Cumartesi Evrensel eğlence dans!

Evrensel eğlence dans!

28.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yarın, Dünya Dans Günü! Hayatına spor, eğlence ve farklılık katmak isteyenler, son dönemin popüler dans/egzersiz türlerine bir şans verebilir.

Evrensel eğlence dans

İnsanoğlunun kendisini ifade ediş biçimi olarak ortaya çıkan dans, ilk çağlardan günümüze kadar değişerek ve gelişerek evrenselleşti. Bu süreç içerisinde, bir disiplin haline gelen dans farklı anlatımların, görüş ve akımların etkisiyle kendi içerisinde dallara ayrıldı. Son yıllarda sayısı sürekli artan kurslar, hem eğlenmek hem de yeni keşifler yapmak isteyenlere onlarca farklı seçenek sunuyor. Egzersiz programına yenilik ve renk katmak isteyenlerin deneyebileceği popüler dans ve egzersiz türlerini 29 Nisan Dünya Dans Günü için derledik...

Haberin Devamı

PoI Flow

Her seviyeye açık

Sicimin ucuna bağlı bir ağırlıktan oluşan, genelde en az iki adedi birlikte çevrilen bir performans aleti olan poi, birçok yerde ateşli ve ışıklı haliyle kullanılıyor. Dersler, duruş düzeltmek, el-vücut koordinasyonu sağlamak ve ritim algısı geliştirmek isteyenler için oldukça uygun. Her seviyeye açık olan Çadır Stüdyo dersleri haftanın bir günü oluyor ve 1.5 saat sürüyor.

Evrensel eğlence dans

Hula Hoop Dans

Farklı sirk disiplinleri

Farklı sirk disiplinleri üzerine eğitim veren Çadır Stüdyo’nun derslerinden Hula Hoop Dans, dans ve hula hoop tekniklerini birleştiren yeni obje manipülasyon tekniklerinden biri. Isınmalarla başlayan dersler, temel figürleri, hulahoop jam (doğaçlama) ve koreografi çalışmalarını içeriyor. Katılımcıların kendi dans stillerini oluşturmaları ve hareketleri akıcı yapabilme yetisi kazanmaları amaçlanıyor. Sezonda haftada bir gün, 1.5 saat verilen dersler haricinde yoğunlaştırılmış bir atölye de var.

Haberin Devamı

Evrensel eğlence dans

Pole Aero-FIt

1 ders 1000

Çengi Studio’nun verdiği Pole Aero Fit, vücudun anaerobik kapasitesini artıran, pole dans ileri seviye teknikleri uygulayabilmek için gerekli güce ulaşmayı sağlayan cardio çalışması. Vücudu çalıştıran bir içeriğe sahip olması, şu anki popülaritesinin sebebi olarak görülüyor. Bir derste 800-1000 kalori harcamanızı sağlayabiliyor. Özellikle sırt, bacak, karın ve kalçayı forma sokup şekillendiren, kendi vücut ağırlığınızla çalıştığınız bir egzersiz şekli.

Evrensel eğlence dans

Batı Afrika dansı

Çıplak ayaklı eğlence

Batı Afrika Dans ve Ritim Topluluğu olan DounDoun, Afrika dansını, müziğini, kültürünü yaygınlaştırmak ve insanlara eğlenceli, farklı bir tecrübe kazandırmak için kurslar düzenliyor. Ritimler, yerel halkın yaşamından kesitleri anlatıyor. Dersler, çıplak ayakla yapılıyor. Ortalama bir saatlik derslere, farklı bir kültürle tanışmak isteyenler katılıyor.

Street Jazz

Enerji ritimle buluşursa...

Jazz dans çeşitlerinden biri olan Street Jazz, Hip-Hop, Funk ve R&B kombinasyonlarını içeren hareketli danslardan oluşuyor. Street Jazz, günümüzde akademik sahne düzeninde yer aldığı gibi müzikallerde, televizyon şovlarında ve son dönemlerde kliplerde de kullanılmakta. Tan Sağtürk Akademi, coşku ve enerjiyi ritimle buluşturan Street Jazz eğitimlerini 7-8, 9-12, 13 ve üzeri yaş gruplarına veriyor. Street Jazz dersleri haftada bir gün, 1 saat 15 dakika olarak yapılıyor.

Haberin Devamı

Evrensel eğlence dans

Tap dance

Özel ayakkabı kullanılıyor

Tap dance vücudu bir enstrüman olarak kullanarak ritim yaratmaya dayanan bir tür. Adını yere vurma sırasında çıkan sesten alan dans, pratik gerektiriyor. Performans sırasında yere vurulduğunda ses çıkaran metal ve kurşun alışımlı parçalar bulunan özel dans ayakkabısı kullanılıyor. Hem göze hem de kulağa hitap eden bu dansın Türkiye’deki öncülerinden Yuriy Mezokh, Danstudyo’da eğitimler veriyor. Haftada bir gün olan dersler, 1.5 saat sürüyor.

Evrensel eğlence dans

HIgh heels dance (Topuklu dans)

Topuklularla dansa hazır mısınız?

Kurucuları Ömer Yeşilbaş ve Çisil Sıkı olan, dansfabrika dans okuluna ait bir dans eğitim programı. Jazz, Street Jazz, Funk temelli ve Hip Hop, twerking’i de kullanan bir dans eğitim türü. Fiziksel olarak ciddi bir teknik ve altyapı gerektiren, topuklu ayakkabı ile dans ettiğiniz program, katılımcıları fiziksel olarak daha estetik, esnek ve feminen hale getirmeyi, özgüvenlerini artırmayı amaçlıyor. Dersler haftada iki gün, 1.5 saat yapılıyor.

Haberin Devamı

Evrensel eğlence dans

Bale fItness

Ruhu da dinlendiriyor

Ece Candan Studio’nun sunduğu bale fitness eğitiminde bale figürleri ve disipliniyle fonksiyonel bir antrenman programı var. Esneklik ve sıkılaşmaya katkı sağlayan egzersizde, kalça bacak, karın ve kollarda değişim gözlemleniyor. Klasik müzik eşliğinde yapıldığı için ruhu dinlendirici etkisi var. Bir saatlik derslerin katılımcıları 5’ten 50’li yaşlara uzanan geniş bir yaş aralığında.

Evrensel eğlence dans