19.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
BİR TABAK BİR BARDAK - Eyüp Kemal Sevinç - Cevat Yıldırım
BİR TABAK
Sebzeli kebap
Hazırlanışı
-Döş ve buttan alınan parça kuzu etlerini dana trançla birlikte zırhla kıyın. Kıyma haline getirin. Bu kıymaya göz kararı yine zırhtan çekilmiş kuyruk yağı ekleyerek yoğurun ve karışımı iki-üç saat dinlenmeye bırakın. Kebap hazırlanacağı sırada tekrar bir miktar kuyruk yağıyla karıştırın. Çok ince kıyılmış soğan, sarımsak, maydanoz ve kırmızı biberden oluşan sebze karışımını ilave edin. Eğer kebap acılıysa pul biber katın.
-Elde edilen sebzeli kıymayı elle şişe saplayın. Etleri orta ateşte yanan mangalda üç veya dört kez çevirerek pişirin. Közlenmiş domates, biber ve sumaklı soğanla servis edin.
MALZEMELER (1 kişilik)
-180 gr kuzu döş ve but -60 gr dana tranç -Kuyruk yağı -2-3 dal taze soğan -2 dal taze sarımsak -4-5 dal maydanoz - 1/2 kırmızı biber
Servis için
-Domates -Yeşil biber -Soğan -Sumak
Tarak
Hazırlanışı
-Dört parça kemikli kuzu sırtını etleri bir tarafta kalacak şekilde bıçakla yanlamasına açın. Önce şişlere blok halde geçirin. Pişirmeden önce etin üzerine toz karabiberle tuzu serpin.
-Piştikten sonra kekik ilave edin. Közde pişmiş domates, biber ve sumaklı soğanla servis edin.
MALZEMELER (1 kişilik)
-4 parça kemikli kuzu sırtı -Toz karabiber -Tuz -Kekik
Servis için
-Domates -Yeşil biber -Soğan - Sumak
BİR BARDAK
Brandy-Benedictine
Doyurucu bir yemek sonrasında rahatlamak için tercih edilebilecek bir kokteyl
MALZEMELER
-3 cl brandy
-2 cl Benedictine likör