Cumartesi İş yerinde masaj

İş yerinde masaj

16.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İş hayatının değişen çalışma koşulları özelikle masa başında çalışanların ruhsal ve fiziksel durumlarını gün geçtikçe daha çok tehdit ediyor.

İş yerinde masaj

Bazı iş verenler ise personellerinin stresle mücadele etmesini sağlamak, ruhsal ve fiziksel sağlıklarını korumak, verimliliği artırmak için masaja başvuruyor. Amerika ve Avrupa’da ortaya çıkan “yerinde masaj” uygulaması artık Türk şirketlerinin de dikkatini çekiyor.

“Yerinde Masaj”da iş yerinize gelen masör ya da masözler özel masaj koltuğuyla size bir kahve molası süresince masaj uyguluyor. Böylece işinizin başından ayrılmadan vücuden ve ruhen rahatlamış oluyorsunuz. Yerinde Masaj’ın genel müdürü Gökmen Günaydın, “Bilgisayar karşısında saatlerce oturmak yüzünden ortaya çıkan ağrılar iş verimini de düşürüyor. Bunun farkına varan işverenler, çalışanlarına masaj uygulatıyor. Motivasyonu yükselttiği gibi kurum içi sadakati de artırıyor. Bir ödüllendirme aracı olarak da kullanılıyor” diyor.

Sadece profesyonel masaj uzmanlarıyla çalışan Yerinde Masaj ekibinin kadrosunu, Türkiye Masaj Enstitüsü mezunları oluşturuyor. Bu profesyonel masaj uzmanları ayrıca yaklaşık 100 saat süren Yerinde Masaj eğitimi de alıyorlar.

Özellikle pazartesi sendromuna ilaç
“Çalışan kişilerin beklentileri ve sorunları göz önüne alınarak geliştirilmiş özel bir masaj tekniği uyguluyoruz. Kişi giyinikken; yağ, pudra gibi hiçbir ek malzeme kullanmadan, ortopedik koltuklarımızda, masaj uzmanlarımız tarafından uygulama yapıyoruz” diyen Günaydın, Turkcell, Avon, Garanti Bankası, Algida gibi 200’ün üzerinde kuruma hizmet verdiklerini belirtiyor. Günaydın, haftanın her günü masaj talebi aldıklarını ama ağırlıklı olarak pazartesi sendromunu hafifletmek için şirketler tarafından pazartesi günleri çağırıldıklarını söylüyor ve ekliyor: “Türkiye’nin birçok şehrinden talep geliyor. Biz de bu taleplerden yola çıkarak “Yerinde Masaj”ı bayilik şekline dönüştürmeyi düşündük.” n

Yazarlar