Cumartesi Hem pratik hem sağlıklı

Hem pratik hem sağlıklı

17.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu hafta biri vücudunuzun günlük protein ihtiyacını karşılamanıza yardımcı olacak, diğeri antioksidan yüklü iki pratik tarif veriyorum

Hem pratik  hem sağlıklı

Hayatımızı sürdürebilmemizin önkoşulu olan beslenme ihtiyacı, sağlıklı bir şekilde giderildiği müddetçe anlam kazanır. Günlük hayatımızda harcadığımız enerjinin takviyesi sağlıklı ve bilinçli beslenme ile sağlanmalıdır.

Haberin Devamı

İnsanlar hızlı yaşamanın öngördüğü hızlı beslenme tarzına farkına varmadan adapte oluyor. Değişen yaşam biçimiyle beslenme alışkanlıklarımız olumsuz etkileniyor, sağlıklı mutfaklardan çıkan yemeklerin tüketimi gittikçe azalıyor.
Rutin hayat temposu içinde insanların hızlı tüketim seçeneklerine yönelmiş olması da kaçınılmaz bir sonuç oldu. Pratik olana yönelerek zamandan kazanma kaygısı güder olduk. Sağlığı ve sağlıklı beslenme bilincini bir anda rafa kaldırdık.
Bu nedenle sağlıklı bir mutfaktan çıkan, lezzet dolu tarifleri ayağınıza getirmek istedim. Hayat temponuzun içine dipnot olarak düşeceğiniz pratik ve sağlıklı tariflere yer vermeye hazır olun. Bu hafta vücudunuzun günlük protein ihtiyacını karşılamanıza yardımcı olacak adaçaylı yulaf kaplı tavuk ve antioksidan yüklü, üzümlü peynir tatlısı tariflerini veriyorum.
Sağlığın mutfağınızda daim olması dileğiyle...

Haberin Devamı

Üzümlü peynir tatlısı

MALZEMELER (4 kişilik)
l 1 su bardağı siyah üzüm
l 2 yumurta beyazı
l 1 çorba kaşığı toz şeker
l 1/2 limonun ince rendelenmiş kabuğu ve suyu
l 1 su bardağı labne peyniri
l 3 çorba kaşığı süzme bal

Üzüm tanelerinin hafifçe yumurta beyazı sürüp üzerini toz şekerle kaplayın. Şekerli üzümleri kenara alın ve kurumaya bırakın. Bir karıştırma kabında limon kabuğu rendesi, limon suyu, labne peyniri ve süzme balı karıştırın. Kalan üzümleri minik küpler halinde doğrayıp karışıma ekleyin. Ayrı bir yerde derin bir karıştırma kabında yumurta beyazlarını kabarana kadar mikserle çırpın. Diğer üzümlü karışıma kar gibi olan yumurta beyazlarını yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Servis edeceğiniz
kaplara karışımı eşit olarak paylaştırın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Servis
esnasında tatlılarınızın üzerine şeker kaplı üzümleri yerleştirin.

Yulaf kaplı adaçaylı tavuk

MALZEMELER (4 kişilik)
l 4 tavuk göğsü
l 1/3 su bardağı yağsız süt
l 2 tatlı kaşığı hardal
l 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
l 2 çorba kaşığı kıyılmış adaçayı yaprakları
l Çekilmiş tane karabiber
l Tuz

Hazırlanışı
Bir karıştırma kabında süt ve hardalı koyup karıştırın. Yayvan bir tabağa yulafları koyun. Yulafların içine iki çorba kaşığı adaçayı, tuz ve karabiber koyup karıştırın. Tavukları süt ve hardallı harca batırın. Ardından yulaflı karışıma bulayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yulafa bulanmış tavukları dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında ortalama 25-30 dakika pişirin. Pişen yulaf kaplı tavuğunuzu dilimleyerek sıcak servis edin. Arzu ederseniz servis aşamasında tavuğun yanına köz biber ve roka yaprakları koyarak da sunumu renklendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lychee fizz

Tatlı bir Uzakdoğu meyvesi olan lychee, Türkiye’de konserve ve taze olarak bulunuyor. Kokteyli en lezzetli kokteyller arasında yer alıyor

MALZEMELER
l 3 cl cin l 2.5 cl Soho
Lychee likörü l 2 damla angusturo bitter l 8 cl zencefil gazozu l Garnitür: Taze zencefil ve lime dilimi

Hazırlanışı
Bir karıştırma kabına bol buz ile malzemeler konup soğutulur. Garnitürü eklenip bardakla servis edilir.

Yanında ne yenir?

Haberin Devamı

Lychee kabuğu sert, içi beyaz ve yumuşak, güzel kokulu, tropik bir meyvedir. Adını bu meyveden alan lychee fizz ise tatlımsı kokteyl içmeyi sevenlere uygun bir içecektir. Yanında yenen meyve salatalarına lezzet katar.