Cumartesi Kebap şöleni

Kebap şöleni

19.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu hafta size Beyoğlu’ndaki Şavaye Ocakbaşı’nda sunulan iki nefis kebabın tarifini veriyorum. Şimdiden afiyet olsun!

Kebap şöleni

BİR TABAK

Haberin Devamı

Sebzeli kebap

Hazırlanışı

-Döş ve buttan alınan parça kuzu etlerini dana trançla birlikte zırhla kıyın. Kıyma haline getirin. Bu kıymaya göz kararı yine zırhtan çekilmiş kuyruk yağı ekleyerek yoğurun ve karışımı iki-üç saat dinlenmeye bırakın. Kebap hazırlanacağı sırada tekrar bir miktar kuyruk yağıyla karıştırın. Çok ince kıyılmış soğan, sarımsak, maydanoz ve kırmızı biberden oluşan sebze karışımını ilave edin. Eğer kebap acılıysa pul biber katın.

-Elde edilen sebzeli kıymayı elle şişe saplayın. Etleri orta ateşte yanan mangalda üç veya dört kez çevirerek pişirin. Közlenmiş domates, biber ve sumaklı soğanla servis edin.

MALZEMELER (1 kişilik)

-180 gr kuzu döş ve but -60 gr dana tranç -Kuyruk yağı -2-3 dal taze soğan -2 dal taze sarımsak -4-5 dal maydanoz - 1/2 kırmızı biber

Servis için

-Domates -Yeşil biber -Soğan -Sumak

Tarak

Hazırlanışı

-Dört parça kemikli kuzu sırtını etleri bir tarafta kalacak şekilde bıçakla yanlamasına açın. Önce şişlere blok halde geçirin. Pişirmeden önce etin üzerine toz karabiberle tuzu serpin.

-Piştikten sonra kekik ilave edin. Közde pişmiş domates, biber ve sumaklı soğanla servis edin.

MALZEMELER (1 kişilik)

-4 parça kemikli kuzu sırtı -Toz karabiber -Tuz -Kekik

Servis için

-Domates -Yeşil biber -Soğan - Sumak

BİR BARDAK

Brandy-Benedictine

Doyurucu bir yemek sonrasında rahatlamak için tercih edilebilecek bir kokteyl

MALZEMELER

-3 cl brandy

-2 cl Benedictine likör

Hazırlanışı
Benedictine üzerine brandy dökülerek hazırlanır.

Yanında ne yemeli?
Bu kokteylin yanında bir dilim unsuz çikolatalı kek iyi gider.