Cumartesi Gençlerden rahat ve eğlenceli tasarımlar

Gençlerden rahat ve eğlenceli tasarımlar

19.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Lara Kurdoğlu ve Murat Ataman’ın bu hafta tanıttıkları markaları Divinity by L&M, özel baskılarla dikkat çeken rahat parçaları ve 16 yaşındaki yaratıcıları gibi dinamik tasarımlarıyla öne çıkıyor.

Gençlerden rahat ve eğlenceli tasarımlar

Yeni bir markayla tanıştım bu hafta, Divinity by L&M. Salı günü Beymen Zorlu Center’da tanıtılan markanın arkasında cemiyetin önde gelen isimlerinden olan Didem Kurdoğlu’nun kızı Lara Kurdoğlu ile arkadaşı Murat Ataman var. İki genç de 16 yaşında, İstanbul’da lise eğitimlerine devam ediyorlar. Koleksiyonlarına yansıttıkları enerjilerinden de görülüyor ki, cıvıl cıvıl, enerjik gençler ikisi de. Kurdoğlu, küçüklüğünden beri modanın yanı sıra spor ve sanatın çeşitli dallarına da ilgi duyduğunu paylaşıyor. Özel bir atölyede çizim ve resim dersleri alıyor. İki yıl önce de kendi prodüksiyon ekibini kurarak ilk kısa metraj filmini çekmiş. Kick boks yapıyor, kayak yarışlarında da dereceleri var. Murat Ataman ise en büyük tutkusunu spor ve tasarım olarak tanımlayan bir genç. Fırsat bulduğu her an çizim yapıyor. Geniş bir hayal gücü var ve bunu da tasarımlarıyla ortaya koymaktan hoşlanıyor.

Haberin Devamı

Moda ve cemiyet hayatının pek çok ünlü isminin de katıldığı davette bir yandan tasarımları incelerken bir yandan da sohbet ettiğim Kurdoğlu ve Ataman’ın heyecanı ve gururunu gözlerinden okumak hiç de zor değildi... 15 Haziran’a kadar Beymen Zorlu Center ve Beymen İstinye Park’ta satışta olan Divinity by L&M koleksiyonu tasarımlarıyla şimdiden hayallerine doğru çok büyük bir adım atmış oldu gençler...

Koleksiyonun ana renkleri, hem kombinlenme kolaylığını göz önünde bulunduranlara hem de klasiklerden şaşmayanlara hitap edecek şekilde: Kırmızı, siyah ve beyaz renkler başrolde. Farklı ve özgün desenlerle süslü tişörtler ve sweatshirt’lerden oluşan koleksiyonda yer alan tasarımların bir diğer özelliği de unisex olmaları...

Haberin Devamı

- Markanız Divinity by L&M nasıl ortaya çıktı?

Lara Kurdoğlu: Benim modaya hep ilgim vardı. Dünyadaki trendleri ve modacıları hep yakından takip ettim. Çizmeyi, üretmeyi, yeni şeyler tasarlamayı seviyorum. Zaten sanat ve tasarım üzerine eğitim almak istiyorum. Murat ile bir gün okulda konuşurken aslında bunun ortak hayalimiz olduğunu fark ettik ve sanat ile modayı buluşturan bir koleksiyon yaratmaya karar verdik.

- Markanızın nasıl bir çizgisi var? Sunduğu ürünler ve tarzı üzerine neler söylemek istersiniz?

Lara K.: Divinity by L&M siyah, kırmızı ve beyaz renklerinden ve minimal baskılardan ilham alan, genç ve dinamik çizgileri basic/spor bir konseptle harmanlayan çok keyifli bir koleksiyon oldu.

Murat Ataman: Herkesin günün her saati giyebileceği basic parçalar yaratma fikrinden yola çıktık. Rahat parçalarda marjinal baskılar kullanarak farklılaşmayı hedefledik.

Gençlerden rahat ve eğlenceli tasarımlar

Divinity by L&M markalı tasarımlar, 15 Haziran’a kadar Beymen Zorlu Center ve Beymen İstinye Park’ta satışta.

“Zevklerimiz ve fikirlerimiz çok uyuşuyor”

- Tasarım süreci sizler için nasıl geçti peki?

Lara K.: Yoğun ama çok eğlenceli bir süreçti. Zaten zevklerimiz ve fikirlerimiz Murat’la çok uyuşuyor. Koleksiyon tişört, sweatshirt’ler ve hoodie’lerden oluşuyor. İkimiz de rahatlığı ön planda tutan, günlük hayatta kolayca kombinlenecek, eğlenceli parçalar olsun istedik.

Haberin Devamı

Gençlerden rahat ve eğlenceli tasarımlar
Murat A.: Benim için de eğlenceli ama zor bir süreçti. En önemli nokta çizimlerin yanı sıra baskı yerleştirmelerine karar vermekti.

- Markaya ismini veren “Divinity”nin sizin için özel bir anlamı ya da bir hikayesi var mı?

Lara K.: ‘Divinity’ ilahi, salt mükemmel demek. Melek figürleri ve mitolojiden ilham alarak koleksiyona bu ismi verdik. Koleksiyon parçalarındaki bazı baskılarda bu konsepti yansıtmaya çalıştık.

Murat Ataman: “Lansman bizi çok motive etti”

- Markanızın lansmanını da başarıyla gerçekleştirdiniz, neler hissediyorsunuz?

Lara K.: Çok mutluyum. Markamız önemli otoritelerden büyük ilgi gördü. Bu bize gurur ve önümüzdeki dönem projeleri için de cesaret verdi.

Murat A.: Bu başarılı lansman biz çok motive etti. Gelecekte de güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum.

- Bundan sonrası için hedefleriniz neler, markanız adına ne gibi planlarınız var?

Lara K.: Eğitimimizi tamamlayacağız ama bir yandan da markamız için çalışmaya, tasarlamaya ve üretmeye elbette devam edeceğiz. Yine rahatlığı ön planda tutan, herkesin kolaylıkla kullanabileceği parçalar üzerine gideceğiz. Belki arada sürprizler de olabilir...

Haberin Devamı

Murat A.: Koleksiyonumuzu geliştirip daha çok noktada, daha çok kişiye ulaşmak istiyoruz.

Lara Kurdoğlu: “Sosyal sorumluluk projelerinde olmak istiyoruz”

- Hem kendi adınıza hem de Divinity by L&M için hayallerinizi neler süslüyor?

Markamızı büyütmek ve daha geniş kitlelere ulaştırma hedefimiz var elbette ama bunun yanı sıra önümüzdeki dönemde topluma ve özellikle ihtiyaç sahibi çocuklara fayda sağlayacak sosyal sorumluluk projelerinin içinde olmak istiyoruz.