Cumartesi Dört gözle onları bekliyoruz

Dört gözle onları bekliyoruz

18.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknoloji meraklılarının 2012’de kavuşmayı beklediği cihazların başında iPhone 5 ve iPad 3 geliyor

Dört gözle onları bekliyoruz

Geçtiğimiz yıl teknolojiseverler için oldukça bereketli bir yıldı. Motorola Atrix 4G, iPad 2, Amazon Kindle, 2011’de hayata gözlerini açan teknoloji harikalarından sadece birkaçı. Markalardan gelen haberlere bakılırsa 2012’nin de 2011’den aşağı kalır yanı olmayacak. İşte bu yıl aklımızı başımızdan alacak teknolojik cihazlar...

Haberin Devamı

ipad 3

Jobs’un doğum gününde mi?
Apple iPad 3’ün Steve Jobs’un doğum günü anısına 24 Şubat’ta tanıtılacağına dair söylentiler hâlâ kuvvetli. Yeni iPad’in iOS5’e ve 3D özelliğine sahip olması bekleniyor. Beklenen en büyük yenilik ise retina ekran ve dört çekirdekli A6 işlemci.
Alüminyum arka kapakta daha yüksek çözünürlüklü kamera yuvası yer alacak. Beklentiler doğru çıkarsa eklenen yeni özellikler gövdeyi 1 mm kalınlaştıracak.

iphone 5

Geçen yıl bekledim de gelmedin
2011 ekiminde çıkacağına dair yaygın söylentilere rağmen şirket iPhone 5 yerine iPhone 4S’i çıkarmayı uygun buldu. Bu pek çoklarını hayal kırıklığına uğratsa da beklentileri düşürmedi. 2012’nin iPhone 5’in yılı olacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

NIntendo WII U

Mağazası da yenilenecek
Nintendo’nun gelecek nesil oyun konsolu Wii U 2012’nin hasretle beklenen cihazlarından. Wii U dokunulabilir ekranı ve full HD kalitesiyle oyunseverlere yeni bir dünya vaat ediyor. Marka daha fazla içerik sunmak için mağaza yapısında da değişikliğe gidiyor.

Apple HDTV

Iphone’la kumanda edilecek
Popüler alışveriş sitesi Best Buy’ın müşterilerine ilettiği bilgiye göre Apple HDTV, 42 inç ekrana sahip olacak ve 1.499 dolar’dan satılacak. Apple tv’ler iCloud bulut depolama servisiyle bağlantı kurabiliyor ve iPhone ya da iPad’le uzaktan kumanda edilebiliyor.

Samsung Galaxy SIII

30 milyon satması bekleniyor
Çift kamerası, Android işletim sistemi ile Samsung Galaxy III’ün bu yıl iyimser bir tahminle 30 milyon satması bekleniyor.

Xbox 720

Müjdeyi bu yıl verecekler
Microsoft’un beğenilen oyun konsolu Xbox’ın yeni modeli uzun zamandır bekleniyor. Kimileri Xbox 720’yi 2015’ten önce göremeyeceğimizi söylese de işi aceleye getirmeyen Microsoft yetkililerinden bu yıl mutlu haber gelebilir.

Ultrabooks

Apple’a rakip olur mu?
Intel’in ince laptopları Apple’ın Macbook Air’i için tehdit oluşturmaya devam ediyor. Uzmanlar Ultrabooks’un bu yıl laptop pazarının yüzde 12’sini kaplayacağını öngörüyor.

Sony PlaystatIon 4

3D özelliği var
Geçtiğimiz yıl 51 milyon Playstation 3 satılmıştı. Dolayısıyla Sony’nin yeni bir model hazırlaması kaçınılmazdı. Tüm dünyanın dört gözle beklediği Playstation 4’ün 3D özelliği olacağı konuşuluyor.

Haberin Devamı

Amazon RekIndle

Ekranı genişleyecek
Amazon Rekindle’ın 2012’de piyasaya çıkması beklense de çalışmalar daha yeni başlamış görünüyor. Yeni modelin daha geniş bir ekranı olması bekleniyor.

Canon EOS 5D Mark III

İki yıllık çalışmanın ürünü olacak
Fotoğraf ve video meraklılarının başını döndürecek bu yeni kameranın iki yıllık bir çalışmanın meyvesi olarak bu ay çıkması bekleniyor.