Cumartesi Her anne bir süper kahramandır!

Her anne bir süper kahramandır!

07.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ben her annenin bir süper kahraman olduğunu düşünüyorum. Nasıl düşünmeyeyim ki! Her anne bir günde o kadar çok işle uğraşıyor ki say say bitmez. Ben bunlardan sadece birkaç tanesini sıralayabildim...

Her anne bir süper kahramandır

Ben anneliği jonglörlüğe benzetiyorum biraz. Aynı anda birden çok topu çevirir gibi ev işlerini yapmayı ve çalışıyorsak iş kadınlığını, anneliği, eş olmayı, evlat olmayı ve sosyal olmayı beceriyoruz. Kimi zaman bazı şeylere yetişemiyoruz; kendimizi biraz eksik, biraz yorgun, biraz yetersiz hissettiğimiz de oluyor. Ancak günün sonunda mutlu muyuz, ona bakmak gerek. Ben her annenin bir süper kahraman olduğunu düşünüyorum, neden mi?

Haberin Devamı

- Her gece en az üç-dört kere kalkarak bebek emziren...

- Çocuğunun alnına dudağıyla dokunduğu anda ateşini anlamakla kalmayıp derecesini bile tahmin edebilen...

- Sütü artsın diye rezene başta olmak üzere tadının pek de güzel olduğunu söyleyemeyeceğim pek çok bitkisel içeceği sorgusuz sualsiz içen...

- Bebek çantası, puset ve çocuğunu aynı anda taşıyacak kol kaslarına sahip olan...

- “Peki neden?” sorusuna sabırla 398. kere cevap verebilen...

- Herhangi bir ses eğitimi olmamasına rağmen bebeğini uyutacak kadar güzel ninni söyleyebilen...

- Saatlerce Lego ya da bebeklerle oynasa da “Sıkıldım, oynamıyorum” demeyen...

- 80 farklı modelde saç örebilen...

- “Anne bak, bu son tamam mı?” dendikten sonra bile aynı kitabı 27. kez art arda okuyan...

Haberin Devamı

- Bebek kusmuğu, kakası ya da yemek lekeleriyle dolu bir tişörtle tüm günü geçirebilen ve bunların olmasına sebep olan ufaklığa en ufak bir kızgınlık beslemeyen...

- Tüm makyaj malzemeleri denenmiş, rujları kırılmış olsa da sakin kalıp kızına bunu yapmaması gerektiğini anlatan...

- Sırf çocuğu sağlıklı beslensin diye evde sürekli yeni tarifler deneyen...

- Kafası kaldırmasa bile çocuğunun org, piyano, davul ya da başka bir müzik aletini saatlerce çalmasını izleyen ve beğenisini paylaşan...

- Her tarafı dağılmış bir salonu toplam 8 dakika gibi bir sürede toplamayı beceren...

- Havuz problemlerini, geometri sorularını çözebilen, tarih konusunda ayaklı ansiklopedi kıvamında dolaşan...

- Çocuğunu karşılıksız seven, ona bakmak, korumak, onu iyi yetiştirmek ve büyütebilmek için tüm imkanlarını kullanan, sevgisini korkusuzca gösteren ve hissettiren her anne sizce de bir süper kahraman değil midir?

Tüm süper kahraman annelerin Anneler Günü kutlu olsun!

Her annenin bir nasihati vardır

Annem bize hep “Doğru söylerseniz, haksız da olsan başınız daha az derde girer” derdi. Bu sebeple, okulda ya da arkadaşlarımızla olan her şeyi anneme rahatça anlatırdık, hata da yapsak, doğru söylediğimiz için bizi dinler, ceza vermez, hatamızı anlamamıza ve düzeltmemize yardımcı olurdu. Anne nasihati önemli şey... Bu Pazar Capitol Alışveriş Merkezi’nde ünlü isimlerin de yer aldığı “Anne Nasihatleri” sergisi var. Bakın bazılarına anneleri hangi nasihatleri vermiş:

Haberin Devamı

Ayşe Arman: “Tutku duymadığın işi yapma, tutku duymadığın adamın elini bile tutma!”

Sinem Güven: “Evladım biraz politik ol!”

Gül Erçetingöz:Hava kararmadan evde ol!”

Dilara Koçak: “Dik otur!”

Hediye istiyorum

Her ne kadar eşim; “Anneler Günü olduğu için sana oğlunun hediye alması gerek” diyerek Anneler Günü hediye konusunu kapatmaya niyet etmiş olsa da ben bir liste yaptım. Bu Anneler Günü şunlardan biri gelse paket içinde, ne güzel olur!

- Glutensiz besleniyorum. Glutensiz ekmek her yerde satılmıyor. Evde ekmeğimi kendim yapmak istiyorum. Profilo’nun ekmek makinesi oldukça pratik görünüyor.

- Baharla birlikte makyaj çantamı da yenileme zamanıdır. Dior’un pastel tonlardaki bahar koleksiyonundan 5’li far, uçuk pembe bir ruj ve bir de Nude serisinden allık/pudra içeren bir pakete kim hayır diyebilir?

- Pera Müzesi Anneler Günü’nde çocuklara anneleriyle birlikte katılabilecekleri keyifli bir program sunuyor. 4-6 ve 7-12 yaş grubuna yönelik “Kağıt Üzerinde Dans” atölyesinde çocuklar anneleriyle birlikte deneysel müzikler eşliğinde senkronize biçimde bedenlerini kullanarak dev bir kağıt üzerine soyut çizimler yapacaklar. Üstelik müze pazar günü tüm kadın ziyaretçilere de ücretsiz!

Haberin Devamı

- Yogayı hayatıma daha çok sokmaya kararlıyım. Cihangir Yoga’nın Bağdat Caddesi’nde de şubesi var. Aylık abonelik bence güzel bir hediye alternatifi.

- Sabah yürüyüşlerine başlayacağım için New Balance’ın W574 turkuaz renkli spor ayakkabısı bana eşlik edebilir. n