Cumartesi “Evde her yerde defterlerim var”

“Evde her yerde defterlerim var”

03.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Oyuncu Seda Telciler müziğe iyice ısındı. 4 şarkılık “Böyle Şey” isimli EP’si bu hafta çıkıyor. Evinde mini bir stüdyosu olan Telciler aklına geleni yazıyor, sonra da onlardan şarkı yapıyor

“Evde her yerde defterlerim var”

Seda Telciler “Sihirli Annem”, “M.U.C.K.”, “Not Defteri” dizilerinden ve reklam filmlerinden tanıdığımız bir yüz. Geçtiğimiz ocak ayında “Bembeyaz” isimli ilk single’ını çıkaran Telciler, söz ve bestesi kendine ait dört şarkılık “Böyle Şey” isimli bir EP çıkardı. Dijital ortamdan satın alınabilen EP bu cuma raflarda da olacak.

Haberin Devamı

-En başa dönelim. Nerede, ne zaman doğdunuz, ne eğitimi aldınız?

1986 doğumluyum, İzmirliyim. Küçükken baleye başladım ve ortaokul-lise yıllarında konservatuvarda yarı zamanlı bale eğitimi aldım. Galatasaray Üniversitesi’nde sosyoloji okudum, sonrasında da İTÜ’de ses mühendisliği üzerine yüksek lisans yaptım. Birkaç dizide rol aldım. Üniversitedeyken reklam filmlerinde oyunculuk yaptım, modern dansla ilgilendim. Söz yazmaya, beste yapmaya başladım.

“İlk şarkımı üniversitede yazdım”

-Söz yazma ve beste yapma ilk nasıl başladı?

Besteler ve sözler üniversite döneminde başladı. 10 yaşlarımda piyanoya başladım, solfej dersi alıyordum. Nota bilgim
o zamandan vardı. İstanbul’a üniversite için geldiğimde, başta piyanomu getirememiştim. “Bir enstrüman çalmam lazım” dedim, gitar aldım. Kendi kendime öğrenmeye başladım. Evin her köşesinde defterlerim vardır, aklıma sürekli bir şeyler geliyor ve yazıyorum. Yazdıklarımı şarkı sözüne nasıl dönüştürebilirim diye düşündüm. İlk şarkımı üniversitedeyken yazdım. Ses mühendisliği yüksek lisansına giriş nedenim de şarkılarımı güzel kaydedebilmekti.

Haberin Devamı

-İlk single’ınız “Bembeyaz” ocak sonunda çıkmıştı. Şimdi de dört şarkılık bu EP... Biz sizi oyuncu olarak tanırken epey epey müzisyenliğe geçtiniz.

“Bembeyaz”ı ben kaydettim. Klibi Fransız yönetmen bir arkadaşım çekti. Diziden kazandığım paraları koydum kenara, klip çektim. Gidip boyayabileceğimiz beyaz bir elbise aldım; makyajımı, saçımı da kendim yaptım. Sony Music ile konuştuk sonrasında. Bu EP için de Sony Music ile beraber oturduk, iki yeni şarkı daha çıkaralım, “Bembeyaz”ı ve akustik versiyonunu da koyalım dedik. Klip çektiğimiz “Böyle Şey” benim en hoppidi hoppidi şarkılarımdan. Şarkıyı seviyorum, çok enerjik buluyorum. Slow, akustik çok şarkım var daha, şarkılarımı paylaşmak için sabırsızlanıyorum.

“İşimin her türlü zorluğuna hazırım”

-Dans, oyunculuk, müzik... Hangisi daha ön planda?

Dansı ayrı bir yerde tutuyorum çünkü küçüklüğümden beri benimle büyüyor. Müzik ve oyunculuk bir elmanın iki yarısı gibi fakat müziksiz yaşayamam ben. İkisi birbirinden besleniyor. Bazı sahnelere hazırlanırken, mesela ağlamam gerekiyorsa hemen kulağıma takıyorum müziği ve çok etkiliyor ruh halimi.

Haberin Devamı

-Şarkılarınızla ilgili nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Ailem ilk başta oyunculuk ve müziği meslek seçmeme karşıydı. Tutkulu olduğumu, severek yaptığımı görünce destek oldular. Zor bir iş olduğu için “yapabilecek misin” dediler, “Ben çok seviyorum, her türlü zorluğuna da güzelliğine de hazırım” dedim. Çevremden de güzel yorumlar alıyorum. “Sözlerin değişik ve anlamak için dinlemek gerekiyor” diyorlar. Enerjik, pozitif buluyorlar şarkılarımı.

“70’ler Türkçe pop dinliyorum”

-Siz neler dinlemekten hoşlanıyorsunuz?

Daha çok Britpop seviyorum. Muse, Coldplay, Radiohead...Fransızca da dinler ve söylerim. 70’ler Türkçe popu, Tanju Okan’ı, Ajda Pekkan’ı seviyorum. O dönemin ruhu beni etkiliyor.

“Ev kuşuyum ben”

-Boş zamanlarınızda neler yapıyorsunuz?

Evde piyano, gitar, elektro gitar, ukulele var, kayıt sistemim var. Minik bir “home studio” gibi. Gitar çalarken aklıma bir şey geliyor, onu kaydediyorum. Akşam kitap okumadan uyuyamıyorum. Ayda en az iki kitap bitiriyorum. Kedimle oynuyorum. Film ve yabancı dizileri izliyorum. 1 ve 3.5 yaşlarında iki yeğenim var, onlarla oynamaya gidiyorum. Ev kuşuyum ben.

Haberin Devamı

Yeni sezonda “Kertenkele”de

-“Kara Bela” filminde oynuyorsunuz. “Kertenkele” dizisine de dahil oldunuz...

“Kara Bela” ilk filmim. Leylifer karakterini oynadım. Filmde Leylifer’i bulmaya çalışıyorlar. “Kertenkele”ye bu akşam yayımlanacak 36’ncı bölüm itibariyle dahil oluyorum. Karakterim Serkan Kuru’nun canlandırdığı Semih’in kardeşi, lise öğrencisi Sena. İzmir’den İstanbul’a geliyor ve abisinin yanına yerleşiyor.

Yazarlar