Cumartesi İblise son mektup

İblise son mektup

17.11.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

İblise son mektup

İblise son mektup

İblise son mektup

Sarıkız'ın Anıları

Köşe" komşum Tuba Akyol, geçtiğimiz pazar günü çok hoş bir konuyu ele aldı. Köşe yazarlarının sütunlarında sıkça yer verdikleri insanların kimler olduğunu araştırdı. Onlarla röportajlar yaptı ve ne düşündüklerini sordu. Sarıkız okurlarının artık yakından tanıdığı benim son koca iblis de, insan varsayıldığı için bu gruba dahil edildi. Önce böyle birinin Serdar Turgut’un Rana’sı ve Ayşe Arman’ın kocasıyla bir tutulup aynı sütunlarda yer almasından duyduğum üzüntüyü dile getirmeliyim. Tümüyle benim hatamdı. Onu önemli hale getiren bendim. Nihayet bu gerçeği fark etmiş bulunuyorum. Bu adama verdiğim -anlamsız- değer yetmiyormuş gibi bir de Akyol tarafından onurlandırılmış oldu, ki hayatı boyunca istediği buydu. Sınıf atlamayı kendine hedef edinmiş biri olarak, "Şimdi de bir köşe yazarının kocasıyım" diye hava atan ve yaşantımdan ve köşemden bir iblis olarak geçmesinden bile müthiş bir haz duyan bu insanın mutluluğuna artık son veriyorum. Bu kifayetsiz adamın bu sütunlarda son reklamıdır. Adının bundan böyle sadece mezar taşlarında geçmesini temenni ederek, "Artık başka kapıya" diyorum. Maceranın sonunu merak eden
e-posta’daki kadın okurlarıma da artık mektupla haber veririm.

Ve son tavsiyeler
• Hemen memleketin Sinop’a dönmelisin. Hani şu çok iyi avcıyım diyerek, tek bir kuş avlayamadığın dağlarına, ki geride kalan kadınlar -tabii benim gibi salaklar- kurtulsun. l Kadınları tavlamak için ezberlediğin şu kuş hikayelerini anlatmayı bırak. Arkandan alay ediliyor. Çünkü hemcinslerim başka "kuşların" peşindeler artık. l Tuba Akyol’a, işlediğin 16 suçun da af kapsamına girdiğini söylemişsin. Kanundan yırtmış olabilirsin ama alacaklılarının, bu parayı Rahşan Ecevit’ten tahsil etmelerini beklemiyorsundur umarım.
• Çıldırttığın kız kardeşinin, tiner döküp yakmaya kalkıştığı atölyende bu sefer onun elinden kibriti alacak biri çıkmayabilir. Ya da bundan önceki gibi kurşun kulağının yanından geçmeyebilir. l "Ben karı dövmekten hoşlanırım, var mı diyeceğin?" derken biraz düşün. Karşına seni dövmekten çok hoşlanacak bir baba veya abi çıkabilir. Erkeklik sandığın bu dönem artık kapanmıştır. l "Yemeee çıkalım mı?" diye başlayan Türkçeni düzeltmeye bak. Peşine takıldığın şarkıcı kız bu belagatı anlayabilir. Ayrıca kızın kocasının durumu fark etmesi halinde artık nereye çıkacağını sadece Allah bilebilir. l Aynı durum "Ben dururken nasıl başkalarıyla yatar?" diye işten kovduğun sekreterin 1.90’lık sevgilisi için de geçerlidir. Adam da birden sana "göz koymuş" olabilir. l Ezcümle kadın ve para konusunda dikkatli ol. Çünkü insanlar -artık- senin gibilerle tanışınca, bir koşu gidip polisten suç dosyası istiyorlar. Onun için ortalarda kalabilirsin. l "Hakkımda yazdıklarını dehşetle izliyorum" demişsin. Şimdi sıra sende. Biz de bir zamanlar seni dehşetle izliyorduk. Karılarını döverken örneğin.
• Son olarak, "Hala evliyiz" diye hava atmayı bırak. Biraz da çok utandığın 2. eşinden söz et. Senden 25 yaş küçük, 16 yaşında aldığın ve kültürsüz bulduğun için, önüne -senin de anlayamadığın- kitapları koyarak, hem kişiliğine hem de bedenine saldırdığın kızı ne hale getirdiğine bir bak. Sonra sen "My Fair Lady" misin ki?
• Mağdur edip ortalarda bıraktığın bu kadınların artık sana verecekleri cevapları olduğunu ve bundan böyle bu dünyada senin ve senin gibilerin işlerinin bittiğini, bence artık anla.
• Kadınların canı yandığında, intikamlarının da korkunç olabileceğini bir düşün. Üstelik hepsinin ellerinde sadece kalem olmayabilir.
Not: Bu aralar dilediğini yapabilirsin. Bir süre sana ayıracak vaktim yok. Hayatını kurtarmam gereken biri var. Ondan sonra sıra sana gelecek. Ve bu bir tehditse evet tehdittir. Kanun önünde hesap verme ya da bu yazımın son yazım olması pahasına...




CUMARTESİ