Cumartesi İstanbul galerilerini adım adım gezmeye ne dersiniz?

İstanbul galerilerini adım adım gezmeye ne dersiniz?

16.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

ArtWalk İstanbul adlı etkinlikte sanatseverler belirlenen noktalarda buluşup yürüyerek sanat galerisi turuna çıkıyorlar, çeşitli sergileri gezip kahve molasında da sanat sohbetleri yapıyorlar

İstanbul galerilerini adım adım gezmeye ne dersiniz

ArtWalk İstanbul, şehri sanatla birleştirerek dolaşmayı hedefleyen bir proje. ArtWalk İstanbul’da önceden belirlenmiş; Galatasaray-Galata, Nişantaşı ya da Galata-Karaköy rotalarından birine katılıyorsunuz ve gezi boyunca farklı sergileri geziyorsunuz. Her cumartesi saat 13.00’te, belirlenen buluşma noktasında başlayan ArtWalk İstanbul etkinliğinde galeriler arasındaki mesafeleri yüreyerek kat ediyorsunuz. Proje koordinatörü Saliha Yavuz ArtWalk İstanbul’un nasıl başladığını, gezinin nasıl şekillendiğini ve katılımcıları nelerin beklediğini anlattı:

Haberin Devamı

Yaz döneminde turistler çalıştığım galeriye gelip “Nerede galeri var?” “Bu galeriye nasıl gidebilirim?” diye soruyorlardı çünkü İstanbul’da galeriler bir yere toplanmış değil. Böyle düşününce bir boşluğu fark ettik ve ArtWalk İstanbul ortaya çıktı.

“ArtWalk İstanbul için maceracı olmak lazım”

* Dört buluşma noktamız var: Akaretler meydan. Nişantaşı’nda Milli Reasürans Pasajı ve Galatasaray Lisesi
* Gezilerimiz en az 5 en fazla 10 kişiyle yapılıyor. Gezimizde bir de kahve molası veriyoruz. Kahve molası ve bu galeri turunun toplam ücreti 75 lira.
* Gezi boyunca yedi sergiye uğruyoruz ve her galeride ortalama 15-20 dakika kalıyoruz.
* ArtWalk İstanbul’a katılmak için aylık programlarımıza Twitter, Facebook ya da internet adresimizden bakmak gerekiyor. Daha sonra dahello@artwalkıstanbul.com’a “Şu tarihteki, şu rotalı programa dahil olmak istiyorum” diye bir e-posta atıp kayıdınızı yaptırıyorsunuz.
* Projeye hem yerli hem de yabancı sanatseverler katılıyor. Türkiye’den katılanlar 40 yaş üstü ve kadın ağırlıklı. Yabancılarda erkek ve kadın oranı yarı yarıya.
* Mevsime göre giyinmek çok önemli. Spor ayakkabı giymelerini öneriyoruz. Yağmurluk, şemsiye, güneş gözlüğü ve şapka mutlaka getirsinler. Bu etkinlik için biraz maceracı olmak gerekiyor aslında.
A plus takım elbiseli bir adamın arabasıyla galerinin önünde durup sergiyi gezmesi gibi bir şey değil.