Cumartesi İkinci Tarkan olayı...

İkinci Tarkan olayı...

17.03.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

M etin Arolat’ın parçaları Fransa’daki ünlü Buddha Bar’ın derlemesinde yer alıyor. Ayrıca dünyanının ünlü mankenleri büyük defilelerde onun parçaları eşliğinde yürüyor

İkinci Tarkan olayı...

Avrupa, Tarkan’dan sonra Metin Arolat’ın şarkılarını da keşfetti...
İkinci Tarkan olayı...

M etin Arolat’ın parçaları Fransa’daki ünlü Buddha Bar’ın derlemesinde yer alıyor. Ayrıca dünyanının ünlü mankenleri büyük defilelerde onun parçaları eşliğinde yürüyor

İPEK DURKAL

Yine Bir Başıma" adlı albümünü iki yıl önce çıkartan Metin Arolat’ı Avrupa keşfetti. Fransa’nın gözde kulüplerinden Buddha Bar’ın ünlü DJ’i Claude Challe’ın hazırladığı albümde -Challe’ın bu derlemelerinden biri olan 2 CD’lik Nirvana Lounge’da Ajda Pekkan’ın söylediği "Bir Günah Gibi’ ile Mehter Marşı’nin bir radyo miksi de kullanıldı daha önce- "Elveda" adlı şarkısı ile yer alan Arolat bir anda yurt dışındaki barların, defilelerin ve TV kanallarının gözbebeği oldu. Öyle ki büyük defilelerde bile mankenler onun parçaları eşliğinde yürüyorlar.

Avrupa’da şarkınızın tutulduğunu ne zaman farkettiniz?
Yaklaşık yedi ay önce. Claude Challe benim şarkımı, Buddha Bar CD’sine almak için izin istedi. Bu hoşuma gitti ama çok önemsemedim. Daha doğrusu Challe’ın etkisinin bu kadar büyük olacağını düşünemedim. Albüm çıktıktan sonra arkadaşlarım beni arayıp "Metin, senin şarkın İngiltere Harrod’s mağazasında çalıyordu. Ya da Miami’de otelde veya Nice sahillerinde senin şarkını dinledik" demeye başladılar. Yine de çok önemseyip hayal kırıklığına uğramak istemedim.

Olayın ciddiyetini nasıl kavradınız?
Bir gün Fashion TV’de, Milano’da yapılan bir defileyi izlerken fonda kendi şarkımı duydum. Naomi Campbell, Laetitia Casta gibi mankenleri şarkım eşliğinde yürürken gördüğümde içimde bir şeyler filizlenmeye başladı. Ardından Fransa’nın ünlü plak şirketi Atol Müzik’in prodüktörü Charles Ibque, bizimle kontak kurdu. Bütün bu olanları gizli tuttum çünkü bizde sık sık sanatçılar çıkıp "Yurtdışına açılıyorum" açıklamaları yaparlar ve hiçbir şey olmaz. Önümüzde koskoca bir Serdar Ortaç örneği var. "Meksika’da albümüm çıkıyor" diye yeri göğü birbirine kattı. Sonuçta Tarkan ve Sertab dışında kimse yurtdışına açılamadı. Yapılan açıklamalar hep havada kaldı. Bu konuma düşmemek için sustum ve heyecanımı içimde büyüttüm.

Fransa ile anlaşma imzalandı mı?
Evet. "Yine Bir Başıma" adlı albümümün tüm Avrupa hakları Atol Müzik’te. Albüm, nisan ayı başında bütün Avrupa ülkelerinde piyasaya çıkacak.

Bu albüm bizde 1998’de piyasaya çıkmıştı. Şimdi yeni bir albüm hazırlıyor musunuz?
Yeni albümüm büyük olasılıkla ağustos ayında çıkacak. Bundan altı ay sonra da Avrupa’da. Müzik piyasasına girdiğim ilk günden beri adım adım yükselmenin önemini bilerek hareket ettim. Ve ilk defa bu kadar iddialı konuşuyorum, hedefe az kaldı. Yeni albümümün zirveye vuracağından kuşkunuz olmasın.

Her şey yolunda gibi görünüyor. İntihara teşebbüs ettiğiniz günler çok geride kaldı galiba?
İnsanların kafalarını böyle bir şeyle meşgul ettiğim için herkesten özür dilerim. Ama yaşadığım son olaylar benim yeniden doğuşum oldu.



CUMARTESİ