Cumartesi Mangal için iki nefis seçenek

Mangal için iki nefis seçenek

02.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu hafta açık havada, mangalda pişirebileceğiniz ızgara köfte ve taze baharatlı tavuk pirzola tariflerini sunuyorum size

Mangal için iki nefis seçenek

Yaz mevsiminde beni en çok keyiflendiren şey, açık havada mangal kokusudur. Zaten tadından önce kokusudur insanı cezbeden. İşin güzel tarafı, bir de sağlıklıdır.
Şimdi gözlerinizi kapatın, tatlı tatlı bir rüzgar eserken ızgara sebzelerden hafif bir başlangıçla yola çıkıp taze otlarla marine edilmiş bir tavuk butla bir menü hazırlayın.
But kullanmak göğüs kullanmaktan çok daha avantajlıdır. Çünkü dokusu yumuşak ve diğer kesimlere göre yağlıdır. Bu da etin kurumasını önler.
Dilerseniz işleri daha ciddiye bindirip patlıcanları közleyip güzel bir salata sonrası bol baharatlı bir antrikot köfte ziyafeti çekelim. Bu hafta EKS Mutfak Akademisi’nde gerçekleştirdiğimiz, Weber Grill Academy’de de favori tariflerimizden olan ızgara köfte ve taze baharatlı tavuk
pirzola tariflerini paylaşacağım. Kıymanın antrikottan çekilmesinin
farkını mutlaka hissedeceksiniz.

Haberin Devamı

Taze baharatlı tavuk pirzola

MALZEMELER
(4 kişilik)
l 4 piliç pirzola
l 4 diş sarımsak
l 4 dal taze fesleğen
l 2-3 dal taze kekik
l 1 dal taze biberiye
l 6 yemek kaşığı zeytinyağı
l Toz zencefil
l Tuz ve çekilmiş
tane karabiber

Hazırlanışı
Sarımsakları soyun, küçük küçük doğrayın. Biberiyeyi ve fesleğen yapraklarını ince ince kıyın. Taze kekiğin yapraklarını ayırıp ince ince doğrayın. Bir kapta zeytinyağını, sarımsak, taze kekik, biberiye, fesleğen, toz zencefil, tuz ve
çekilmiş tane karabiberle karıştırın. Tavuk etlerini bir kaba alın ve hazırladığınız karışımla harmanlayın. Yaklaşık 2 saat buzdolabında marine edin. Marine edilmiş tavuk etlerini mangalda önlü arkalı pişirin ve sıcak servis edin.

Haberin Devamı

Izgara köfte

MALZEMELER
(4 kişilik)
l 400 gram antrikottan çekilmiş kıyma
l 1 soğan (rendelenmiş)
l 1 çay kaşığı kimyon
l Tuz ve çekilmiş tane karabiber

Hazırlanışı
Kıymayı bir kaba koyun. Üzerine rendelenmiş soğanı ekleyin. Kimyonu ilave ederek yoğurun. Tuz ve çekilmiş tane karabiber ekleyin ve bir kez daha iyice yoğurun. Hazırladığınız karışımdan cevizden büyük parçalar alarak avucunuzun içinde yuvarlayın, yassı şekil verin ve ince bir tepsiye dizin. Hazırladığınız köfteleri mangalda mümkün olduğunca çevirerek pişirin. Sıcak servis edin.

Moscow melon mule

Kremamsı ve lezzetli olan bu kokteyl, bira severleri şaşırtan bir lezzete sahip

MALZEMELER
l 3 cl Cardinal Melon
l 3 cl portakal suyu
l 1 yumurtanın beyazı
l Peroni bira

Hazırlanışı
Yumurta beyazı, portakal suyu, Cardinal Melon buzla birlikte şeykırda çalkalanır, uzun bir bira bardağına boşaltılıp üzerine Peroni bira eklenir.

Yanında ne yenir?
Benim tercihim bu kokteylle beraber kavunlu bir dondurmadan yana.