Cumartesi Kaderin ağlarında bir genç kahraman

Kaderin ağlarında bir genç kahraman

26.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Süper kahraman Örümcek Adam bu hafta vizyona giren “İnanılmaz Örümcek Adam 2” filmiyle bir kez daha karşımızda. Peki kimdir bu Örümcek Adam? Nasıl kahraman olmuştur? Gelin hikayesini hatırlayalım...

Kaderin ağlarında bir genç kahraman

Peter Parker kendi halinde, yaşıtı çoğu genç gibi sıradan dertleri olan bir lise öğrencisidir. Ailesini daha çocukken kaybetmiş, hayatına Ben Amca’sının evinde devam etmektedir. Bir gün Peter’ı radyoaktif
bir örümcek ısırır ve Peter örümcek güçleri kazanır. Tabii şehrin en popüler süper kahramanı olmadan önce bu yeni güçlerle nasıl baş edeceğini öğrenmesi gerekmektedir. Önceleri gücünü kişisel çıkarları için kullanır. Para karşılığı güreş müsabakalarına katılır. Daha sonra elinde fırsat varken kaçmasına göz yumduğu bir soyguncu Ben Amca’nın ölümüne yol açar. Bu Peter’ın Örümcek Adam’a dönüşmesinde en az radyoaktif örümcek kadar önemli bir dönüm noktasıdır.
Süper kahraman da olsa evine ekmek götürmek zorunda olduğundan bir de suçlardan hemen haberdar olabilmek için Daily Bugle gazetesinde foto muhabiri olarak çalışmaya başlar. Şüpheli bir şekilde gazetenin en iyi Örümcek Adam haberleri de her zaman Peter Parker’ın elinden çıkar. Bazen köşedeki dükkanı soyulmaktan bazen de evreni yok olmaktan kurtarır.

Çoğumuzun gençliğinin özeti
Aynı zamanda genç çizgi roman takipçilerinin kendilerine örnek alabileceği ve yakınlık kurabileceği sıradan bir lise öğrencisi Peter. Bir yandan dünyayı yok etmeye çalışan süper kötülerle savaşırken,
öte yandan platonik aşkına açılmayı beceremeyen, üniversiteye girmeye çalışan, arkadaş edinmekte güçlük çeken bir genç var karşımızda. Ki bu da çoğumuzun gençlik yıllarının özetidir herhalde.

Haberin Devamı

Hakkında bilinmeyen 10 şey

1. Peter Parker’ın IQ’su 250‘nin üzerinde.
2. Bir keresinde bir T-Rex’i tek yumrukta
yere sermişti.
3. 10 ton ağırlığındaki yükleri kolayca kaldırabiliyor.
4. Aslında bir Avengers üyesi.
5. Örümcek Adam’ın Kaine adından şeytani bir klonu var.
6. Barack Obama bir Örümcek Adam hayranı ve ikilinin beraber çarpıştığı bir çizgi roman yayımlandı.
7. Örümcek Adam’ın fırlattığı ağlar bir saat içinde eriyip yok oluyor.
8. Marvel başta Örümcek Adam fikrinin insanları korkutacağını düşünüp karakteri reddetti.
9. Örümcek Adam yalnız çalışan ilk genç süper kahramandır.
10. Örümcek Adam bir “World of Warcraft” oyuncusu.

Bu film ilk üçlemeden daha karanlık

* Örümcek Adam’ı ilk üçlemede Tobey Maguire canlandırmıştı. “İnanılmaz Örümcek Adam 2”de ise “Sosyal Ağ” filminden de tanıdığımız Andrew Garfield oynuyor.
* Bu filmde ilk kez Oscar ödüllü bir oyuncu, Jamie Foxx bir Örümcek Adam düşmanını canlandırıyor. Foxx’un oynadığı Electro elektrik akımlarına hükmedebilirken Paul Giamatti’nin oynadığı Rhino dev ve yıkıcı bir zırha kumanda ediyor.
* Film ilk üçlemeden daha karanlık bir tona sahip olsa da alışılmış esprili Örümcek Adam anlarını da barındırıyor.
* Emma Stone, Peter Parker’ın Mary Jane’den önceki ilk aşkı Gwen Stacy’yi canlandırıyor.

Haberin Devamı

Örümcek Adam’ın baş düşmanları

* Dr. Octopus: Aslında Peter Parker’ın çok saygı duyduğu bir bilim adamı. Vücuduna entegre ettiği mekanik kollar ve üstün zekası ile korku saçan bir süper kötüye dönüşüyor. Bir keresinde kılık değiştirip Ben amcanın karısı May ile evlenmeyi denedi.
* Venom: Bilinç sahibi simbiyotik bir yaşam formu, bağlandığı vücuda süper güçler kazandırırken aklını gölgeliyor. Örümcek Adam’dan nefret eden Eddie Brock’un vücuduna bağlı bir şekilde yaşıyor.Venom, bir keresinde Brock’un eski karısıyla simbiyoz bir ilişkiye başlayarak aldatmaya yeni bir boyut katmıştı.
* Electro: Elektrik akımlarına hükmedebilen insan üstü güce ve hıza sahip bir süper kötü. Electro’ya kısa devre yaptırmak mümkün.
* Yeşil Goblin: Oscorp’un sahibi, milyarder bilim adamı Norman Osborn. Özel bir serum sayesinde insan üstü güçlere kavuşurken akli dengesini yitiriyor. Örümcek Adam’ın en büyük düşmanı. Örümcek Adam’ın gerçek kimliğini bilen az sayıda insandan biri.