Cumartesi Estetik ameliyatla baklava kaslar

Estetik ameliyatla baklava kaslar

28.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Karın kasları bir türlü “baklava şeklini” alamayan erkeklerden misiniz? Eğer öyleyse estetik cerrahinin yeni yöntemlerinden “Vaser liposelection”a başvurarak yaz sıcakları bitmeden sahilde kaslı karnınızla birkaç tur atabilirsiniz

Estetik ameliyatla baklava kaslar

Baklava dilimi görünümlü karın kaslarına sahip olmak çoğu erkeğin hayali. Bunun içinse çoğu saatlerce spor salonlarında ağırlık çalışıyor, mekik çekiyor, bant üstünde kilometrelerce koşuyor. Her yolu denemesine rağmen istediği görünümü elde edemeyenlerin imdadına ise estetik cerrahlar “vaser liposelection” yöntemiyle yetişiyor. Yaklaşık üç-dört yıllık bir yöntem olan vaser liposelection özellikle ABD, İngiltere ve Brezilya’da yaygın.
Bu yöntemle karın bölgesindeki kaslar görünür hale getiriliyor. Ancak bu kasların maliyeti biraz yüksek. 6-7 bin TL’den başlıyor ve hastanın durumuna göre daha da yükselebiliyor. Sorularımızı, Türkiye’de karın kası ameliyatlarını uygulayan estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanları yanıtladı...


“Talep az çünkü erkekler bu konuda yeterli bilgiye sahip değil”

Haberin Devamı

Prof. Dr. Cihat Nazmi Baran
-Her tekniğin kendine göre avantajı ve dezavantajı var. Vaser ise derinin yapısını bozmayan ve sadece yağları eriten teknik olarak bilinir. Dolayısıyla diğerlerine oranla hasta uygulama sonrası biraz daha rahattır. Ancak vaser sadece küçük alanlarda kullanılabilecek bir yöntem olarak görülüyor. Maalesef şu an için klasik liposuction’a bir alternatif olamaz.
-Hasta talepleri çok ancak yeterince bilgilendirilmedikleri veya bu konuda yanlış yönlendirildikleri için gerçekçi taleplerin sayı oranı oldukça düşük. Hastalara uygulanacak yöntemin uygunluğu hastayı gördükten sonra kararlaştırılıyor.


“Bu yöntemle doğal ve sportif bir görüntü elde ediyoruz”

OP. DR. NACİ ÇELİK
-Vaser liposelection yönteminde travma yaratmadan, ses dalgaları yağ dokularının içine gönderiliyor, yağlarda erime oluşturuluyor ve emme yöntemiyle dışarı çıkarılıyor. Şişman hastalarda bu yöntem uygulanamıyor. Bir de hasta spor yapıyor olmalı, kasları olmalı. Kas olmazsa hangi kasları görünür hale getirebilirim ki?
-Kasları görünür kılmak için belli bölgelere yağ da enjekte edebiliyoruz. Doğal ve sportif bir görüntü elde ediyoruz. Özellikle karnın yan tarafından alıp enjekte ediyoruz yağları. Kişi şişmanlarsa baklava görüntüsü gider tabii.
-İşlem hastanede, genel anesteziyle yapılıyor. Bazen
sekiz saat sürebiliyor. Ertesi gün hastaneden çıkıyorsunuz, iki-üç hafta korse kullanıyorsunuz. İkinci haftadan sonra spora başlıyorsunuz. İki ay sonra da kaslar belirginleşiyor.


“Karın altına baklava şeklinde protez de koyabiliyoruz”

Haberin Devamı

Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu
-Liposuction ve protez kas sistemiyle baklava görünümlü karın yapılıyor. Baklava şeklindeki protezi karnın alt bölgesinden girerek yerleştiriyoruz. Operasyon yaklaşık bir, bazen iki saat sürüyor. Dikişler belli olmuyor. Genellikle zayıf ya da sporla istediği görüntüye kavuşamayan erkeklerin tercihi yapay kas operasyonları oluyor.
-Oldukça fazla talep var ancak her kişi bu işlem için uygun olmayabiliyor. Ayda ortalama 10 başvuru oluyor. Uygun kişilere yapıldığı takdirde son derece başarılı bir yöntem. Aynı zamanda katı silikon kullanıldığı için herhangi bir kazaya maruz kalındığında risk oluşturmuyor ve yapay kas olduğu anlaşılmıyor. Sert oldukları içinde şekil değiştirmiyorlar.
-Karın protezinde bir ay eğilip kalkmak, denize girmek, güneşlenmek, yüzmek, ağır hareket ve egzersiz yasak. Daha sonra kişinin sağlıklı beslenmesi ve spor yapması uygun olur. Yöntemin uzman hekim tarafından uygun yapıldığı durumlarda hiçbir yan etkisi yok.


“Ehil ellerde karın kası ameliyatları gayet başarılı”

Haberin Devamı

Op. Dr. Tunç Tiryaki
-Karın kası ameliyatlarını uyguluyoruz ancak illaki bunu vaser yöntemiyle yapmanız gerekmiyor. Klasik liposuction yöntemleriyle de uygulanabilir. Gayet de başarılı olur. Eğer cildi biraz toparlamak istiyorsanız radyofrekans ya da lazer uygulanabilir. Bu yöntemlerle kasları çevreleyen bölgelerdeki yağlar daha fazla alınıyor, o bölgeler inceltiliyor, böylece kaslar belirginleşiyor.
-Vaser, lazer ve radyofrekans kullanılarak yapılan ameliyatlar çok başarılı. Bunların en büyük avantajı damarlara zarar vermemesi ve sadece yağ eritmesi. Yani klasik liposuction ameliyatında olduğu gibi kanama gibi sıkıntılar olmuyor. Bunlar çok güçlü cihazlar. Dolayısıyla işi bilmeyen ellerde hasta zarar görebilir. Hastalar, gittikleri uzmanın gerçekten bir plastik cerrah olduğuna dikkat etmeli.