Cumartesi Makyajınızla ışıldayın!

Makyajınızla ışıldayın!

26.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni yılı bir ev partisinde, sokak partisinde, şık bir yemekte ya da bir yılbaşı balosunda karşılayabilirsiniz. Yılbaşı gecesi bulunduğunuz ortama uygun olarak yaptığınız makyajla gecenin yıldızı olabilirsiniz. İşte size Sephora’nın makyaj artisti Murat Bekler’den dört farklı uygulama...

Makyajınızla ışıldayın


Her adımda yapılacak ten makyajı

-Cildinizi nemlendirdikten sonra cilt yapınıza uygun bir baz kullanın. Baz ciltteki gözeneklerin daha pürüzsüz olmasını ve makyajın daha uzun süre kalmasını sağlıyor.

-Üzerine fırça ile ten rengiyle aynı renkte fondöten uygulayın. Tüm yüze uygulamanıza gerek yok, özellikle T bölgenize uygularsanız daha doğal bir görünüm elde edersiniz. Daha küçük bir fırçayla da göz altı, burun kapağı gibi bölgelere de uygulayıp yedirin.

-Kapatıcıyı göz altı, burun kapağı gibi bölgelere uygulayın; sivilce ve lekelere de lokal olarak uygulayabilirsiniz. Fırçada kalanları da T bölgenize uygulayın.

Makyajınızla ışıldayın
Daha iyi görünen makyaj için...

-Elinizi palet gibi kullanarak ürünü önce elinizin üzerine, oradan fırçaya alıp yüzünüze uygulamak daha profesyonel bir uygulama sağlayacaktır.

-Kirpik diplerine uygulanan kahverengi tonda bir far gözün daha iri görünmesine yardımcı olur.

-Kahverengi gözlüler için kahve tonları, gece ise siyah eyeliner garantili bir makyajdır. Renkli gözlüler mürdüm, kahve, yeşil, mavi tonları tercih edebilirler.

-Gözün içine ten rengi kalem sürerek gözünüzü daha büyük gösterebilirsiniz.

-Göz altı kapatırken, göz altında morluk varsa kırmızı pigmentli ve krem yapıda, kırmızı ruj gibi bir ürün sürülüp iyice yaydıktan sonra kapatıcı uygulanmalı.

-Eyeliner öncesi gözü kalkık göstermek için gözün dış kısmındaki kirpik diplerine kahverengi bir far uygulabilirsiniz.

En çok bu hataları yapıyoruz

-Bronz görünmek için ten rengine uymayan bir fondöten kullanmak. Dekolteyle aradaki renk farkı belli oluyor ve maske görüntüsü oluşuyor.

-Göz kapağına fondöten veya kapatıcı uygulamak. Gün içinde yağlanma oluyor ve üzerine sürülen farın çizgilenmesine neden oluyor.

-Kırmızı pigmentlerin yoğun olduğu kontür ürünleri kullanmak. Üzerine allık da sürüldüğünde kıpkırmızı bir görüntü oluşuyor.

-Rujdan farklı renkte dudak kalemi kullanmak ve dudağı büyük göstermek için dudak kalemini dışarı taşırarak sürmek. Yapay bir görüntüye sebep oluyor.

-Fazla maskara kullanmak. Topak topak bir kirpik görüntüsü oluşuyor.

-Kapatıcıyı yorgunluk olan bölgelere uygulamak yerine tüm yüze yoğun olarak uygulamak. Doğaldan uzak katmanlı bir görüntü veriyor.

Ev partisi

Sade ve doğal bir görünüm

-Göz kapağına renk eşitsizliğini dengelemek ve farın uzun kalmasını sağlamak için renk eşitleyici bir ürün uygulayın.

-Kesik uçlu, açılı bir fırçayla cilt tonundan bir-iki ton koyu fondötenle kontür işlemi yapabilirsiniz. Bu elmacık kemiklere uygulanarak yüzü inceltmek, alnın daha iyi durmasını sağlamak için yapılır. Sonra fondöten fırçasıyla dağıtarak doğallaştırın.

-Göz kapağına pudra tonlarda bir far uygulayın. Derinlik vermek için kesik uçlu bir fırçayla kirpik diplerine kahverengi far sürüp dağıtın. Üst kirpiklere Z hareketi yaparak rimel uygulayın. Öncesinde kirpik kıvırıcısı kullanabilirsiniz.

-Doğal bir görüntü için şeftali-pembe tonlarında bir allık kullanabilirsiniz.

-Dudak nemlendiricisi sürerek dudaklarınızı nemlendirin. Sonrasında ten renginde bir dudak kalemi kullanarak ve dudak renginde bir ruj sürerek makyajı bitirin.

Sokak partisi

Eğlenceli ve renkli

-Göz kapağına renk eşitleyici bir ürün uygulayarak üzerine pudra renginde bir far sürün. Üzerine koyu yeşil-mavi tonlarda bir kalem farı sürün ve fırçayla tamamına dağıtın. Bir ton farklı renkte bir farı veya aynı kalem farı gözün üst kısmına daha yoğun uygulayarak ve fırçayla dağıtarak daha gölgeli bir görüntü elde edebilirsiniz.

-Kaş altına açık renk, ten rengi bir farla parlaklık verin. Son dokunuş olarak ışıltı vermek için göz pınarlarına yoğun olmak üzere altın rengi far uygulayın.

-Allık olarak daha canlı bir makyaj için nar çiçeği tonlarında canlı bir allık kullanın.

-Göz makyajı dikkat çekici bir renk olduğu için doğal dudaklar tercih edin. Dudaklarınıza fondöten geçerek üzerine ten renginde “nude” bir ruj sürün.

Yılbaşı yemeği

Kırmızı ve siyah klasik bir makyaj

-Göz kapağında rengi eşitleyin ve ten rengi mat bir far sürün. Gözün dış kısmındaki üst kirpik diplerinize kesik fırça darbeleriyle kahverengi far uygulayıp dağıtın.

-Göz kapağının tamamına ve göz altındaki kirpik diplerine açık kahverengi bir far uygulayın.

-Eyeliner’ı ortadan başlayarak kirpik bitimine kadar uygulayın. Göz pınarına doğru ince; sona doğru yukarıya kavisli, kalın bir çizgi çekin. Kuyruk kısmının çevresine ince bir fırçayla kapatıcı uygulayıp çizgiyi netleştirin.

-Ten renginizden birkaç ton koyu bir fondötenle elmacık kemiklerinize kulağa paralel fırça darbeleriyle kontür uygulayın ve fırçayla dağıtın.

-Dudağı rujun renginde kırmızı dudak kalemiyle çevreleyin. Likit kırmızı ruj sürün, kenarlara netlik kazandırmak için ince bir fırçayla kapatıcı uygulayın.

YILBAŞI BALOSU

Pratik ve iddialı

-Ten makyajı sonrasında siyah ışıltılı bir kalem farı göz kapağınıza uygulayın ve fırçayla dağıtın. İsterseniz üzerine eyeliner da uygulayabilirsiniz. Gözün altına da siyah kalem farı uygulayın ve ince bir fırçayla dağıtın.

-Bu makyajda belirgin bir kontür uygulaması yapabilirsiniz. Yanaklarda doğal bir görünüm için allığa gerek olmadan kontürle bırakabilirsiniz.

-Bordo tonlarda dudak kalemiyle dudağınızı çevreleyin ve kalıcı bordo bir ruj uygulayın. Tekrar dudak kalemiyle belirginleştirin, dudak kenarlarına ve taşan kısımlara ince fırçayla fondöten uygulayın.