Cumartesi Minimalizme övgü

Minimalizme övgü

23.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Baharla özdeşleşen çiçek desenlerinin, dantellerin ve pastel tonların gardırobunuzda yeri yoksa bu sezon çok şanslısınız çünkü moda dünyasında minimalizm akımının oldukça hatırı sayılır bir yeri var

Minimalizme övgü

Raf Simons ile geçen yılların ardından Jil Sander (69), başladığı işi devam ettirmek üzere markasının başına geri döndü. Tasarımcının hazırladığı
2013 ilkbahar-yaz koleksiyonunda da markanın özüne uygun olarak minimalizm yüceltilmişti. Beyaz, bordo, kahverengi ve lacivertin (Parlak turuncu renkte sadece bir-iki parça vardı) ön planda olduğu koleksiyonda tüm tasarımlar oldukça yalın, sade hatlı ve moderndi. Sizin de seçiminiz her zaman için sadelikten yanaysa bu koleksiyondan yola çıkarak kendinize A kesim eteklerin, uzun blazer ceketlerin ve beyaz gömleklerin ön planda olduğu bir bahar gardırobu hazırlayabilirsiniz.
Minimalizm seksilikle buluştu
Sezonun en dikkat çekici ikilisi olan siyah-beyaz da minimalist bir stil yaratmak için ideal renklerden. Görünümünüze biraz hareket
katmak için ise çizgilerden faydalanmayı deneyin. Bel hattınızı vurgulayan kalın bir kemer,
sert hatlı çantalar ve birkaç metal aksesuar
işinizi görecektir.
Minimalliği kesinlikle sıkıcıkla özdeşleştirmeyin. Özellikle de bu sezon... Balenciaga’nın son koleksiyonunu hazırlayan Nicolas Ghesquiere (Markanın yeni kreatif direktörü Alexander Wang) minimalizmi oldukça başarılı bir şekilde seksilikle buluşturmuş.
Bunun için de en büyük yardımı büstiyerlerden
ve yüksek belli pantolonlardan almış.

Haberin Devamı

Minimalizme övgü

Minimalizme övgü

ŞİMDİ BUNLAR KONUŞULUYOR

Minimalizme övgü

Aquamarine taşlı altın yüzük, 3.860 TL

Urart yüzük
Urart, gençleşmenin, yenilenmenin ve zekanın yılı olarak bilinen yılan yılına özel olarak yılan motifleriyle süslü bir koleksiyon hazırlamış. Koleksiyonda en büyük ilgiyi kokteyl yüzükleri görüyor.

Minimalizme övgü

Dolce&Gabbana gözlük
İlhamını 1950’li yıllardan alan bu yaldız detaylı güneş gözlüğü, hem romantik hem de bir o kadar gösterişli. Fiyatı 891 TL.

DEKO-MODA

Minimalizme övgü

Minimalizme övgü
Bakırın ışığı

Nişantaşı’nda Abdi İpekçi Caddesi’nde yer alan Kaya Kalaycı’nın mağazasından içeri girer girmez bakırın ışığı ile aydınlanıyorsunuz. Burada çeşit çeşit aydınlatmalardan perdelere kadar bakırdan üretilen pek çok ürün bulabilirsiniz. Üstelik hepsi de el yapımı... Les Ottomans, W Hotel ve Karaahmet’teki Şakirin Camii gibi birçok adresin dekorasyonundaki ürünlerde Kalaycı’nın imzası var.

Haberin Devamı

InStyle dergilerinin katkılarıyla...