Cumartesi Ev partilerinden Yeniköy’e

Ev partilerinden Yeniköy’e

10.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İtalya’da okurken başlayan arkadaşlıklarını evde verilen mini yemek partileriyle pekiştiren Özlem Eren ve İpek Özmen, yemeğe olan ilgilerini Yeniköy’de açtıkları Sırçacı14’e taşıdılar

Ev partilerinden Yeniköy’e

Özlem Eren ve İpek Özmen farklı yemek kültürlerini tanımayı seven ve İtalya’da öğrenciyken tanışan
iki yakın arkadaş. Eren, yemeğe olan ilgisini Sırçacı Sokak numara 14’teki evinde verdiği mini yemek partileriyle geliştirmiş. Davetlilerinin sayısı 50’yi aşınca artık bir mekan açmak gerektiğine inanmış ve İpek Özmen’le birlikte Yeniköy’de Sırçacı14’ü açmışlar.

Anadolu esintileri

Ev partilerinden Yeniköy’e

Emirgan’dan Sarıyer’e doğru gittiğinizde solda, 60 numarada hizmet veren minik bir mekan Sırçacı14. Mekanın çiçeklerle süslü ön kısmından içeriye girdiğinizde göze ilk çarpan ev yapımı kekler, çay siparişlerinde getirilen araba, atlıkarınca görünümlü renkli demlikler; hesap istenince verilen ahşap kutular ile bakır sahanların olduğu ahşap servis arabası göze çarpıyor.
Mekanın dekorasyonunda diğer dikkat çeken şey ise Özlem Eren’in annesinin yaptığı Anadolu kadını motifli ilginç tablolar. Dekorasyondaki bu tercih için Özlem Eren “İpek’in ailesi Gaziantepli.
Ben de ailemde Anadolu kültürüyle yetişmiş bir kızım. Sırçacı14’te hem yurt dışında karşılaştığımız
tatları hem de geleneksel motiflerimizi misafirlerimizin ayağına getiriyoruz” diyor.
Eren ve Özmen ikilisi menüdeki tarifleri bizzat deneyerek geliştiriyor. İlk kez hazırlanan bir yemek ya da kokteyli önce birbirlerine sonra da dostlarına tattırıp puanlıyor, ardından eksiklerini tamamlayıp şefle birlikte
menüye ekliyorlar.
Ulusal tatlara da yer vermeye özen gösteren ikili, menüde klasik lezzetlerden şaşmıyor. Tek yaptıkları ise bu lezzetlere kendi yorumlarını katmak. Gaziantep’ten gelen biberle hazırladıkları ve yanında doğranmış karışık sebzelerle sundukları kırmızı biber çorbası, üzeri milföy kaplı kuzu incik, otlu yoğurtla servis ettikleri top mücver, karamelize soğan ve yeşillikle hazırladıkları ekmek arası levrek bunlara iyi örneklerden birkaçı.

Kadınların favorisi “George Clooney”
Sırçacı14’te ayrıca somon sufle, Gaziantep’ten gelen kuru patlıcanla yapılmış dolma, Mersin’in acı biberli ekmeği gibi ilginç tatlar da var. Tatlı sever müşterilerin en beğendiği tercih Oreo bisküvisi ve çokokrem ile yapılan Oreo’lu cheesecake. Mekanın barında kahve ve martini ile hazırlanan “George Clooney” kokteyli ise özellikle kadınların favori içkisi.

Yazarlar