Cumartesi İndirimden kârlı çıkma rehberi

İndirimden kârlı çıkma rehberi

25.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İndirim döneminde alışveriş yapmak aslında stratejik bir mesele. Karşılaşabileceğiniz durumlarda nasıl davranacağınızı önceden bilin, mağazalardaki kaostan yenilgiyle çıkmayın

İndirimden kârlı çıkma rehberi

Yaz ortası gelip de mağazalardaki fiyatlar yüzde 70’e varan oranlarla düşürülünce modaseverlerin yürekleri hop ediyor. İstenen parçalara son fiyatlarıyla sahip olmak, bedene ve cüzdana uygun seçimler yapmak, bir de bunları zaman kaybetmeden, kendinizi harap etmeden başarmak aslında çok zor değil. Maddeleri okuyun, indirim döneminde aşağıdakilerden biri başınıza gelirse yenilmez olun!

Haberin Devamı

-En sevdiğiniz markada indirim var. Mağazaya girer girmez heyecandan nereye bakacağınızı şaşırdınız: Sakin olun, gözünüze çarpan her şeye doğru koşturarak zikzaklar çizmeyin. Bu, bazı ürünleri gözden kaçırmanıza sebep olur. Mağazayı sistemli bir şekilde dolaşarak her parçayı dikkatlice inceleyin.

-Aslında çok da ihtiyacınız olmayan bir parçanın fiyatı o kadar inmiş ki kafanız karıştı:Kendinize zaman tanıyın, mümkünse bir süreliğine ayırtıp mağazadan çıkın. Eğer başka yerlere göz attıktan sonra da aklınıza
o takılıyorsa, geri dönün.

Yeni sezonun ürününü yavaşça yere bırakın

-Kısa bir süre önce sezon fiyatıyla aldığınız bir ürünün şimdi indirimde olduğunu gördünüz, içiniz sızladı: Eğer aradan geçen zaman içinde severek giydiyseniz hiç üzülmeyin. Sizde olduğu zamanlar kâr. Fakat aradan 30 gün geçmiş olmasına rağmen hiç giymediyseniz iade edip indirimden daha verimli bir alışveriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

-Eve gidince mağazadan aldığınız ürünün internette çok daha uygun fiyatlı olduğunu keşfettiniz: Markaların internet sitelerinde indirim, bazen mağazadakinden daha hızlı koşabiliyor. İşte hatadan ders çıkarmak için ideal zaman. İndirim dönemi başladığında, sezon başında gözünüze kestirdiğiniz parçaların internetteki fiyatlarını da kontrol edin.

-İndirim var diye girdiğiniz mağazada yeni sezondan bir parçaya vuruldunuz:Eğer sınırlı sayıda üretilen bir koleksiyona dahil değilse, muhtemelen bir süre daha orada kalacağını kendinize hatırlatın. Şimdi yeni sezon ürününü yavaşça yere bırakıp indirimin tadını çıkarma zamanı.

-İstediğiniz parçayı buldunuz fakat ondan bir tane kalmış ve bedeninize pek de uymuyor:Eğer söz konusu bir ayakkabıysa hiç boşuna uğraşmayın, “Taban koydururum, yanlarını biraz açtırırım” gibi masallarla kendinizi uyutmayın. Ancak kıyafetler için durum değişebilir. Eğer üzerinize biraz büyük geliyorsa daha şanslısınız, çünkü küçülttürmek daha kolay. Satış görevlilerinden yardım rica edin, tadilat işlemini mümkünse mağazanın anlaşmalı olduğu ve ürünlerini iyi tanıyan bir terzide yaptırın. Büyük mağaza zincirlerinin, sistemden o ürünün farklı bedenlerinin başka hangi mağazada olduğunu kontrol edebildikleri de aklınızın köşesinde olsun.

Haberin Devamı

Tatile gideceğiniz yere bile kargolatabilirsiniz

-Tatile gideceksiniz, indirimden alışveriş yapmak istiyorsunuz fakat pek zamanınız yok:Online alışveriş burada da devreye giriyor. Mağazalara gitmeden istediklerinizi alabilir, hatta zamanınız çok kısıtlıysa belki tatile gideceğiniz yere bile kargolatabilirsiniz. Eğer “Ben gözümle görmeden alamam” diyenlerdenseniz, alışverişe çıkmadan önce mutlaka ihtiyaçlarınızı belirleyin ve en sevdiğiniz markaların toplandığı alışveriş merkezlerinin yolunu tutun.

-İndirim dönemi bitmek üzereyken fark ettiniz ki hiçbir yere göz atamamış, gönlünüzce alışveriş yapamamışsınız:Muhtemelen her zaman alışveriş yaptığınız yerlere gittiğinizde en güzel parçaların kapılmış olduğunu görecekseniz. Suratınızı asmayın, şehir merkezindekilere oranla daha az popüler olan alışveriş merkezleri ne güne duruyor? Şansınızı bir de orada deneyin, belki indirim perileri size bir güzellik yapmıştır.

Haberin Devamı

Alışveriş

Doğru parçalar

Alışverişe giderken rahat kıyafetleri tercih edin. Ayakkabınız uzun saatler sürebilecek bu maratonda sizi yormayacak, elbiseniz kolayca giyip çıkarılacak, çantanız da ellerinizin özgür kalmasını sağlayacak türden olmalı. İndirim döneminden alabileceğiniz en iyi parçaların başında ise mayo, bikini ve plaj aksesuarları geliyor. Ne de olsa yaz daha bitmedi!

İndirimden kârlı çıkma rehberi
Kısa Kısa

Çocuklara özel

Amerikalı komedyen Ellen Degeneres, Gap ile işbirliği yaparak çocuklara özel bir koleksiyon hazırladı. Koleksiyonun çekimlerinde kaykaydan davula pek çok alanda yeteneğini kanıtlamış çocuklar var.

İlk koku

Miu Miu tarafından yaratılan ilk parfüm piyasaya çıkmaya hazır. Markanın kurucusu Miuccia Prada, eylülde satışa sunulacak parfümün şişesinden kokusuna kadar her detayıyla bizzat ilgilenmiş.

Sıra onda

Daha önce Jean Paul Gaultier, Marc Jacobs ve Karl Lagerfeld’le işbirliği yapan Diet Coke yani Coca Cola Light, bu defa gücünü J.W. Anderson ile birleştirdi. Tasarımcı, Coca Cola için şişenin yanı sıra tişört, çanta ve defter de hazırlıyor.

Yazarlar