Cumartesi Karadeniz’de Atatürk’ün anısına saygıyla

Karadeniz’de Atatürk’ün anısına saygıyla

11.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Amatör denizciler, büyük önderin Samsun’a çıkışının 100’üncü yılında Bandırma Vapuru’nun rotasını takip ederek gruplar halinde Karadeniz’e açılmaya başladı.

Karadeniz’de Atatürk’ün anısına saygıyla

Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği üyesi kaptanlar (DADD) Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’üncü yılında Bandırma Vapuru’nun rotasını takip ederek Marmara’dan Karadeniz’e açılıyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın şemsiyesi altında gerçekleştirilen anlamlı organizasyona büyük önderin aziz hatırası nedeniyle ‘Atatürk Rallisi’ adı verildi. DADD üyesi yaklaşık 40 yelkenliye Samsun’da 50 dolayında tekne de katılacak ve denizde şenlik havası esecek. Bu süreci kamuoyu nezdinde canlı tutmak amacıyla İstanbul-Samsun rotası üç grup halinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

DADD dışında katılımcılar da var. Örneğin Arçelik Yelken Takımı. Göcek’te yapılacak uluslararası yarışı izlemek için önceden verilmiş sözüm nedeniyle onlarla aynı teknede bulunamayacağım. Nazik davetlerine teşekkür ediyorum. Kısmetse bir başka sefere. Tekrar DADD ekibine dönecek olursak, ilk ekip 4 Mayıs’ta İstanbul’dan hareket etti. İkinci grupta çeşitli Rotary kulüplerinin oluşturduğu yelkenliler de var. Onlar yarın Samsun’a doğru demir alacak. Üçüncü grup ise Donanma Komutanlığı gemileriyle birlikte 16 Mayıs günü tarihi rotadaki seyirlerine başlayacak. DADD Başkanı Zafer Türkmen, katılımcılara teşekkür ederek görüşlerini “Programın liderliğini, emekli deniz subayı ve yönetim kurulu üyemiz İsmail Tümer gerçekleştiriyor. Bu etkinlik için büyük çaba harcayan, kaynak ayıran ve şemsiyesi ile hepimizi güvende hissettiren şanlı Deniz Kuvvetleri’mize şükranlarımızı sunuyorum” diyerek ifade ediyor. Bandırma’nın rotasını izleyecek mavi yürekli dostların pruvası neta,
rüzgar kolayına olsun.

Haberin Devamı

YARIŞ

Ülkemizin efsaneleşmiş sanatçılarından merhum Tanju Okan, hem İzmir’i hem de mavilikleri çok sevmişti. Bu nedenle Urla’daki denizciler Okan’ın anısına yıllardır anlamlı bir yarışa imza atıyor. Tanju Okan Urla Yelken Yarışları’nın 20’ncisi 25-26 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Gönül dostlarına ve amatör denizcilere duyurulur.

Karadeniz’de Atatürk’ün anısına saygıyla

TURNUVA

Türkiye distribütörlüğü Tezmarin tarafından sürdürülen Beneteau’nun Barracuda model dıştan takma teknelerle her yıl Fransa’da düzenlediği uluslararası amatör sportif balıkçılık turnuvasının Türkiye etabı sona erdi. Tezmarin ve Suzuki Marine iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte Venüs III teknesi ile yarışan Orkan Erhan ve takımı birinci oldu. Ekip 15-18 Mayıs 2019 tarihlerinde Port du Crouesty’deki finalde Türkiye’yi temsil edecek. Başarılar diliyorum.

Karadeniz’de Atatürk’ün anısına saygıyla

ÇEVRE

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) 2018 yılında en çok atık pil toplayan mavi bayraklı 3 marinayı ödüllendirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre geçtiğimiz sene marinalarda 328 kg atık pil toplandı. Bu kategorinin birincisi 53 kg. ile Makmarin Kaş, ikincisi 48 kg. ile D-Marin Göcek ve üçüncüsü 47 kg. ile D-Marin Turgutreis Marina oldu. Tebrikler.

Haberin Devamı

Karadeniz’de Atatürk’ün anısına saygıyla

KİTAP

Amatör Denizcilik Federasyonu tarafından Doğan Çelen ve Ali Gündüz’ün çevirisiyle yayımlanan ‘Pratik Teknecilik Ansiklopedisi’ usta denizci John Vigor’un imzasını taşıyor. Havadan halatlara, akülerden pervanelere kadar her konuda bilgi içeren eseri tavsiye ediyorum. Tel: 0 216 662 64 58 veya www.adf.org.tr

Karadeniz’de Atatürk’ün anısına saygıyla