Cumartesi Geometrik oyunlar

Geometrik oyunlar

14.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yuka sade ve minimal tarzdan hoşlanan kadınlar için özellikle geometrik formların öne çıktığı tasarımlar sunuyor

Geometrik oyunlar

Güliz Mustafaoğlu yaklaşık 10 yıl sanat yönetmenliği yaptıktan sonra, aradığını iki yıl kadar devam ettiği takı tasarım kursunda bulmuş. Tasarımları biriktikçe kendi atölyesini açmaya karar vermiş ve böylece Yuka markası doğmuş. Yuka’da kolye, küpe, yüzük, bilezik, yaka iğnesi ve saç aksesuarı koleksiyonları bulunuyor.

Haberin Devamı

“Kolyeler tercih ediliyor”

Tasarımlarda daha çok geometrik şekiller, sade ve minimal bir tarz hakim. Markanın yaratıcısı ve tasarımcısı Mustafaoğlu bu konuda “Tasarımların ortak özelliği geometrik formlar ve altın rengi takılar diyebilirim. Tasarımlarıma renk kattığını düşündüğüm doğal taşlarla çalışmayı da seviyorum” diyor. Tasarımcı “Farklı malzemelerle üretim yapmak hoşuma gidiyor” diyerek takılarını ağırlıklı olarak gümüş ve gümüş üzeri altın kaplama kullanarak hazırladığını, pirinç üzeri altın kaplama ve 14 ayar altın parçaların da yer aldığını belirtiyor.

Geometrik oyunlar

Mustafaoğlu koleksiyonlarında ağırlıklı olarak kolyelerin tercih edildiğini, özellikle harf kolyelerin hediye olarak alındığını anlatıyor. Yüzük ve küpelerin de ön plana çıktığını ve çok satıldığını ekliyor. Müşteri kitlesiyle ilgili olarak ise “Mimari ile ilgilenenler ağırlıklı olmak üzere, az ama öz takım olsun diyen, aldığı takıyı kendisiyle özdeşleştiren ve sade tarz sahibi kadınlar Yuka’yı tercih ediyor” diye vurguluyor.

Haberin Devamı

Yuka tasarımlarının fiyatları ortalama 60-250 lira arasında değişiyor. Yukabyguliz.com internet sitesi üzerinden ulaşabileceğiniz tasarımları aynı zamanda Vakkorama mağazaları, İstanbul Modern Sanat Müzesi, Mae Zae Karaköy, Lunapark Galata, Souq Dükkan Kanyon, Müz Botanik ve Kahve Çukurcuma’da da bulabilirsiniz.