Cumartesi Gurme kumpirci

Gurme kumpirci

08.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kadıköy’de yeni açılan Taunt Potato Club, gurme kumpirleriyle bildiğinizden farklı lezzetler sunuyor

Gurme kumpirci

Kendi deyişleriyle “Kadıköy’e düşen ilk kumpir tanesi” olarak geçtiğimiz hafta Barlar Sokağı’nda açıldı Taunt Potato Club. Üç-dört masalı, küçük ama samimi bir mekan olan Taunt, liseden beri arkadaş olan Orhan Baltalı, Mert Ülkü ve Bulut Balcı’nın birlikte açtıkları bir gurme kumpirci. Yedikleri bir kumpiri beğenmeyip “Biz niye bunun içine çedar sos, köfte, karides falan koyup yapmıyoruz?” diye düşünürken hepsinin gözlerinin parlaması sonucu üç hafta içinde karar verip açmışlar burayı. Her şeyi kendilerine ait, tasarım ve mimariyi lise arkadaşları Efe Ünlü, logo tasarımları ve renk seçimlerini de Baltalı’nın nişanlısı da olan grafiker Hazal Türer yapmış.

Haberin Devamı

Gurme kumpirci
Vegan kumpir de var

Gurme kısmı önemli çünkü sadece alışık olduğumuz kumpirleri yapmıyorlar. Mutfakta gastronomi mezunu olan, birçok yerde şeflik de yapmış Baltalı var. Sahada ise Ülkü ve Balcı. Aslında herkesin görür görmez “Aa benim niye aklıma gelmedi” diyeceği şeyler yaptıklarını, sadece piyasada pek olmadığını söylüyorlar. Mesela sıcak çedar, köri veya pesto soslu ya da Arnavut ciğerli, Çerkez tavuklu, karidesli, şakşukalı, misket köfteli, ton balıklı, karamelize soğan ve mantarlı, daha sade isteyenler için dört peynirli (parmesan, mozzarella, çedar ve kaşar) kumpirleri çeşitlerinden bazıları.

Hatta veganları bile düşünmüşler; tereyağı ve peynir yerine yer fıstığı sosu ve Hindistan cevizi sütü ile karıştırdıkları kumpirleri de var. Malzemelerle çeşitlendirmenin dışında kumpirin kendisinde de farklılık yaratıyorlar. İsteğe göre kaşarın haricinde çedar, mozzarella, krem peynir, beyaz peynir, tulum peyniri ya da zeytin ezmesi, salçayla da karıştırabiliyorlar. Üstelik başka sürprizleri de olacakmış bu üçlünün.

Haberin Devamı

Taunt’ta 15’e yakın sabit kumpir seçeneği var. Hepsine isteğinize göre ekstra malzeme koyabildiğiniz gibi, siz de bir kumpir oluşturabiliyorsunuz. Bu anlamda seçenekleri sınırsız diyebiliriz. Grup gelip içlerinde kumpir yemek istemeyen olursa diye özel yaptırdıkları sütlü tatlı ekmekle hazırladıkları, malzemesini yine sizin belirleyeceğiniz sandviçleriyle, patates kızartması seçenekleri bile var.

Yerel gazozlar

Fiyatlar ise sabit kumpirlerde ekstra malzemesiz 15 ile 26 lira arasında değişiyor. Sade kumpir 8 lira, ekstra soğuk malzemeler 1 ile 6, sıcak malzemeler 3 ile 6 lira arasında. 30-35 çeşit de sosları var; teriyaki, barbekü, beşamel... İçecek olarak da bilinen gazlı içecekler harici yerel gazozlar bulundurmaya özen gösteriyorlar; Beyoğlu, Niğde, Ankara, Zafer gazozu, Gagoz, zencefilli gazoz... Taunt her gün 11.00-22.00 arası açık. Yakında paket servisleri de başlayacak.