Cumartesi Mavi en sıcak renktir

Mavi en sıcak renktir

20.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Denim kumaşı en şaşaalı yazlarından birini geçiriyor. Ünlü markalar, modaevleri ve el işçiliğine önem veren yerli denim tasarımcıları bu sihirli materyali bize daha da çok sevdirmeye kararlı

Mavi en sıcak renktir

Blue jean’i ben icat etmiş olmak isterdim; en çarpıcı, en pratik en umursamaz...” Yves Saint Laurent’a ait bu sözler, denim kumaşının ve jean kıyafetlerin neden efsane olduğunun özeti gibi aslında. Düşünün ki moda dünyasında devrim yaratan pek çok tasarımın yaratıcısı bile şıklığı ve rahatlığıyla tahtını hiç kimseye kaptırmayan bu parçaya hayran.

Haberin Devamı

Çevreye duyarlı

Bu sezon tasarımcıların bugüne dek denim kumaşıyla ilgili alışılageldik bütün stil kurallarını yıktığını söylemek mümkün. Militer ceketlerden gömlek elbiselere, salopetlerden tuniklere kadar pek çok formla karşımıza çıkan denim, ilginç kesim detaylarıyla, hatta kristallerle, dantellerle süslenerek geceye ayak uydurmaya hazır.

Gucci, Kenzo, Chloe, Stella McCartney gibi modaevleri denimin rahat havasına lüks dokunuşlarını katarken Levi’s, Lee, Mavi, Diesel, GStar gibi denim konusunda uzmanlaşan markalar koleksiyonlarını her vücut tipine hitap eden yeni modellerle genişletip çevreye duyarlılıklarını gösteren projeler geliştirdi.

Sezonun trendlerinden biri olan yıpranmış görünümlü jean’leri üretmek için 42 litre su kullanıldığı söyleniyor. Jean yapımından kullanılan yoğun kimyasallar ve yapılan su tüketimi, ünlü jean markalarını çevreye olan borçlarını ödemek için harekete geçirdi. Örneğin Levi’s, uzun süredir devam eden Water projesiyle="" su="" tasarrufu="" yapmak="" için="" yalnızca="" 1.5="" litre="" su="" kullanan="" bir="" kuru="" yıkama="" süreci="" geliştirdi.="" orta="" anadolu="" ve="" mavi="" jeans,="" ekolojik="" araştırmalar="" derneği="" ile="" işbirliği="" yaptığı="" “indigo="" turtles”="" projesiyle="" indigo="" turtles="" etiketli="" tişörtleri="" satın="" alanlar="" nesli="" tükenmekte="" olan="" deniz="" kamplumbağalarını="" evlat="">

Haberin Devamı

Yerli “cinlere” dikkat!

Denim tutkunlarının takip etmesi gereken yerli tasarımcı ve üreticileri de unutmayalım. İlhamını sanattan alan premium jean markası Away Denim, indigo tutkusunu (blujean, indigo ile boyanmış denim kumaşından üretiliyor) el işçiliğinin incelikleriyle birleştiren Chivit ve Çukurcuma’da konsept bir denim butiği yaratan Blue Matters da görülmesi gereken yeniliklerden...

Kısa kısa

Dünyanın dört bir yanından objeler
Yargıcı’nın ilk dekorasyon mağazası Yargıcı Homeworks, Nişantaşı’ndaki Güzelbahçe Sokak’ta açıldı. Mağazada Japon seramiklerinden Bali şemsiyelerine, Filipinler’den gelen kaselerden Tayland’ın pirinç kovalarına kadar dünyanın farklı yerlerinden pek çok objeyi bulmak mümkün.
Renkli kampanya
MoschIno’nun kreatif direktörü Jeremy Scott ile sıkı dost olan Katy Perry, markanın yeni kış kampanyası için objektif karşısına geçti. İkilinin çılgın ruhlarını buluşturan kareler renkli ve cüretkar.
Yeni bir mayo markası
Model Ezgi Bozkurt ve dansçı Buse Uğur’un kurduğu mayo ve bikini markası 5th Position, ilk koleksiyonuyla yaza hazır. Marka ilhamını baleden alıyor.
Alış-veriş
Milliyet
-Şort salopetler hem konserler ve festivaller hem de plaj için ideal. Lee’de 289 TL.

-Bir moda efsanesi olan Levi’s 501yenilendi. 501 CT isimli modelin beli daha geniş, paçaları ise daha dar. 200 TL.

-Önden düğmeli, jean kalem etekler 90’larda çok popülerdi. “Mom skirt” yani anne eteği adı verilen bu model şimdi geri dönüşünü kutluyor. Beymen Club’da 199 TL.

-Christian Louboutin’in seksi topukluları da denim modasına ayak uydurdu. 495 avro.