Cumartesi Makarnacılar yaşadı!

Makarnacılar yaşadı!

30.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karaköy’de art arda açılan mekanlara Geppetto da eklendi. Geppetto özellikle her gün taze açılan makarnalarıyla iddialı

Makarnacılar yaşadı

Karaköy’de her gün yeni bir kafe, restoran açılıyor ama hepsi birbirine benziyor” diyenleri memnun edecek bir mekan açıldı: Geppetto.

Haberin Devamı

Geppetto, Karaköy’de kalabalığın yoğunlaştığı “merkez”e hem çok yakın hem biraz “mesafeli”. Necatibey Caddesi’ne açılan Vekilharç Sokak’ta kendi aura’sını yaratmış. Endüstriyel dekorasyona, Instagram’cılara telefon eskittiren objeler eşlik ediyor: Bir Sovyet denizaltısından çıkma telefon, 100 yıllık dişçi ayağından dönüştürülmüş kahve masası, demir fabrika tezgahlarından yapılmış masalar, gemi sandıkları, dev bir Pinokyo kuklası... Geppetto’nun başlıca kozu olan makarnaları günlük yapılıyor, tezgahın başında da uluslararası ilişkiler ve medya kariyerinden mutfağa dümen kıran Beril Köseoğlu var. Burayı gazeteci Mehmet Kenan Kaya ile açan Köseoğlu, “Karaköy’de sakin, semtin kimliğini sahiden sahiplenen bir kafe yaratmaya çalıştık. Komşularımız Süryani cemaati, hırdavatçılar, apart sakinleri... Yani gerçek Karaköy neyse, o” diyor.

Haberin Devamı

Tulum peynirli, sucuklu da var

İşin lezzetli tarafına gelince, Geppetto’nun makarnaları İtalyan usulü soslarla sınırlı değil. Klasik domates, Bolonez veya kremalı seçeneklere Türk damak tadını gözeten sucuk, hellim ve tulum peyniri eşlik ediyor. Mekanın bir başka spesiyalitesi ise özel Geppetto soslu köfteleri.

Beril Köseoğlu, tatlı düşkünü Karaköy müşterisinin Geppetto’da en çok bademli armutlu tartı tercih ettiğini, arkadaş gruplarına eğlenceli bir atmosfer yaratan çikolata fondünün de çok talep gördüğünü söylüyor.