Cumartesi Dolabınızı abur cuburla doldurun

Dolabınızı abur cuburla doldurun

30.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Patates kızartmaları, mısır gevrekleri, şekerlemeler... Ünlü modaevleri sonbahar koleksiyonları için fast food kültüründen ilham aldı. “Atıştırmalık” giysilere buyrun

Dolabınızı  abur cuburla doldurun

Chanel, 2014-15 sonbahar / kış sezonu için Paris’te defile düzenlediği Grand Palais’yi dev bir süpermarkete dönüştürdü, Moschino podyumundaki modeller, ellerinde McDonald’s’ın patates kızartmalarını andıran telefon kılıflarıyla yürüdü. Kate Spade’in çantaları markanın kreatif direktörünün Uzakdoğu’ya yaptığı seyahatin ardından Çin yemeği kutusuna dönüşürken, Anya Hindmarch’ınkiler ise üzerinde mısır gevreği Kellogg’s’un horozunu taşıyordu.

Bu lezzetli trend çok sevildi
Tasarımcıların modaseverlere vermek istediği mesaj iki türlü yorumlanıyor. Birincisi, “abur cuburu çok seviyorsanız yemeyin, giyin” şeklinde. İkincisi ise tüm bunların son dönemin popüler terimlerinden fast fashion’a yani hızlı modaya yöneltilen ironik bir eleştiri olduğu yönünde. Zira sokak giyimi markalarının ünlü modaevlerinin tasarımlarını taklit ederek ucuz koleksiyonlar yaratması, bu yüzden de kalitesiz ancak modayı takip etmek isteyenleri tatmin eden bir sistem yaratılması uzun süredir fast food kültürüne benzetiliyor.
Sebep ne olursa olsun, sokak stili fotoğraflarına bakınca anlıyoruz ki bu lezzetli trend çok sevildi ve hızlıca tüketilmeye başlandı bile.

“Market kapanıyor”
Chanel defilesindeki süpermodeller renkli alışveriş arabalarını itip üzerlerine et reyonunda plastik geçirilmiş gibi paketlenen çantaları taşırken, raflarda da Chanel logolu süt kutuları, mısır gevrekleri, konserveler duruyordu. Defile bittiğinde ise şu anons yapıldı: “Değerli müşteriler, marketimiz kapanıyor. Lütfen ayrılırken meyve ve sebzelerden alınız.”

McDonald’s’tan açıklama geldi
Jeremy Scott’ın dünyanın en büyük fast food devlerinden McDonald’s’a selam yolladığı koleksiyonunu görenler, tasarımcının firmayla anlaşma imzalayıp imzalamadığını merak ederken McDonald’s’tan açıklama geldi. Moschino ile ürünlerinde McDonald’s fikri mülkiyetini kullanabilecekleri bir lisans anlaşması imzaladığını söyleyen firma, karşılığında İtalyan modaevinden hayır işlerini yapan fonu için bağış alacak.

Haberin Devamı

Dolabınızı  abur cuburla doldurun

Abur cubur ambalajları Chanel’e yeni çantaları için ilham verdi.

Dolabınızı  abur cuburla doldurun

Rihanna, Cara Delevingne ve Joan Smalls; Chanel’in “süpermarket”inden alışveriş yaparken (üstte)... Moschino defilesinde jelibon paketi desenli elbiseler vardı (sağda).

Alışveriş

Küçük parçalarla fark yaratın

* Telefon kılıfı lezzetli olsun isteyenler Zero Gravity’nin şekerlemelerine (80 lira) ya da Moschino’nun dondurma çubuğuna (173 lira) başvurabilir.

* Anya Hindmarch’ın bisküvi kutusu şeklindeki portföy çantası sezonun en sevilen aksesuarlarından oldu bile. Fiyatı 2 bin 869 lira.

* Gasolineglamour.com adresinden satın alabileceğiniz güneş gözlüklerinin etrafı sosisli sandviçlerle süslü! “Bari gözüm doysun” diyenler için, fiyatı 44 dolar.

Haberin Devamı

* Moschino’nun McDonald’s çantaları altın zincirleriyle hem lüks hem de eğlenceli. Fiyatı 2 bin 495 lira.

Kısa kısa

Yastıklar Paris yolcusu
Dünyaca ünlü tasarımcılarımızdan Rıfat Özbek ve tasarım ortağı Erdal Karaman, yastık markaları Yastık by Rıfat Özbek’i tasarım sektörünün en büyük fuarlarından Maison&Objet’de tanıtmaya hazırlanıyor. Marka, dünyanın dört bir yanından gelen tasarımcıların çok özel tasarımlarını görücüye çıkardığı fuara “Modernottoman” koleksiyonuyla katılacak.

“Berrak” BİR sezon
Park Bravo’nun yeni kampanya yüzü Berrak Tüzünataç oldu.
Oyuncu, Özlem Kaya’nın kreatif direktörlüğünde hazırlanan koleksiyon için İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi’nde poz vermiş. Koleksiyonda saks mavisi, bordo gibi çarpıcı renkler ile tüy ve deri detaylar dikkat çekiyor.

Sportif koleksiyon
İngiliz şarkıcı Rita Ora, Adidas Originals için fermuarlı üstlerden spor sutyenlerine kadar günlük hayatta giyilebilecek parçalar tasarladı. Şarkıcı, koleksiyonu gece de giymek isteyenlere topuklu ayakkabı öneriyor.