Cumartesi Geleceğin cep telefonları

Geleceğin cep telefonları

26.04.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Şimdilik sadece ilginç tasarımlar olarak var olan geleceğin cep telefonları, piyasaya sunulduklarında değişik özellikleriyle çok ilgi çekeceğe benziyor

Geleceğin cep telefonları

Yumuşak ve dayanıklı
Robert Hayes ve Johan Feenstra’nın tasarladığı bu modeller bir kağıt gibi görünüyor. Yumuşak polimerden (plastikten) üretilmesi düşünülen yumuşak telefonların üstüne otursanız, eğip bükseniz, hatta duvara fırlatsanız da kırılmayacakları iddia ediliyor.  

Haberin Devamı

Yoyo gibi çekiştiriliyor
Yoyo şeklindeki bu cihaz son zamanların en değişik cep telefonu dizaynlarından biri. Avuç içi büyüklüğünde olan telefonun açılır kapak özelliği var. Telefon gerçek yoyo oyuncakları gibi kulaklıklarından tutularak aşağı çekilip geri gelebiliyor. Shaik Ridzwan’ın tasarladığı bu telefon hem metalik hem de pastel renklerde.

Kolunuza dolayabilirsiniz
Bu telefona neredeyse istediğiniz her şekli verebilir, ister kolunuza dolar, isterseniz de onu en küçük haline getirerek çantanızda az yer kaplamasını sağlarsınız. Eğilip bükülen bu telefonlar beyaz, siyah ve turuncu renklerde tasarlandı.

Harfleri elinize yansıtıyor
Sunman Kwon’un tasarladığı bu telefonu elinize giyerek çalıştırıyorsunuz. Özellikle mesajlaşmayı geliştirmek için tasarlanmış bu cihaz, cep telefonlarının üzerinde gördüğümüz harfleri elinize yansıtıyor. Arama düğmesi solda, mikrofon düğmesi ise sağda olan bu telefonlar uzun parmaklı insanlar için daha uygun görünüyor.

Haberin Devamı

Yapbozlu telefon
İlk bakıldığında alıştığımız cep telefonlarından çok farklı görünmeyen bu cihaz aynı bir yapboz tahtası gibi. Telefonun dış yüzeyindeki bütün parçaları çıkarıp istediğiniz gibi yeniden yerleştirebiliyorsunuz. Telefonunuzun görünüşünden sıkıldığınız anda parçaları bozup yerlerine yeni parçalar takabilir, yaratıcılığınızla her gün yeni bir telefona sahip olabilirsiniz. 

Geleceğin cep telefonları

Likit gazla çalışıyor
Nec’in tasarladığı bu telefonlar çakmaklar gibi likit gazla çalışıyor. Yeşil, mavi ve kırmızı renklerde tasarlanan bu cihazlar telefondan çok içki şişesini andırıyor. Gazı bittiğinde nasıl doldurulacağı konusunda henüz bir bilgi verilmeyen bu telefonların dokunmatik ekran özelliği olacağı söyleniyor.