Cumartesi "Geleceğin büyük oyuncusu"

"Geleceğin büyük oyuncusu"

10.11.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tarkan’ın "Hüp" parçasının klibinde oynayan manken ve reklam oyuncusu Sinemis Candemir, yönetmeni Ferzan Özpetek’ten tam not aldı. Özpetek, Candemir için "Eğer sağa sola gitmez, modaya yönelmezse, çok büyük oyunculuk kapasitesi olan bir kız" diyor

Geleceğin büyük oyuncusu

"Geleceğin büyük oyuncusu"

Tarkan’ın "Hüp" parçasının klibinde oynayan manken ve reklam oyuncusu Sinemis Candemir, yönetmeni Ferzan Özpetek’ten tam not aldı. Özpetek, Candemir için "Eğer sağa sola gitmez, modaya yönelmezse, çok büyük oyunculuk kapasitesi olan bir kız" diyor

Geleceğin büyük oyuncusu
Mefaret Aktaş

23 yaşındaki Sinemis Candemir kuvvetle muhtemel haftaya Türkiye’nin en gözde mankenlerinden biri olacak. Çünkü o Tarkan’ın bu hafta televizyonlarda dönmeye başlayan ikinci videosu "Hüpöte Tarkan’a eşlik ediyor. En son "Cahil Periler"ini izlediğimiz yönetmen Ferzan Özpetek’in çektiği videoda, aynı filmde rol alan usta oyuncu Serra Yılmaz ve Hüp’ün bestecisi ve söz yazarı Nazan Öncel de var. Candemir videoda Tarkan’ın sevgilisi rolünde.
Erberk Ajans’a bağlı manken, Tarkan’la ve video ile ilgili konuşmak istemiyor, çekiniyor. Ama hayatıyla ilgili detaylar konusunda da ağzından laf almak çok zor. "Yaptığım işin böyle önemli olup, gazetelere çıkmasına alışık değilim" diyor.
İstanbullu, avukat bir anne ile makine mühendisi babanın kızı Candemir. Röportajdan anladığım kadarıyla kendisi gibi magazin ve pop müzik dünyasına çok uzak bir de kız kardeşi var. Candemir, Üsküdar Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra bir öğrenci değişim programıyla bir yıllığına Teksas’a gidip orada lise sonu tekrar okumuş. Gittiğinde hiç İngilizce bilmiyormuş. Orada yanında kaldığı aileyi görmek için her yıl Teksas’a gidiyor ya da onlar ziyarete geliyor. Teksas’tan bir yıl sonra dönünce başladığı YTÜ Kimya Mühendisliği’ni de geçen yıl çok iyi dereceyle bitirmiş. Okulunu bitirdiği yıl girdiği "Best Model" yarışmasında dördüncü olan Candemir, aynı zamanda yarışmanın Best Foto Model’i... Bu yarışmaya girmeye de o kadar hevesli olmadığını söylüyor. "Okulda laboratuvar çalışması olduğu için" gitmemeyi düşünürken, laboratuvar ertelenince o da seçmelere katılmış işte! Daha önce sinemalarda gösterilen bir cep telefonu reklamında Faik Ergin’le birlikte rol almış. Şu sıralar televizyonlarda gösterilen Metin Arolat’ın çektiği bir şampuan reklamında oynuyor. Diesel ve Cemil İpekçi’nin "Kapalıçarşı" defilesinde podyuma çıkan Candemir okulu yüzünden az iş yaptığı için hiç üzülmüyor. Çünkü not ortalamasını yüksek tutmak onun için hep daha önemli olmuş. Sinemis Candemir kendi deyimiyle tam bir "sağlıklı yaşam düşkünü". Fast food sevmiyor, kafeinli içecekler, kola ve sigara hiç içmiyor.

Tarkan’la çalışmak nasıldı?
Yok, bu konuda konuşmak istemiyorum. Ben en azından şimdi hiç hazır değilim. Ne diyeceğimi de çok bilmiyorum. Çünkü ben ilk defa bir röportaj yapıyorum. Yaptığım işin böyle önemli olup, gazetelere çıkmasına alışık değilim. Diyebilirim ki Tarkan, Ferzan Özpetek ve Serra Yılmaz’la çalışmak güzeldi.

Tarkan hayranı değil
Ben sadece herkesin bildiği Tarkan hakkında, onunla tanışınca sizin ne düşündüğünüzü soruyorum.
Ben özellikle Tarkan hayranı değilimdir. Öyle konserlerine gidip Tarkan diye ağlayan bağıran kızlardan değilim. Kimsenin öyle fanatiği de olmam zaten. Yani ekstra bir ilgim yoktu. Ailemin de bir hayranlığı yoktur. Kardeşim mesela, o da hiç dinlemez. Bizim ikimizde de şey vardır, bir şey çok popüler oldu mu onu sevmeyiz. Tarkan çok abartılıyor gibi gelirdi bize. "Aman canım, Tarkan mı geç zaten" derdik. Popüler insanları pek sevmezdik. Ama tanıdıktan sonra CD’sini de dikkatle dinledikten sonra gerçekten çok iyi bir sanatçı olduğunu düşünüyorum. Kaç senedir, "Kıl Oldum Abi"den bu yana, ne kadar yol gelmiş adam! Her şeyi çalışarak kazanıyor. Ve bence hak ediyor yani. Abartmamışlar yani!

"Hüp"ü sevmiş miydiniz?
Yok, ben "Karma" albümünden "Aşk"ı çok seviyorum. Benim aslında Türkçe popla aram pek yoktur. Yabancı müzik dinliyorum. Daha çok da radyo dinlerim zaten. Televizyonda magazin programlarında her olaya fon olarak Türkçe pop parçaları koyuyorlar ya, Türkçe müzik kültürüm de böyle gelişiyor!

Ferzan Özpetek oyunculuğunuzu nasıl buldu?
Çok iyi yorumlar aldım. Daha çok oyunculuk denemek istiyorum. Benim önemli bir sahnem vardı. Orada Ferzan Bey, "Gel bak, kendini gör, izle" diye çağırdı beni. Onun içten bir şekilde "Sen kesinlikle ileride sinema alanında bir şey yapmalı, bu işin üzerine gitmelisin. Çünkü sende ruh var" demesi beni çok gururlandırdı. "Çok az yanılırım, hislerim iyidir" dedi. Ben de havalara uçtum.

Özpetek’in "Cahil Periler"i çok beğenildi. İzlediniz mi?
Henüz seyredemedim. Videodan çok önce gitmek istiyordum. Bir türlü gidemedim. "Hamamöla, "Harem Suare"yi izlemiştim.

Serra süper bir kadın"
Serra Yılmaz usta bir oyuncu. Onunla çalışmak nasıldı?
Serra süper bir kadın bence. Çok eğlenceli. O da oyunculuğumu beğendi. Heyecanlandım tabii. Serra da çok iyi resim verdiğimi söyledi. Bir de "Ferzan uğurlu gelir bak, hadi hayırlısı" dedi. Gerçekten de çok büyük bir şans, inşallah hayırlı olur.

Videodan sonra ilgi odağı olacaksınız herhalde. Ama buna pek hazır görünmüyorsunuz.
İnşallah fazla üzerime gelmezler. Hakikaten beklemiyorum ilgi... Arkadaşlarım, annemler "Üzerine çok gelecekler" deyip, korktular. Ben siz arayınca bile şaşırdım. Milliyet’te benim Tarkan’ın klibinde oynadığım haberi çıkmış. Sabah okula giden bir arkadaşım, dolmuşta başka birinin okuduğu gazetede görüp, haber verdi. İnşallah korktuğum gibi üzerime gelmezler. Ama beni nerede bulacak, kim bulacak ki? Gece hayatım da yok. Olsa bile dans etmeyi sevdiğim için, öyle yerlere giderim. Mekanları biliyorum ama kırk yılda bir giderim. Mirkelam’ın konseri vardı Hayal Kahvesi’ne gitmiştik. Bir arkadaşımın doğumgünü vardı Babylon’a gitmiştik. Yılbaşında da Spica’ya gitmiştik.

En önemli şey işim"
Aileniz bu klipte oynamanızdan ve mankenlik yapmanızdan memnun mu?
Şöyle memnun. Hiç yüzlerini kara çıkaracak bir şey yapmadım. Elimde iyi dereceli bir diplomam var. 16 yaşında atılmıyorum böyle bir sektöre, "büyülü dünya" falan derler ya, sapıtmayacağımdan eminler.

Erkek arkadaşınız var mı?
Şu anda yok. Son ilişkim iki-iki buçuk sene aralıklı sürdü. Benim hayatımda önemli olan, küçükken okuldu, şimdi de iş.

En önemli defileniz hangisiydi?
En son Cemil İpekçi’nin Kapalıçarşı defilesine çıktım. O benim için önemli bir tecrübeydi. Çünkü ilk kez önemli bir modacının defilesine çıktım. Podyum çok uzundu, 35 metreydi. Şaşırdım biraz. Uğurkan Erez bize hep "Bu iş kilometre işi, yürüdükçe profesyonelleşirsiniz" derdi. Ben de yeniyim. Defile background’um yok.

Türkiye’de Tarkan’dan başka kim star sizce?
Yine hiç tanımıyorum ama Hülya Avşar da bana çok samimi geliyor. İkisinin de o kadar üzerlerine gidiyorlar ama çok akıllı davranıyor.

Ferzan Özpetek "Hüp" klibinin çekimini anlatıyor
Aklımda böyle bir şey yoktu. Tarkan’a klip çekmek değil, klip çekmek yoktu aklımda. İlk klibim bu benim. Tarkan çok yaratıcı bir insan olduğu için onunla konuşup da ilerlettik projeyi. Onunla konuştuktan sonra, onunla tanıştıktan sonra çok değişiklik oldu. Klip sokaklarda, Cihangir’de, Boğaz’daki mekanlarda üç günde çekildi. Tarkan tam anlamıyla mükemmel, harika bir insan. Hakikaten bu kadar başarıyı hak ediyor. Tarkan, Sinemis ve Serra Yılmaz dışında da çok genç, kalitelerini çok iyi bulduğum, gerçekten iyi genç oyuncular vardı. Sinemis’i görüştüğüm bir çok genç kız arasından ben seçtim.

‘Klip çekmek hoşuma gitti‘
Ben hep oyuncularımı böyle karşılıklı konuşarak seçiyorum zaten. Aralarında Sinemis bence, sağa sola gitmezse, modaya yönelmezse, çok büyük bir oyunculuk kapasitesi olan bir kız. Kamerayla ilişkisi çok güzel. Klip çekmek hoşuma gitti ama gelecekte şimdilik böyle bir şey yok aklımda.




CUMARTESİ