Cumartesi Hem çizme hem tayt

Hem çizme hem tayt

17.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diz üstü çizmeler bu sezon kendini aştı. Bacağı tayt gibi saran upuzun modeller hem sıcak tutuyor hem de giyeni çok daha çarpıcı gösteriyor

Hem çizme hem tayt

Julia Roberts’ın “Özel Bir Kadın/ Pretty Woman” filminde giydiği çizmeleri hatırlamayan yoktur. Filmde bir fahişeyi canlandıran Roberts, bacağını bir tayt gibi saran upuzun çizmeleriyle sinema tarihinin en meşhur kostümlerinden birini taşımış, hatta biraz rüküş olmasına rağmen hayranlık uyandırmış ve sıkça taklit edilmişti.

Haberin Devamı


Gizemli ve cesur etki

Aradan geçen 25 yıl, bu çizmeleri unutturmak bir yana dursun, ikonik bir moda nesnesine dönüştürdü. Konçlar gittikçe daha da uzadı, “Pretty Woman” döneminde çocuk olan Rihanna, Miley Cyrus, Beyonce, Rita Ora gibi şarkıcılar sahneye pek çok kez bu uzun çizmelerle çıkarak stillerini daha seksi hale getirdi.


Bu sezon Dior, Versace, Emilio Pucci, Burberry gibi pek çok modaevinin podyumunda gördüğümüz tayt çizmeler işte bu çarpıcı görünme isteğinin uzantısı. Materyaller PVC’den deriye, kapitoneden süete kadar uzanıyor. Kiminin üzerini işlemeler süslüyor, kimi gücünü sadelikten alıyor. Hepsinin ortak özelliği bacağı sarıp gizemli ve cesur bir etki yaratması, bakanların aklında “Bu çizme mi yoksa tayt mı?” sorusunu bırakması.

alış- veriş

-Bu sezon siyahın en iyi alternatiflerinden biri de bordo. Aquazzura’nın Kensington modeli 825 avro.

-Nine Westçizme elastik arka detayıyla bacağı sarıyor. Arkadan fermuarlı ve streç olduğundan rahatça giyilebilir. 799 TL.

-Tepeden tırnağa koyu renklere bürünüp dikkati açık renk çizmelerinize çekebilirsiniz. Gianvito Rossiçizmeler 1595 avro.

-Liu Jo’daki bu model hem topuk hem de konç boyuyla bu trende ayak uydurmanın en risksiz yollarından birini sunuyor. 1.125 TL

Hem çizme hem tayt


Stil ipuçları

-Uzun çizmeleri yalnızca mini etek ve elbiselerle giymek zorunda değilsiniz. Bu çizmeleri giydiğinizde bacaklarınızı hiç göstermeyecek hizada bir etek seçmek de pekala seksi olabilir.

-Süet bu sezon da çok revaçta. Ancak bacaklarınız genişse süet yerine esneyen deriyle yapılan modelleri tercih edin.

-Uzun çizmeler boyunuzu olduğundan daha
kısa gösterir. Bacak boyunuza güvenmiyorsanız seçiminiz olabildiğince yüksek topuklu çizmelerden yana olmalı.

-İddialı havayı dengelemek için maskülen stillerden yardım alın. Temel parçalarınız erkek ceketleri, gömlekler, çizgili tişörtler ve dar jean’ler olsun.

kısa kısa

DesIgn Week sona ermeden
Hasköy’deki Eski Şapka Fabrikası’nda düzenlenen İstanbul Design Week’i ziyaret etmek için son iki gün. Etkinlikte genç Balkan tasarımcıların modadan mobilyaya uzanan tasarımlarının olduğu sergi, W Hotel’deki Kutlama Bardak Yarışması’nın finalist sergisi, İstanbul temalı hediyelik eşyalar sergisi, Patricia Adler şapka tasarımları görülebilir.

Sanatsever koleksiyonlar
Sanat ve moda tutkunlarını mutlu edecek iki özel koleksiyon haberim var. İlki, Hollandalı sanatçı Sigrid Calon’un Swatch’a özel tasarladığı Duet in Blue and Red isimli saat modeli. Diğeri ise gömleği boş bir tuval olarak gören Bil’s Remix’in; sıçramış boya efekti, fırça efekti, karalama çizimler, tipografi, karikatür gibi öğeleri kullandığı sanatsal gömlekler.

40 yılın hatırı
Giorgio Armani mesleğindeki 40’ıncı yılını bir otobiyografi kitabıyla kutluyor. Rizzoli Yayınları tarafından basılan kitaptan elde edilecek gelir UNICEF’e bağışlanacak.