Cumartesi İftarda nereye gidelim?

İftarda nereye gidelim?

29.08.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte pek çok otel de özel mönüler hazırladı, yeniliklere başladı

İftarda nereye gidelim

Çömlekte keşkek, sütte hurma
Four Seasons Hotel Sultanahmet’in restoranı Seasons’taki iftar mönüsünde toprak çömlekte keşkek, Edirne ciğeri, süt içinde hurma gibi pek çok lezzetin yanı sıra barbekü de var. 99 TL karşılığında açık büfeye katılacaklar için otopark ücretsiz olacak.

Ünlü dondurma da sofrada
Başaşçı Max Thomae ve ekibi tarafından hazırlanan Mövenpick Hotel’in iftar mönüsünde Türk ve Osmanlı mutfağından örnekler yer alıyor. Otelin restoranı Azzur’daki bu iftar büfesinde ayrıca dünyaca ünlü Mövenpick dondurmaları da bulunacak. Ücret kişi başı 79 TL.

Fasıl müziği eşliğinde Sultanahmet’teki Arena Hotel’in Delight Restaurant’ında iftariye tabağı, çorba çeşitleri, börek, zeytinyağlı yemekler, kuzu islim kebabı, beğendili kuzu sırtı ve tatlı çeşitlerinden oluşan mönü, fasıl müziği eşliğinde sunuluyor.
Fiyat kişi başı 50 TL.

Dünyadan örnekler
Bu Ramazan’da Conrad İstanbul farklı Müslüman ülkelerin mutfaklarından örnekler sunuyor: Hindistan’dan tavuklu mercimek çorbası, Malezya’dan köri soslu tavuk, Lübnan’dan dolma, Arap mutfağından karışık ızgara ve İran pilavı gibi birçok örnek, geleneksel Türk yemeklerine eşlik ediyor. Monet Restaurant ve Teras’taki bu sofralara canlı fasıl eşlik edecek.
80 TL’lik ücrete otopark dahil.

Yemekte önünüzde yunuslar yüzecek
Ahırkapı’da yemek yerken denizde yüzen yunusları görebileceğiniz B.W.Citadel Hotel, Sur ve Şömine adlı lokantalarında geleneksel anlayışta özel mönü hazırladı. Kişi başı 42 TL.

Nostaljik bir sofra
Çırağan Palace Kempinski’de terastaki Tuğra ve Boğaz manzaralı Laledan restoranlarında sunulan bol seçenekli iftarlar nostaljik bir hava taşıyor. Ücret, Tuğra için kişi başı 125 TL+ KDV, Laledan için 95 TL+KDV olarak belirlenmiş.

Dört farklı mönü
Dedeman İstanbul’un Turkuaz Restaurant’ında canlı fasıl eşliğinde tadılabilecek dört farklı mönü ve açık büfe hazırlandı. Demirhindi, gül, nar, ahududu gibi şerbetlerin eşlik ettiği sofralara oturma fiyatı kişi başı 50-65 TL arasında değişiyor.

Göl manzarası var
Hem Marmara Denizi hem de Büyükçekmece Gölü manzarasına hakim olan Kaya Ramada Plaza’da Türk ve Osmanlı mutfağından örnekler canlı fasıl eşliğinde yenilebilir. Açık büfe kişi başı 49 TL.

Göz önünde gözleme
Geleneksel lezzetlerin yanı sıra gözünüzün önünde sac fırında hazırlanan gözlemeler, safranlı nohut çorbası, dovga aşı, narlı pelte gibi lezzetler, Ritz-Carlton’un Çintemani Restaurant’ında; açık büfe 99 TL.

Gezinti sonrası
Kapalıçarşı’yı, sahafları, Şehzadebaşı, Beyazıt ve Süleymaniye camilerini ziyaret ettiğiniz bir günün sonunda Antik Hotel sizi iftara davet ediyor. Açık büfe kişi başı 35 TL.

İlk hedef ferahlık
Armada Teras, Ramazan’da müşterilerini ferahlatmaya öncelik veriyor. Yiyeceklerin hafif ve sağlıklı olmasına çalışılmış, içeceklerde de sıcak-soğuk dengesi önemsenmiş. Hafta içi 48, hafta sonu 55 TL.