Cumartesi İftar için etli iki seçenek

İftar için etli iki seçenek

04.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu hafta kuracağınız iftar sofralarını şenlendirecek iki tarifi sizinle paylaşıyorum. Biri kuzu etli enginar, diğeri alinazik kebabı. Şimdiden afiyet olsun

İftar için etli iki seçenek

Kuzu etli enginar

Haberin Devamı

MALZEMELER (5-6 kişilik)
l 6 enginar l 2 kuru soğan l 500 gr yağsız kuzu eti l 2 tatlı kaşığı un l 1.5 limonun suyu l 1/2 su bardağı sıcak su
l 1 litre su (enginarları bekletmek için)
l 3 yemek kaşığı zeytinyağı l Tuz

Hazırlanışı
l Enginar başlarının kartlaşmış dış yapraklarını ayıklayın. Başların yaprak uçlarını 1-1.5 santimetre kadar kesip atın. Göbekteki tüyleri bir çay kaşığıyla alın, varsa mora çalan küçük yaprakları çıkarın. Sapla çanağın birleştiği kısımdan kestiğiniz başları boylamasına dörde bölün.
l Sapların dış kabuklarını hiç lif kalmayacak derinlikte soyun ve 3-4 santimlik parçalar halinde doğrayın. 1 litre kadar suya unu ve 1 limonun suyunu ekleyip karıştırın. Ayıklanmış enginar başlarını ve sapları kararmamaları için bu suda bekletin.
l Kuru soğanı soyup yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Yağsız kuzu etini 2-3 santimetrelik parçalar halinde kuşbaşı doğrayın ve yıkayıp süzün. Et, soğan ve zeytinyağını tencereye koyup karıştırın. Orta ateşte et suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Yarım su bardağı sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.
l Suda beklettiğiniz enginarları ve sapları kevgirle alıp tencereye ilave edin. Kalan yarım limon suyunu ve enginarları beklettiğiniz unlu-limonlu sudan enginarların üzerini örtecek kadarını ekleyip harlı ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca tuz serpin, ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin. Etli enginarı sıcak servis edin.

Haberin Devamı

Alinazik kebabı

MALZEMELER
(4 kişilik)
l 5-6 bostan patlıcanı
l 500 gr süzme yoğurt
l 500 gr kıyma
l 2-3 çarliston biber
l 2 büyük domates
l 3-4 diş sarımsak
l 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı l Tuz, kırmızı toz biber ve çekilmiş tane karabiber

Hazırlanışı
l Patlıcanların yanlarına birkaç delik açıp fırında közleyin. Süzme yoğurda dövülmüş sarımsak ve tuz koyun. Bir yandan kıymayı kavurup içine doğranmış çarliston biber, doğranmış domates, ayçiçek yağı, tuz ve kırmızı toz biber ekleyerek kıyma sosunu hazırlayın.
l Közlenmiş patlıcanların kabuğu soyup ince ince doğrayın, sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Daha sonra üzerine sıcak kıymalı sosu dökün, karabiber serpin. İsteğe göre bulgur pilavı eşliğinde servis yapabilirsiniz. n

Haberin Devamı

Kuru üzüm şerbeti

İftar ve sahurda yemeklerden bir süre sonra tatlı niyetine içebileceğiniz bu şerbet lezzetli ve ferahlatıcıdır

MALZEMELER
l 750 gr kuru üzüm
l 250 gr toz seker
l 2 çubuk tarçın
l 5 karanfil l 1.5 lt su

Hazırlanışı
Üzümler 1.5 litre suda bir gece
bekletilip yumuşatılır. Daha sonra
şeker eklenip tencerede kaynatılır.
Tarçın ve karanfil ilave edilip kısık ateşte beş dakika daha tutulur. Soğutulduktan sonra süzülen üzümler kevgirden geçirilir ve elde edilen karışım buz dolu bardaklarda sunulur.

Yazarlar