Cumartesi Limonata tazelendi

Limonata tazelendi

21.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nişantaşı’na geri dönen Limonata hem dekorasyonunu hem de menüsünü yeniledi

Limonata tazelendi

Nişantaşı’nın Limonata’sı kısa bir ara verdikten sonra yine aynı semtte ama başka bir adreste hizmet vermeye başladı. City’s’in tepesindeki yerini boşaltan mekan artık Teşvikiye Karakolu’nun sokağında.
İzzet Çapa’nın Limonata’sına girerken gözüme ilk çarpan iki küfe limon. İçerisi ise Çukurcuma’daki bir eskici dükkanının iyi düzenlenmiş hali. Dekorasyonun en güzel iki yanı çocukluğumda oturduğumuz evin koridorunun aynı karolarla kaplanmış olması. Diğeri de gençlik yıllarımın aşk mesleği olan itfaiyeciliğin simgesi kırmızı miğferler. Giden herkes eminim sevdiği bir malzeme bulup fotoğraf çektirecek. Ellerine sağlık Ali Türker.
Limonata’da çok başarılı bir mutfak ekibi öne çıkıyor: 24 yaş altı yedi genç aşçı, iki eş şef. Eren Kesiner Mutfak Sanatları Akademisi mezunu, Efe Anıl Çetin ise Yeditepe Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nü dereceyle bitirmiş pırıl pırıl idealist mutfak yöneticileri. Bütün çabaları her yemeği, tatlıyı günlük, saatlik hatta anlık yapmak. En sevmedikleri ise dondurulmuş gıdalar. Limonata’nın kapısına karides ve et dahil, her şey günlük, taze geliyor ve gün içerisinde bitiyor.
Mekanın müdürü aynı zamanda konsept ve dekorasyonda da söz sahibi olan Caner Biyan, Galatasaray’ı bitirmiş, genç ve başarılı bir meslekten yönetici.

Burgerlerin tadına bakılmalı
Şimdi gelelim küçücük bir mutfakta üretilen yemeklere... Çıtır karides ve sumaklı, naneli çılbır atıştırmalık olarak denenmeli. Şu anda en popüler görünen çok değişik bir tat ise kokoreç pizza. Kokoreçli pide dersek daha doğru olur. Menüde birçok yemeğin yanında şeflerin özel ikazları var (Soğanlı mı istersiniz, soğansız mı gibi). Ana yemek olarak ne yiyeceğimizi sorarsanız ekmeği evde özel olarak yapılan ve dinlendirilen burgerler derim. Üçlü midi burgerler, dil peynirli, blue cheese ve guacomole’li apartment burger bunlardan birkaçı. Gene bunları orta pişmiş kıvamında tercih ederseniz doğru yapmış olursunuz. Tatlı ise hakiki bir rüya gibi geldi bana: Menengiç kahveli, frambuazlı, tarhunlu creme brule. Saksı tiramisu değişik bir lezzet. Kendini cheesecake zanneden irmik tatlısı ve tatlıcının yapımı acıbademli dondurmayı da unutmamak lazım.
Sabih Totah yönetiminde bir orkestranın çaldığı A’dan Z’ye performansları tatmak için adresiniz Limonata Nişantaşı olabilir. Burada kişi başı içki hariç 35-45 liraya rahatlıkla yemek yenebilir.