Cumartesi Eski Fener’in yeni yüzü

Eski Fener’in yeni yüzü

17.02.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tarihi Fener semtinin tek oteli Daphnis sizi yüz yıl öncesine götürüyor. Otelin atmosferi eski zamanların havasını solumak isteyenler için ideal bir alternatif

Eski Fener’in yeni yüzü

Eski Fener’in yeni yüzü

Tarihi Fener semtinin tek oteli Daphnis sizi yüz yıl öncesine götürüyor. Otelin atmosferi eski zamanların havasını solumak isteyenler için ideal bir alternatif

SELMA ŞABANOVİÇ

Fener, Bizanslılar döneminden beri İstanbul’un gözde yaşama alanlarından biri. Yüzlerce yıllık tarihiyle sayısız olaya tanıklık eden bu eski semt Rumlar, Türkler, Yahudiler ve Ermeniler arasındaki komşuluk bağlarından doğan özel bir kültüre sahip.
Modern kültürden ve beraberinde getirdiği yaşam biçiminden sıkılanlar, aradıkları değişikliği bu tarihi semtte bulabiliyorlar. Bir zamanlar İstanbul’un gözde semtlerinden olan Fener, yeniden hareketleniyor.

Nostaljik bir alternatif
Fener’in altı ay önce açılan ilk ve tek oteli Daphnis, Fener’in tarihi dokusunun mükemmel
bir örneği. Daphnis aynı zamanda alışık olduğumuz modern otellere nostaljik bir
alternatif. Otel, 104 yıllık dört Rum evinin koridorlarının birleştirilmesiyle ortaya çıkmış. Otelin mimar sahibi Defne Keskin, Fener’in unutulmuş güzelliğini İstanbul’a yeniden kazandırmak için evleri kendi restore etmiş.
Daphnis Otel 19 odadan oluşuyor, bunların üçü suit, üçü tek kişilik, on üçü de çift kişilik. Otel odalarının ahşap döşemeleri, tavanları, duvarları, kapıları, süsleri bile, aslına uygun olarak restore edilmiş. Odaların dekoru antika eşyalarla, Orta Anadolu köylerinden getirtilmiş sandıklarla ve yapının dönemine uygun olarak seçilmiş avizeler, yatak örtüleri ve perdelerle eski zamanları hatırlatıyor. Sırf dekorasyon amacıyla kullanılmış, evlerin orijinalliğini bozacak bir süs bile yok. Otel evlerden dönüştürülmüş olduğu için bütün odalar farklı boyutlarda. Daha büyük otellerde rastlanan kişisel olmayan, standart atmosfer burada karşınıza çıkmıyor. Otelin misafirlerini çeken ve tercih edilmesini sağlayan da bu özgün havası. Eski İstanbullular’ın yaşadığı bir evde konaklama ayrıcalığına sahip olmayı kim istemez ki?

Fanarion’un değişik tatları
Otelde konaklayanlar ve sadece uğramak isteyenler Cafe Fanarion’da Haliç’in mozaiğini yansıtan yemeklerin ve tatlıların tadını çıkartabilirler. Cafe Fanarion 7.30’dan 24.00’e kadar açık. Özellikle ev yapımı börekleri ve hem odalarda hem de kafede sunulan zengin Türk kahvaltısı misafirler tarafından çok seviliyor.
Otelin misafirleri de Fener’in kültürel mozaiğini tekrar ediyor gibi. Hem yabancılar hem de Türkler geliyor. Daphnis Otel’in Kariye, Eyüp, Eminönü, Sultanahmet, Kapalıçarşı, Beyoğlu, Beşiktaş gibi tarihi ve turistik mekanlara olan yakınlığı da tercih edilmesinin sebeplerinden biri. Buna rağmen, otelin en çok tercih edilen özelliği yine de eşi bulunmayan rahat ve nostaljik atmosferi.



CUMARTESİ