Cumartesi Hollywood’un eskileri kollarına sansür koydu

Hollywood’un eskileri kollarına sansür koydu

29.02.2008 - 19:56 | Son Güncellenme:

Pazartesi günü ajanslardan Oscar fotoğraflarını tararken hiç üzülmedim kırmızı halı geçişini kaçırdığıma.

Hollywood’un eskileri kollarına sansür koydu

Pazartesi günü ajanslardan Oscar fotoğraflarını tararken hiç üzülmedim kırmızı halı geçişini kaçırdığıma. Kıyafetler birbirinden sıkıcıydı. Courtney Love’ın buruşuk geceliği andıran elbisesi, Calista Flockhart’ın prova yapmadan giyilmiş gibi duran üstüne iki beden büyük tuvaleti, Nicole Kidman’ın düz siyah elbisesi...
Cameron Diaz özenmiş biraz, prenses gibi bir hal tavır içerisinde değildi, sanki her gün giydiği jean’iyle gelmişti törene. Bu vurdumduymaz tavrı da kendine güveninin bir yansıması. Kasmıyor kadın yani ama madem straplez giyecek, insan bikini izlerini falan kapatır.
Benim dikkatimi daha çok “olgun” kadınlar çekti. Yani yaşını başını almış olanlar...
Oyuncu Julie Christie uzun eldivenleriyle çok rüküş olmasına rağmen saçı başı o kadar güzeldi ki yutulur lokma oldu. Gözüme çarpan diğer olgun kadınlar Faye Dunaway, Helen Mirren, Francesca Lo Schiavo ve Jan Archibald...
Biri hariç bu kadınların tümü kollarını kapamanın bir yolunu bulmuştu. Dunaway uzun kollu bir elbiseyle, Christie uzun eldivenlerle, Mirren elbisesinin ayrı bir uzantısı gibi duran kollarla, Archibald ise bir şalla... Biliyorsunuz, kadınların yaşını en iyi ellerinden, göz çevrelerinden ve kollarından anlarsınız. Tuzluk sallama hareketini düşünün... Bu kadınlar buna uyanmış vaziyette.

Haberin Devamı

Dior’un modelleri  yaşını başını almıştı

Ben her yaşta her şeyin giyilebileceğini düşünenlerden değilim. Bence her yaşa uygun ayrı giyim tarzları var. Maalesef moda endüstrisi kadınların kafasını karıştırıyor. Endüstri her daim kadınlara 16 yaşındaki kızların cildine, giyim tarzına ve vücuduna sahip olmaları gerektiğini söylüyor. Hayatının ikinci baharındaki kadınlar Top-shop’tan alışveriş yapmaya teşvik ediliyor. E n’apsınlar, gidiyorlar TopShop’a, biraz daha genç olsalar bu mağazadan alabilecekleri tek şeyin onları hamile gibi gösterecek elbiseler olduğunu görüyorlar.
Moda endüstrisi her zaman kadınları ergen kızlar gibi göstermeye kafayı takmamıştı tabii. Bugün podyuma çıkmak isteyen kızlar bebek bezlerini bağlamayı yeni bıraktıkları yaşlarda neredeyse.
Oysa, gelmiş geçmiş en yetenekli moda tasarımcılarından Christian Dior kadınların türlü türlü olduğuna inanıyordu ki doğrusu da buydu. Dior’un modelleri arasında minyon da vardı, heykel gibi olanlar da. En çok saygı gören, en zarif modelleri ise 50 yaşının üzerindeydi. Dior kadınların beyazlarını kapamak için saçlarını boyatmalarına taraftar değildi ve couture koleksiyonlarını sunan mankenler arasında mutlaka gümüşi saçlı bir model bulunurdu. Madonna ve onun gibi gençlik yıllarını geride bırakmış kadınlar  olmadıkları bir şey gibi görünmeye çalışmamalı. Dikkat edin, Madonna yaşının kıyafetlerini giydiği zaman olduğundan genç, genç işi kıyafetleri giydiğinde ise yaşını gösteriyor.

Haberin Devamı

Genç görünmek için giyinmeyin

Vücut yapınıza ve yaşam tarzınıza uygun kıyafetler sizi genç ve güzel gösterir. İşe iyi tarafından bakın; gençken giyiminizle bile bir gruba ait hissetmeye çalışıyorsunuz. Oysa yaşlandığınızda böyle bir derdiniz yok, tek derdiniz iyi görünmek, yani iyi giyinmek olmalı.
Elisabeth Schlumpf yaşlılığın iyi yanlarını anlattığı “Wenn ich einst alt bin, trage ich Mohnrot” (Bir gün yaşlandığımda gelincik kırmızısı kıyafetler giyeceğim) adlı kitabında şöyle devam eder: “Çünkü eklemlerimle kalbimdeki yakıcı heyecanları kaçırmak istemiyorum.” Sizin de giyinirken bir nedeniniz olsun. Ama bu neden “genç görünmek” olmasın. n

Haberin Devamı

Bir bu eksikti

İyi tamam, insanlar örtünüyor ve yine de denize girmek, güneşlenmek istiyor. Tamam, anlaşılır bir şey. Ama bari bu insanlara doğru dürüst kıyafetler yapılsın. Bu nedir şimdi? Kadınları palyaçoya çeviriyorlar. Daha frapan bir “giysi” olabilir mi?
Wotema markalı bu tesettür mayosunun basın bültenini göndermişler geçen gün. Bu fotoğraf oradan. Sordum “Neden?” diye...
Tesettürlü hanımlar “Her yerimi örtüyor nasıl olsa” dedikleri kıyafetlerle yetinmiyormuş artık. Özellikle de “elit kesim” şıklık peşindeymiş. Anlıyorum, plajda şıklık yapmak istiyorlar. Ama gerçekten istediklerinin bu olduğuna inanmıyorum, inanamam. 
Geçenlerde de yazdım. Leopar desen kadını seksi ve dikkat çekici kılar. Acaba dinine bağlı kesimin kadınları bu yoğun leopar desenli kıyafetleri giyerken erotizme vurgu yaptıklarının farkındalar mı?