Cumartesi Hem sebzeli hem etli

Hem sebzeli hem etli

08.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu hafta sizinle Zarifi restoranın ünlü şefi İbrahim Çelik’ten aldığım iki lezzetli tarifi paylaşıyorum. Dikkat; etle sebzenin mükemmel uyumu nedeniyle parmaklarınızı yemeniz mümkün

Hem sebzeli hem etli

Pırasa köftesi

Haberin Devamı

MALZEMELER (1 kişilik)

-3 pırasa
-1 yumurta

-100 gr dana kıyma

-3 yemek kaşığı soya sosu

-Galeta unu, tuz, karabiber
-Kızartmak için ayçiçek yağı

Süslemek için

-2 yaprak yeşillik
-3-4 dal dereotu
-1 kırmızı biber

Hazırlanışı

-Pırasaların beyaz kısımlarını ince ince doğrayıp haşlayın. Yeşil kısımlarını blendırdan geçirin. Bir kapta pırasaları, yumurtayı ve kıymayı karıştırın. Tuz, karabiber ve soya sosuyla lezzetlendirin. Kulak memesi kıvamına gelene kadar galeta unu ekleyip yoğurun.
-Hazırlanan hamuru top top parçalara ayırın. Yuvarlayarak parmak şeklinde uzun bir şekil verin. Kızgın ayçiçek yağında kızartın.
-Kızaran köfteleri servis tabağına alın; yeşillikler, dereotu ve dilimlenmiş kırmızı biberle servis edin.

Haberin Devamı

Pazılı, isli etli bohça böreği

MALZEMELER (2 kişilik)

-1 yufka
-3 yemek kaşığı tereyağı

-10 yaprak pazı
-1 yemek kaşığı çam fıstığı
-8 dilim isli et
-1 yumurta

-Çörek otu, tuz, karabiber

Üzeri için

-2 yemek kaşığı yoğurt
-Pul biber, kekik
-2-3 dal dereotu
-Zeytinyağı

Hazırlanışı

-Pazıları doğrayın. Bir tavada tereyağını eritin. İsli etleri dilimleyip tavaya aktarın. Üzerine pazıları ve kavrulmuş çam fıstığını ilave edin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.

-Yufkayı masaya serin. Bir kasenin içinden dışarıya taşacak büyüklükte iki yuvarlak kesin. Kasenin ortasına yuvarlak yufkaları serin, kenarlarını dışarı sarkıtın. Ortasına artan yufkadan parça yerleştirin. İçine hazırladığınız harçtan koyun ve kenarlardan sarkan yufkaları harcın üzerine kapatın.

-Kaseyi fırın tepsisinin içinde ters çevirin. Tepsiye çıkan böreğin üzerine yumurta sürüp çörek otu serpin. Fırında 170 derecede 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen böreği servis tabağına alın. Üstüne çırpılmış yoğurt ve zeytinyağı sürün; kıyılmış dereotu, pul biber ve kekikle süsleyerek servis edin.

BİR BARDAK

Toasted almond

Tatlı acı kategorisinde olup genellikle yemek sonrası içebileceğiniz bir kokteyl

MALZEMELER

-4 cl Amaretto Disaronno

-2 cl Kahlua

-4 cl çiğ krema

Hazırlanışı

Tüm malzeme buzla birlikte şeykırda çalkalanır, buz dolu viski bardağına süzülür ve üzerinde birkaç bademle servis edilir.

Haberin Devamı

Yanında ne yemeli?

Bu kokteylin yanında bademli tart öneriyorum.