Cumartesi Kısa bir yaz hikayesi

Kısa bir yaz hikayesi

08.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şıklığa giden yol diyagram dekoltesiyle kısa büstiyerler, hatta bikini üstünü andıran tasarımlarla kestirmeden geçiyor

Kısa bir yaz hikayesi

Pantolonların düşük bel olduğu dönemleri de gördük, kısa bluzların öne çıktığı dönemleri de. Kesin olan ise şu ki, adı kulağa biraz komik gelen “diyagram dekoltesi” son birkaç sezondur hep çok revaçta oldu. Şimdiyse pantolon ve eteklerin beli yüksek ama üstler de hiç olmadığı kadar kısa.

Haberin Devamı

Kısa bir yaz hikayesi
Roberto Cavalli kıştan kalan korse trendini devam ettirirken bikini üstünü andıran modelleri ceketlerle kombinledi, Bluemarine ve Altuzarra fırfırlar, pastel renklerle onları romantik hale getirdi. Tabii bu, bütün kışı pilates ile geçirenler için iyi haber. Zira artık kasları göstermek için eldeki tek platform plajlar değil. Yine de kısa üstleri günlük stile uyarlarken dikkat etmek gereken bazı noktalar var.

1950’lerden ışınlandı

Kısa üst-yüksek bel kombinasyonunun kaynağı, göbek göstermenin ayıp kabul edildiği 1940’lı ve 50’li yıllar. Audrey Hepburn, Marilyn Monroe gibi yıldızların da sıklıkla taşıdığı bu stil, o yılların poster kızları olan pin-up modellerle de özdeşlemişti.

Alışveriş

Kısa bir yaz hikayesi

Dolce&Gabbana’nın günebakan desenli büstiyeri tam yaz akşamlarına göre! 645 avro.

Haberin Devamı

Kısa üstlerle giymek için ideal pantolon kesimi; yüksek bel ve dar paça. Forever New’da 169.90 TL.

Topuklu ayakkabı giymek daha dik durmanızı sağlar ve kısa üstlerle üst bedeniniz daha iyi görünür. Bu yazın en önemli ayakkabı trendlerinden olan terlikleri deneyin. İnci Deri’de 349.99 TL.

Başak Barlas, Sorbe markasıyla yalnızca ceket tasarlıyor. Sınırlı sayıda üretilen ceketlerin her biri terzi elinden çıkmış gibi ve büstiyerlerin üzerine giymek için ideal. Yaz koleksiyonundaki bu model 760 TL.

Kısa bir yaz hikayesi
ipuçları

Büstiyerleri rahatça giymenin en kesin yolu, onları yüksek bel pantolonlarla ve ceketlerle kombinlemek. Böylece daha gizemli bir şıklık yaratabilirsiniz.

Eğer ince ve uzun bir vücut yapınız varsa, desenli ve renkli büstiyerler giymekten çekinmeyin. Vücuduna güvenmeyenler siyah ve desensiz modellere yönelmeli.

Eğer omuzlarınız geniş, beliniz ve kalçalarınız darsa, halter yaka ya da boyundan bağlı modeller size göre.

Dar omuzlarla başlayıp aşağı doğru genişleyen vücut tipleri ise açık renkli üstleri tercih edebilir.