyorlar

Diyet yemekler kapınızda

Sağlıklı beslenmek istiyor, diyet reçetesine uymaya çalışıyor ama zamansızlıktan fast food’a mı dadanıyorsunuz? Ya da düşük kalorili yemek yemeniz gerekirken kocanız ve çocuğunuzun isteği üzerine tencere yemeğine mi talim ediyorsunuz?
Merak etmeyin artık kalori ve karbonhidrat hesabını sizin adınıza yapacak şirketler var. Onlar sizin diyet listenizi, kişisel tercihlerinizi, neye alerjiniz olduğunu veyi neyi sevip sevmediğinizi dikkate alarak size özel mönüler hazırlıyor. Günde
beş öğünü evinize veya iş yerinize getiriyor. Size de sadece üç dakikalık bir iş düşüyor: Yemeklerinizi mikrodalgada ısıtmak.

Haberin Devamı

Altı farklı beslenme çözümü var

Rafinera‘nın sahibi Didem Altınbaşak  hamilelik döneminde doktorun önerdiği yemekleri hazırlamakta zorlanmış. “Keşke benim yerime bu yemekleri hazırlayan ve eve kadar getiren biri olsa” diye iç geçirmiş. Sonra yurtdışında yararlandığı, kişiye özel yemekler hazırlayan sistemi Türkiye’ye getirmeye karar vermiş.
Rafinera’da altı beslenme çözümü var. “De-light” kilo vermek isteyenlere, “fit&well” sağlıklı beslenmek isteyenlere, “mom to be” bol vitaminli yemekleri tercih eden annelere uygun. “Vagetarian” sebzeseverlere, “personal chef” diyetisyenlerinden aldıkları reçeteyi uygulatmak isteyenlere, diyabetiklere, glutene alerjisi olanlara özel. “Detoks” beslenme programı ise üç gün sürüyor.
Beslenme çözümleri Rafinera’nın beslenme uzmanları denetiminde, kişilerin alması gereken günlük kalorilere göre oluşturuluyor. Günlük mönülerde sunulan lezzetlerin şık restoranların mönüsünden eksik kalır yanı yok. Fenerbalığı da var, kişnişli somon da.
Altınbaşak “Mönüler kişelerin ihtiyaçlarına ve özel isteklerine göre hazırlanıyor. Herkesin yemeği ayrı ayrı yapılıyor. Mesela birininki bir gram diğerininki beş gram yağ içeriyor. Domatese alerjisi olan müşterinin yemeğine domates koyulmuyor” diyor.
5, 10 ve 30 günlük programlardan oluşan beş öğünlük beslenme çözümlerinin günlük fiyatı 65 YTL civarında. Eğer “Akşam yemeği istemem” diyorsanız dört öğünlük çözümün fiyatı 52 YTL’ye düşüyor. Rafinera İstanbul sınırları içerisindeki her yere paket gönderiyor. Tel: (0212) 323 30 10

Haberin Devamı

Adana kebabını da döneri de buharda pişiriyorlar

Ota Güzellik Merkezi sous vide (vakumlama) tekniğiyle buhar ısısında pişen, kalorisi hesaplanmış doz mönülerle diyet yapmayı kolaylaştırıyor. Yemekler havası alınmış torbanın içinde daha az yağ, tuz, şeker ve baharat kullanılarak, besin değerlerini ve lezzetlerini kaybetmeden şok buhar ısısında pişiriliyor. Böylece kalori değerleri tencere yemeklerinden daha düşük oluyor. Doz mönüler buzdolabında muhafaza edilerek, tazeliğini üç hafta boyunca koruyor.
Doz mönü seçenekleri arasında balıktan patlıcan dolmaya, hindi sarmadan kuru fasulyeye, bulgur pilavından kabak tatlısına, Adana kebaptan dönere pek çok lezzet bulunuyor.
Doz mönü marka müdürü Serkan Sü “Sağlıklı beslenen bir kişi günde yaklaşık 1500 kalori almalı. 1500 kalori 30 doza denk geliyor. Bu yüzden günlük 25-30 dozluk mönü tüketmek gerekiyor. Mesela balık, garnitür ve domates çorbasından oluşan mönü 8 doz. Kabak tatlısı 2,5 doz” diyor.
Plastik ambalajlı yemek kapları iki yöntemle ısıtılıyor: Mikrodalga ve ısıttığınız sıcak suyu üzerine dökerek.
Bir doz mönünün fiyatı 6,75 YTL. Etiler’deki merkezden yine Etiler ve civarına servis bedava. Eğer daha uzak bir semtten sipariş vereceksiniz kargo ücretini siz ödüyorsunuz.
Yakında diyabet hastalarına ve kolesterol problemi yaşayanlara uygun doz mönüler üretilecek. Tel: (0212) 351 63 16

Haberin Devamı

Önce yağ ölçümü sonra diyet yemek servisi

Kemerburgaz’daki Nü Medical Day Spa‘nın light mönü programına katılmadan önce merkezi ziyaret ederek bilgisayarlı yağ ölçümü yaptırmak gerekiyor. Sonuçlara göre kişinin alması gereken günlük kalori ihtiyacı saptanıyor. Her hafta yağ ve kilo ölçümleri tekrarlanıyor. Böylece bir sonraki haftanın kalori miktarları belirleniyor. Bu verilere göre kişiye özel yemekler hazırlanıyor.
Tadından hoşlanmadığınız veya alerjik olduğunuz lezzetleri belirttiğiniz takdirde o yemekler mönünüzden çıkarılıyor. Vejetaryenseniz mönüdeki hayvansal gıdalardan alacağınız besin değerlerini yapılan değişiklikler sayesinde başka gıdalardan elde etmeniz sağlanıyor.
Spa’nın beslenme programı üç ana öğün, üç ara öğünü kapsıyor. Öğünlerin içeriğini diyetisyen Ayşen Arıcan belirliyor. 
Hazırlanan yemekler Kemerburgaz ve Göktürk bölgesindeki evlere ve iş yerlerine 07.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak teslim ediliyor. Kargo ücreti karşılığında İstanbul’un diğer semtlerine de gönderim yapılıyor. 
Fiyatlara gelince... Üç ana, üç ara öğün yemek ve haftalık yağ ölçümü dahil aylık (pazar günleri yemek yollanmıyor) fiyatı 840 YTL. Bir haftalık deneme programının fiyatı ise 210 YTL.
Tel: (0212) 360 33 25

Haberin Devamı

Rejim yapana Angel, kalori isteyene Devil mönüsü

Haberin Devamı

Devil or Angel’ın üç ortağı var: Profesyonel iş hayatında yöneticilik yaparken diyet reçetesi hazırlamanın zorluğunu yaşayan Naz Tok, hamilelik döneminden sonra diyet reçeteleri ile tanışan Funda Keskin ve 20 yıl Manhattan’da restoran işletmeciliği yapmış olan Levent Altan.
Akaretler BJK Plaza’daki Devil or Angel hem bir kafe hem de üyelik sistemiyle çalışan bir şirket. Haftalık diyet reçetenizi birebir hazırlıyor, kapınıza kadar getiriyorlar. Eğer bir diyet listeniz yoksa diyetisyenlerin danışmanlığında hazırlanan diyet listesinden faydalanabiliyorsunuz.
Şirket hamilelere, şeker hastalarına veya sadece organik ürünlerden oluşan yemekleri tercih edenlere de hizmet veriyor.
Devil or Angel’ın diyet mönüsünde kepekli mantı, kepekli wrap, diyet cheesecake, somon ızgara gibi lezzetler var. Bulgurla yapılan Lübnan yemeği tabule ise şirketin en çok talep gören yemeklerinden biri.
Devil or Angel sadece diyet yapanlara değil, diyet yapmayanlara da geniş bir mönü sunuyor. Angel sağlıklı ve diyet yemekleri, Devil ise diyet yapmadan beslenmeyi tercih edenleri ifade ediyor. Mesela rejim yapan bir kadın ve rejim yapmayan kocası için evlerine iki mönü yollanabiliyor: Sağlıklı Angel ve bol kalorili Devil. 
Şimdilik Beşiktaş ve civarına servis yapılıyor. Beş öğünden oluşan günlük mönünün fiyatı yaklaşık 60 YTL. Tel: (0212) 258 04 12