Cumartesi “Hayatta başınıza bir defa gelecek bir şans”

“Hayatta başınıza bir defa gelecek bir şans”

23.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Shrek the Musical”ın iki başrol oyuncusu Kyle Timson ve Lindsay Estelle Dunn: “Böyle bir projede yer alarak dünyayı gezebilmek hayatta başınıza bir defa gelecek bir şans...”

“Hayatta başınıza bir defa gelecek bir şans”

Oscar ödüllü “Shrek” filmiyle tanıdığımız yeşil dev Shrek ve prenses Fiona’nın hikayesi, Broadway müzikali “Shrek The Musical” ile 7 Şubat’a kadar Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde anlatılacak. Müzikalde başrolleri müzikal tiyatro bölümlerinden yeni mezun olan Kyle Timson ve Lindsay Estelle Dunn paylaşıyor. İkiliyle müzikali, rollerini ve turda olmayı konuştuk...

Haberin Devamı

-Shrek filmlerini izlemişsinizdir...

Lindsay E.D.: O kadar çok izledim ki! Abur cuburlarımı, bilgisayarımı alıp, yatağıma oturup kaç defa seyrettiğimi hatırlayamam...

-Aktör olarak yeşil bir devi oynamak nasıl?

Kyle T.: Çok eğlenceli. Shrek’in âşık olmasıyla o değişimini gösterebilmek bir oyuncu için harika. Toplumumuz dış görünüşe çok odaklı. Shrek her gün bana önemli olanın iç güzelliği olduğunu gösteriyor; olduğum kişiden hoşnut olmayı öğretiyor.

“Hayatta başınıza bir defa gelecek bir şans”


“Popüler çocuk değildim”

-Karakterlerinizi nasıl tanımlarsınız?

Lindsay E.D.: Fiona bir kulede kapalı; yeni bir hayata özlem duyuyor. Benzer olarak, ikimiz de komiğiz; çok iyi, tatlı olabiliyoruz ama güçlü, sert bir yanımız da var.

Haberin Devamı

Kyle T.: Shrek yeşil bir dev ama kırılgan, hassas... Zorbalık görmüş birçok kişi gibi aslında, kenara itilmiş. Kendimle de bağlantı kuruyorum, ben de okuldaki popüler çocuk değildim. Zorbalığa maruz kaldıysan tüm
dünya öyle olacak sanırsın. Onu olduğu
gibi kabul edecek insanların olduğunu, kendi olarak da değerli olduğunu anlaması; aşkı ve kendine güveni bulması... Shrek’in en güzel kısımları bunlar.

-Turnede olmak nasıl bir his?

Kyle T. ve Lindsay E.D.: Harika!

Kyle T.: Ailemi, arkadaşlarımı özlüyorum tabii ama boşluklarda eve dönebileceğiz. İnternetle de iletişim çok kolay artık. Böyle bir şovda Shrek’i oynamak ve dünyayı görebilmek hayatta bir defa başınıza gelebilecek bir şans.

Lindsay E.D..: Broadway’i Ortadoğu gibi dünyanın farklı kısımlarına getirebilmek inanılmaz.

“Makyaj iki saat sürüyor”

-Yeni mezun oyuncular olarak Broadway müzikalinde yer almak nasıl bir duygu?

Lindsay E.D.: Harika bir başlangıç. “Bakın mezun olduktan hemen sonra bunu yaptım” diyebilmenin kariyerlerimize katkısı olacaktır.

-Shrek makyajı ne kadar sürüyor?

Kyle T.: Yaklaşık iki saat sürüyor. Sadece yüzümü boyamıyorlar; bir maske takıyorum, köpük gibi prostetik maddeler yapıştırılıyor. Saatlerce sandalyede oturmak sıkıcı olabiliyor ama böyle bir gösteride olmak için ödenecek küçük bir bedel. Kesinlikle buna değiyor.

Haberin Devamı

“Sabah İstanbul silüetini görmek çok güzel”

-İstanbul’u nasıl buldunuz?

Lindsay E.D.: Mutlaka görülmesi gereken şehirlerden olduğunu duymuştum. Çok güzel bir şehir, sokaklardaki kedi ve köpeklere bayıldım. Ne bekleyeceğimi bilmiyordum çünkü Amerika dışına çıkmamıştım. Alışveriş merkezleri, Zorlu PSM, her şey çok teknolojik. Yemekleriniz harika; baklavayı çok sevdim. Otelde camı açıp ezan sesini dinlemeyi seviyorum; kültürünüzün önemli, güzel bir parçası. Sultanahmet Camisi’ni görmek ve Türk hamamına gitmek istiyorum.

Kyle T.: Ben de Amerika dışına çıkmamıştım. Kapalıçarşı’yı, Taksim’i gezdim. Cacık, tavuk şiş, baklava ve Türk kahvesini denedim. Sabah uyanıp otelin camından İstanbul silüetini görmek çok güzel...

“Hayatta başınıza bir defa gelecek bir şans”