Cumartesi Kırmızının buluşturdukları

Kırmızının buluşturdukları

10.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ressam Habib Aydoğdu ve Arap edebiyatının yaşayan en önemli şairlerinden Adonis’in birlikte hazırladığı “Kan Kırmızı” adlı sergi İzmir’deki Folkart Gallery’de yer alıyor.

Kırmızının buluşturdukları

Mutlaka görün
Kırmızının buluşturdukları


Ressam Habib Aydoğdu ve Arap edebiyatının yaşayan en önemli şairlerinden Adonis’in birlikte hazırladığı “Kan Kırmızı” adlı sergi İzmir’deki Folkart Gallery’de yer alıyor. Adonis’in şiirleriyle Habib Aydoğdu’nun resimlerini buluşturması bakımından önem taşıyan sergi, kırmızı rengi Ortadoğu üzerinden düşünmeye davet ediyor.

Haberin Devamı

Taze açılıyor
İlhan Mimaroğlu’nun gözünden New York


14 Aralık’ta Depo’da, 2012’de kaybettiğimiz elektronik müzik ustası İlhan Mimaroğlu’nun New York’ta çektiği duvar fotoğraflarının yer aldığı bir sergi açılıyor. Daha çok müzisyen yönüyle tanınan sanatçının “New York Kapı Dışı Sanatı” adlı fotoğraf kitabı, YKY tarafından ilk defa 2002’de basılmış ve bir süre sonra tükenmişti. Depo’daki sergi bu kitaptaki fotoğrafların bir kısmından oluşuyor. Bu sergi vesilesiyle YKY de, kitabın yeni baskısını yaptı. Serginin fotoğraf seçimini E. Ahmet Tonak ve Nevzat Sayın üstlendi.

Bitmeden yetişin
Seramik zamanı


Kadıköy’de bulunan Moda Deniz Kulübü, Güney İnanlı’nın seramiklerinden oluşan sergisine ev sahipliği yapıyor. 17 Aralık’a dek görülebilecek sergide çok sayıda ilgi çekici eser yer alıyor. Sergi sanatçının Hint desenlerinden esinlenen çalışmalarını bir araya getiriyor.