Cumartesi “İş dışında müzik dinlemem”

“İş dışında müzik dinlemem”

30.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dilan Çıtak ilk single’ı “Çık Dışarı” ile karşımızda. Ayakkabı alışverişine ve tatlıya bayılan şarkıcının ilginç özelliği ise işi dışında hiç müzik dinlememesi

“İş dışında müzik dinlemem”

Dilan Çıtak (25) müzisyen kimliğinden çok, bir dönem magazin programlarına konu olan “İbrahim Tatlıses’in kızı mı değil mi?” sorularıyla gündeme geldi. Bunun doğruluğu tartışıladursun Çıtak yaklaşık bir hafta önce “Çık Dışarı” adlı pop, funk tarzında bir single’la karşımıza geldi. Işın Karaca, Burcu Güneş gibi isimlere vokal yapan, Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nden sonra Amerika’daki Berklee Müzik Okulu gibi iyi yerlerde müzik eğitimi alan ve halen İstanbul Teknik Üniversitesi İngilizce Müzikoloji bölümünde okuyan şarkıcıyla “Her boş vaktimde
sık sık gider, buz gibi limonatamı içerim” dediği Limonata’da buluştuk. Tatlı bir şeyler yiyip sohbet ettikten sonra da
alışverişe çıktık.

2003 yılından beri müzik eğitimi alıyorsunuz. “Çık Dışarı” adlı ilk single’ınızı çıkardınız. Neden bir albüm değil de single çıkarmayı tercih ettiniz?

Başlangıcımı bu şekilde yapmak istedim. Amacım öncelikle Türkiye’de güzel işler başarıp kendimi göstermek. Sonra da yurt dışında bir şeyler yapmak istiyorum.

Haberin Devamı

Amerika’daki Berklee Müzik Okulu’nda eğitim aldığınız dönemlerden kalma bir de caz geçmişiniz var.

Evet. Oradayken kiliselerde yapılan caz ayinlerine çok katıldım. İki sene boyunca her pazar yaptığım bir şeydi bu. Oradaki caz solistleriyle R&B, pop, funk tarzı şarkılar da söyledim.

“Moralim bozulunca alışverişe çıkarım”

Single’ınız çok yeni. Konser hazırlıkları, tanıtım çalışmaları derken epey yoğunsunuz. Arada kendinize vakit ayırabiliyor musunuz?

Ayırmaya çalışıyorum. Kostümlerimle çok ilgileniyorum. Annem yaklaşık 30 yıldır tekstil işinde, ben de sayesinde modanın içindeyim. Bir de Fatma Parmak var, onun Maide Modaevi’nde bir odaya kapanıp bütün gün koleksiyon hazırlıyoruz.

Haberin Devamı

Peki alışverişe çıkıp bir şeyler bakmaz mısınız hiç?

Şu single çıkana kadar sürekli alışveriş yapan bir kızdım, bu ara pek vakit bulamıyorum. Ama normalde psikolojim ya da moralim ne zaman bozuk olsa kendimi alışverişe veririm.

En çok ne alırsınız?

Ayakkabı! Alışverişe çıkınca o kadar çok ayakkabı alıyorum ki kıyafete para kalmıyor. Sayısı söyleyemeyeceğim kadar çok. Beğendiğim her ayakkabıyı alırım. Favori markalarım Valentino, Givenchy ve Chanel.

“Saçlarıma ayda bir bakım yaptırıyorum”

Çanta, takı gibi aksesuarlarla aranız nasıl?

Çantayla çok aram yok, pek almam. Takı olarak da kolye ve küpe takmayı çok seviyorum. Son zamanlarda da almaktan çok, kendim tasarlamaya çalışıyorum. Bir de sadece yurt dışında olan bazı markaların tasarımlarını takip edip internet üzerinden alışveriş yapıyorum.

Cilt bakımı yapar mısınız?

Ben çok tembelim, kendim hiç uğraşmam. Her ay gittiğim bir bakım merkezi var, onlar yapıyor. Moralim bozuk olunca bir hafta arayla gittiğim oluyor, kızıp geri gönderiyorlar.

Makyaj ve kozmetik malzemeleri alır mısınız?

Alırım. Mac ve Kryolan’ın tüm ürünlerini çok beğeniyorum ama bir etkinlik ya da davet olmadıkça makyaj yapmam genelde. Bazen arkadaşlarım “Dışarı böyle çıkmasan iyi olur” diyor, üşeniyorum bir şey sürmeye.

Saçlarınız oldukça gür. Uğraşmak zor olsa gerek.

Evet, zor gerçekten. Kuaförüm hep aynı, hiç değiştirmiyorum. Bir de dedim ya çok tembelim, kendim bakım yapmakla uğraşamıyorum. Ayda bir bakım yaptırıyorum, yetiyor.

Haberin Devamı

“Her yaz Bodrum’a, anneannemin yanına gidiyorum”

Kitap okumayı, dergi karıştırmayı sever misiniz?

İTÜ’de hâlâ İngilizce Müzikoloji bölümünde okuyorum ve müzikle ilgili kitapları sürekli takip etmek zorundayım. Mesela en son Mozart’ın hayatını okudum. Onun dışında Murathan Mungan ve Elif Şafak’ı çok seviyorum. Farklı içeriklerde dergileri de sık sık alıp okurum.

Müzikle sürekli iç içesiniz. İş ve okul dışında da dinler misiniz?

Hiç dinlemem! Sadece işim gereği kim ne yapmış, nasıl yapmış diye bakmak için merakımdan dinlerim. Bazen eserse arabamda ya da evde tekken bağıra bağıra Beyonce, Ajda Pekkan söylerim, o kadar.

Menajerinizin söylediğine göre tatlıyla aranız iyiymiş...

Evet! Günde üç tane Albeni yediğimi bilirim. Her türlü tatlıyı severim de yerim de.

Formunuz iyi görünüyor ama...

Bu kilo vermiş halim. Spora başladım. Her gün düzenli fitness yapıyorum. Beslenmem de ona göre şekil alıyor.

Haberin Devamı

Yemekle aranız çok iyi değil o zaman.

Beni bıraksan bir gün içinde her şeyi yiyebilirim. Ama artık yapamıyorum. Salata ve protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum.

Gezmeyi, seyahat etmeyi sever misiniz?

Çok severim. Her yaz Bodrum’a anneannemin yanına gidiyorum. Yurt içinde üç-beş günlük kaçamaklar yapıyorum. İlk uzun tatilimde Amerika’ya gitme planım var.