Cumartesi Kıvrımlarını göstermekten korkma!

Kıvrımlarını göstermekten korkma!

16.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada yeni trend fatkini etiketiyle bikinili fotoğraf paylaşmak. Ama bu fotoğraflar görmeye alışık olduklarımızdan farklı. Bu bikiniler büyük beden...

Kıvrımlarını göstermekten korkma

Gün geçmiyor ki sosyal medyada yeni bir trend çıkmasın. Bu hafta payımıza düşen trend fazla kiloları olan hanımların çektikleri fotoğrafları fatkini hashtag’ini kullanarak Instagram’dan paylaşması oldu. Fikir oldukça basit aslında; balık etliden hallice kadınlar birbirinden güzel bikinlerle plajda fotoğraflarını çekiyor, bu fotoğrafı fat (şişman) ve kini (bikininin son dört harfi) sözcüklerinin birleşimi olan fatkini etiketiyle paylaşıyor.
Aslında fatkini trendini son yıllarda yükselişe geçen kendini olduğu gibi kabul etme, kusurlarınla barışma, dergilerden fırlamış süper model görünümünü reddetme, sürekli pompalanan güzellik standartlarına başkaldırının devamı olarak yorumlamak mümkün. Dünyaca ünlü moda ve kozmetik markaları da alışılagelmiş güzellik standartlarının dışında modeller kullanarak, kampanya felsefelerini “kim ne derse desin sen güzelsin” düsturu üzerinden yürüterek bu görüşe destek vermeye başlamıştı bile.
Markalar da ekstra büyük beden bikini satıyor
Şimdi de kıvrımlı hanımlar toplumun vücutlarını kaplayan şeyler giymesi konusundaki beklentilerinden bıkmış bir şekilde bikinlerini giyip vücutlarını sergilemekten çekinmiyorlar. Forever 21 markasının ve internet üzerinden alışveriş yapılan, dünyanın birçok yerine gönderim yapan Asos.com’da satılmaya başlayan ekstra büyük beden bikinlerin de bu akıma katkısı büyük. Bu trendi başlatanın büyük beden moda blogger’ı Gabi Fresh olduğu söyleniyor. Fresh blog’unda yazdığı bir yazıda her bedenden kadını istediği model bikini giymesi konusunda cesaretlendirmişti. Fresh’in kendisine ait “Herkes İçin Mayo” isimli bir markası da var. Beden aralığı 40 ile 52 arasında değişiyor.
Henüz ülkemizdeki Instagram kullanıcıları fatkini hashtag’ini benimsemiş değil. Bakalım bu trend Türkiye kıyılarına ne zaman vuracak... n