Cumartesi Herkesin ayağında balıkçı çizmeleri

Herkesin ayağında balıkçı çizmeleri

18.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Balıkçıların ve inşaat işçilerinin vazgeçilmezi plastik çizmeler, rengarenk modelleriyle neredeyse her markanın vitrininde

Herkesin ayağında balıkçı çizmeleri

Moda söz konusu olunca erkekler ve kadınlar çoğu zaman hemfikir olmayabiliyor. Kadınlar moda olan bir şeyi giymek istiyor ama zaman zaman o şey erkeklere çok itici gelebiliyor. Örnek mi istiyorsunuz? UGG botlar, platform topuklu ayakkabılar ve bu mevsim vitrinlerin favorisi plastik yağmur çizmeleri.
Geçenlerde Boyner mağazasında şeker gibi plastik çizmelere bakarken genç bir çift yanıma geldi. Kız çizmeleri görünce aynen benim yaptığım gibi “Çok şekerler yaaaa. Kesin alacağım” gibisinden bir şeyler mırıldandı. Erkek arkadaşı da hiç tereddüt etmeden “Tamam al ama asla benim yanımda giyme. Çok çirkinler!” dedi. Bu cümlenin ardından daha fazlasına şahit olmamak için oradan uzaklaştım, uzaklaşırken de düşündüm. Aklıma, yıllardır giydiğim platform topuklu kısa botlarım ve erkeklerin onlardan ne kadar nefret ettiği geldi. Biz kadınlar modayı takip edelim derken bazen erkeklere “sakil” görünmeyi dahi göze alıyoruz ve söz konusu ayakkabı olduğunda da çoğumuz sınır tanımıyoruz.
Bu durum kimi zaman evin bir odasını tamamen ayakkabıya ayırmak zorunda kalmamıza kimi zaman da kredi kartı ekstremizin padişah fermanına benzemesine neden olsa da bir sonraki sezon kendimizi yine vitrinlerin önünde kasap kedileri gibi dolaşırken buluyoruz. Bu kış erkek arkadaşınız ne kadar itiraz ederse etsin geçen sezondan beri artarak büyüyen ‘yağmur çizmesi çılgınlığı’na kayıtsız kalamayacaksınız.

Herkesin ayağında balıkçı çizmeleri
Kaba görünüşlü avcı çizmeleri de var, Betty Boop’lu eğlenceli modeller de
Yağmur çizmeleri pek çok markanın kış koleksiyonunda başrol oynadığı için seçim yapmak kolay değil. İşte size bazı marka alternatifleri ve fiyatları: Naked ve Harvey Nichols mağazalarında bulabileceğiniz Hunter marka çizmeleri ilk meşhur eden kişi şüphesiz onu festivallerde kısacık kot şortunun altına giyen Kate Moss’tu. Ama Hunter’ların hikayesi çok daha eskiye dayanıyor. 1817’de Wellington dükü, hem savaşırken hem de şık pantolonların altına giyebileceği bir çizme tasarlanmasını ister. Wellington çizmeleri yani günümüzün kaba görünümlü avcı çizmeleri Hunter’lar işte ilk kez böyle tasarlanır.
Burberry klasik ekose desenini plastik çizmelerde de kullanmış. Lacoste koleksiyonunun renk, boy ve model alternatifi çok fazla. Flo’nun çizgi kahraman Betty Boop desenli çizmeleri hem hesaplı hem eğlenceli. Nine West de plastik çizme çılgınlığına katılmış ama sade duruşundan da vazgeçmemiş. Marka koleksiyonuna düz modeller eklemiş. Twigy’deki çizmelerin kısa boyları da mevcut, modeller uygun fiyatları ve desen çeşidiyle dikkat çekiyor. Steve Madden’da satılan Rocket Dog marka çizmeler tasarımlarıyla öne çıkıyor. Ayakkabı Dünyası ise çizmelerin ağız kısmına kadife ekleyerek farklı bir model yaratmış. T-Box, “Fun Factory” konseptli kış koleksiyonu için rengarek ve eğlenceli desenli yağmur çizmeleri tasarlamış.

Herkesin ayağında balıkçı çizmeleri
Lastik çizme giyerken dikkat edilecekler

* Çizmeyi pantolonunuzun içine sokarak giymek istiyorsanız skinny yani vücuda yapışan modeldeki pantolonları tercih edin. Çünkü çizmeden taşan kumaş baldırlarınızın daha kalın gözükmesine neden olur.
* Çizmenizin rengi çok canlı ise onu kombinleyeceğiniz kıyafetinizin sade ve mümkünse desensiz olmasına dikkat edin. Böylece hem çizmenizin renginin iyice ortaya çıkmasını sağlamış hem de yaşınızı gereğinden fazla küçültmemiş olursunuz.
* Bu çizmeleri çıplak tene ya da ten rengi çorapla giymek iyi bir fikir değil. Sezonun modası opak çorapları deneyin ve çizmeleriniz desenliyse siyah veya beyaz rengi tercih edin.

Yazarlar