Cumartesi Emmy’lerde kaybeden yok

Emmy’lerde kaybeden yok

27.09.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bu yıl 60’ıncısı düzenlenen Emmy Ödül Töreni’nin sahne arkasında yalnızca partiler ve kokteyller yok. Yaklaşık bir hafta öncesinden kapılarını açan özel salonlarda kimi lüks kimi basit pek çok hediye sunucuları ve adayları bekliyor

Emmy’lerde kaybeden yok

Her ödül töreni gibi, Emmy ödülleri de yaklaştığında ünlüleri bir heyecan alır. Törenler bazıları için prestijli bir ödüle kavuşma anlamına gelirken bazıları için de bir nevi alışveriş etkinliği demek.
Pek çok örnekten biri, Distinctive Assets adlı ajansın, Emmy adaylarına ve törenin sunucularına her yıl verdiği, içi hediye dolu bir çanta. Ancak bu yıl, Emmy’lerin dağıtılacağı törenin birkaç gün öncesinden hazırlanan ve kapılarını açan temalı hediye salonlarındaki armağanlar, Distinctive Assets’in ödül alamayanlara verdiği teselli çantalarındakilerden katbekat zengindi.
Örneğin Kari Feinstein’ın Batı Hollywood’da bir villada açtığı Style Lounge adlı salonuna gelen ünlüler, Nine West ayakkabılardan Michael Stars kazaklara ve Camenae çantalara toplam 10 bin dolar değerinde hediyeler alıyorlardı.
Silver Spoon şirketinin Mulholland Yolu’ndaki evde oluşturduğu çiçeklerle bezenmiş Passion for Pink salonunda ise New Balance ayakkabılardan Spreegirl iç çamaşırlarına onlarca ürün sergilenirken, pembe giyinmiş hostesler misafirlere ufak kekler dağıtıyordu.
Hediye salonları ünlülere değişik vakıflara bağış yapabilecekleri bir fırsat da sunuyor. Bu yıl da her salonda ünlülerin bağış yapabilecekleri standlar bulunuyordu. Böylece herhangi bir ünlü, topladığı hediyelerin bir kısmını Passion for Pink salonunda meme kanserine, Style Lounge’da AIDS’e karşı duyarlılığı artırma amacıyla açılan standlarda bağışlayabiliyordu.
Ayrıca imzalayarak verdikleri ürünler, hatta yalnızca imzaları dahi eBay’de hayır kurumlarına gelir toplamak amacıyla satışa çıkartılıyordu. Zaten ABD’de vergilerden sorumlu olan IRS adlı daire de fiyatı 600 doların üstünde olan ürünleri kanunen vergilendirilebilir gelir olarak değerlendirdiğinden, yüksek gelirli ürünlerin vakıflara bağışlanması herkesin işine geliyordu.


Hediyeli parti
People dergisinin düzenlediği 2008 ET Emmy Partisi’ne katılan Sean Combs, Eva Longoria Parker, Christina Applegate ve Sandra Oh gibi birçok ünlü, Cole Haan’ın hazırladığı hediye çantalarına kondular. Çantada Flip Mino kamera, Estee Lauder’den Unforgivable parfümü, Sun Lounge’da solaryum ve yüz bakımı, Sports Club/LA’e bir aylık spor salonu üyeliği, Motley Bird enerji içeceği gibi onlarca hediye bulunuyordu.