Cumartesi Karaköy’de ziyafet var

Karaköy’de ziyafet var

05.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Farklı temalarıyla İstanbulluları yeni bir pazar deneyimiyle tanıştıran Souq Karaköy, bu kez kapılarını yeme-içme meraklıları için açıyor

Karaköy’de ziyafet var

Souq’un yaratıcısı Yaprak Aras, 12-13 Eylül’de her zamanki yeri Karaköy Külah’ta kurulacak olan “ziyafet” temalı pazar fikrini uzun süredir düşünüyormuş. “Etrafta ne kadar çok tasarımcı varsa, bir o kadar da yemek girişimcisi var. Katılmak isteyenlerden çok fazla talep geliyordu, onları bu tema etrafında buluşturmak istedik” diye anlatıyor.
“Yemek girişimcisi” dendiğinde aklınızda yurt dışında çok moda olan lezzetleri Türkiye’ye getirenler gelmesin. Çünkü amaç hem son zamanlarda hayli hareketlenen lokal üretici pazarını desteklemek hem de insanları yeni lezzetlerle buluşturmak.
Yemek atölyeleri...
Souq Ziyafet’in yalnızca kendi mekanıyla sınırlı kalmayacağını da söylemek gerek. Zira etkinlik tüm Karaköy’e yayılmış durumda. Karaköy’deki bazı restoran ve kafeler, iki gün boyunca menülerine normalde olmayan lezzetleri ekleyecek, Karaköy Junk mağazasında vintage meraklıları için eski mutfak malzemeleri satılacak, Atölye İlmisimya’da yemekle ilgili atölyeler düzenlenecek.

Haberin Devamı

Souq Ziyafet’te neler var?

Gastronomika’nın baharat ve aromatik turşuları, Gram’ın taşınabilirleri, Kapta’nın çorba ve salataları, Auteur’ün sandviçleri, Tazedirekt.com’un lezzetleri, Pina’nın soğuk sıkım zeytinyağları, 240 Derece’nin ekşi mayalı ekmekleri, Portakalbahcem.com’un narenciye ve reçelleri, Erenköy Şerbetleri, ma’na Delight’ın geleneksel tatları, Giano’nun el yapımı çikolataları, Petra’nın artizanal kahveleri, Chado’nun yerel dünya çayları, Krop’un el yapımı bıçakları, Blue Matters’ın denim önlükleri ve sofra ürünleri, Pantheon Records arşivinden plak seçkisi... Ayrıca Korean Fusion Tacos, Glutensiz Ürünler Atölyesi, Pandora Kitabevi... Hepsi ve daha fazlası Souq Ziyafet’te.

Yazarlar