Cumartesi “Küçük olan iyidir”

“Küçük olan iyidir”

10.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Mayıs’ta başlayacak ve bir ay devam edecek 3. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali “Küçük olan iyidir” başlığıyla düzenleniyor

“Küçük olan iyidir”

İstanbul dünya çapında sanat merkezlerinden birine dönüşürken çocuklar ve gençler de bu dönüşümden payına düşeni alıyor. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali 15 Mayıs-15 Haziran tarihlerinde üçüncü kez düzenleniyor. Amaç “sanat eğitimi ile ilgili kalitenin artırılması, çocuk ve gençlerin güncel sanat uygulamalarının içinde yer alması, dezavantajlı grupların sanat çalışması yapması ve çocukların, gençlerin ürettiği özgün sanat çalışmalarının kamusal alanlarda toplumla paylaşılması.”
Türkiye’de 48 ilden ilköğretim okulu ve lise öğrencilerinin yanı sıra farklı ülkelerden öğrencilerin de katılımıyla bienal uluslararası bir nitelik kazanıyor. Bienal yaklaşık
5 bin öğrencinin resim, heykel, seramik, fotoğraf, video, müzik, sahne performanslarına ev sahipliği yapacak. Ayrıca bienal boyunca devam edecek öğretmen eğitimleri, söyleşiler, atölye programları, konferans ve edebiyat buluşmaları da her yaştan izleyici kapsayan bir içeriğe sahip. Bienalin bir haftası da çocuk hakları temalı çalışmalara ayrılmış durumda.
Tüm etkinliklerin, girişlerin ücretsiz olduğu bienalin mekanları ise Beşiktaş Çağdaş, Mustafa Kemal Merkezi, şehir hatları vapurları, Kadıköy Karaköy İskelesi Şirketi Hayriye Sanat Galerisi, Galat SALT, Kadıköy Rıhtım Meydanı ve Doğuş Üniversitesi. Özellikle Kadıköy-Karaköy ve Kadıköy-Beşiktaş vapur hattında öğrencilerin gerçekleştireceği canlı performanslar vapur yolculuğunda bir anda karşınıza çıkıp gününüzü şenlendirebilir.