Cumartesi Moda cüretkarları destekliyor

Moda cüretkarları destekliyor

04.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moda tasarımcısı Özlem Süer: “Özgürlüğün modaya etkisi kendini çok fazla gösteriyor. Çok sayıda ikon öne çıkacak. Çevremizde bu kadar cüretkar olmayı başarmış çok insan göreceğiz”

Moda cüretkarları destekliyor

Ünlü moda tasarımcısı Özlem Süer, geçtiğimiz günlerde Büyükyalı İstanbul’un dört farklı konseptteki örnek dairelerinde kullanılan taşlardan ilham alarak yarattığı kimono-kaftan koleksiyonu “Live Life Good”u tanıttı. Projelerini ve sezon trendlerini konuşmak üzere Süer ile buluştuk.

Haberin Devamı

- Büyükyalı “Live Life Good” projesi nasıl gelişti?

Bir iyi yaşam projesi olan Büyükyalı’nın ilham verici yanı bizi çok heyecanlandırdı. Tasarım ekibimle, seçtiğim dairelerden birinde tasarladık koleksiyonu. Çalışırken denizin üstünde gibi hissettiğiniz bir platformda, bu enerjiyle yaratılacakları tahmin edebiliyoruz. Büyükyalı’nın dört ayrı temasından, dört ayrı görsel etkisi olan taş hikayesinden yola çıktık. Önce, ana kahraman olan taşların doğru fotoğraflarına ulaştık, bunlardan desenler oluşturduk. Her biri Büyükyalı için özel tasarlandı. Bu desenler nasıl bir silüette olmalı diye düşündüğümüzde kesinlikle iç mekanda, evde ve size ait zamanlarda giyilebilir bir şey olmalı dedik. Dört siluet oluşturduk dört ayrı desen için. Her biri ayrı toplam 16 parçaya, kimono-kaftana dönüştü.

Haberin Devamı

- Kimono-kaftanların renkleri de göze çarpıyor.

Doğadan gelen renkler olduğu için renklerin en yüksek satürasyondaki etkilerini kullandık. En parlak morlar, turkuazlar, yeşiller, lilalar bir araya gelmeyi başardı. Özellikle ışıklarını, taşın parlaklığını yansıtmak istediğimiz için de üzerlerine çok özel pırıltılar kattık. Bunlar da tek tek elde yapıldı. Ünik olması, her birinin özel olması ana fikrimizdi ve bunu da gerçekleştirdik.

“Renk fanatiği olacağız”

- Intercolor Dünya Renk ve Konsept Birliği delegelerindensiniz. Bu sezonun renkleri, trendleri neler?

Kışın siyah-beyaz duygusunu çok yoğun yaşayacağız. Onun dışında renk fanatiği olacağız. “Gardırobumuzun bu kadar renkli olduğunu hiç görmedik” diyebileceğimiz kadar güçlü renkler var. Yeşilin, bordonun en parlak ton etkilerini; karamel, safran arasındaki doğal toprak tonları çok fazla görüyoruz. Sezonda çizgiyi, ekoseyi çok fazla görüyoruz. Özgürlüğün modaya etkisi kendini çok fazla gösteriyor. Kendiliğinden bir araya gelmiş gibi, akışkan ve bütün coşkunuzu ifade edebilecek zıtlıkların bir araya geldiği; güçlü, risk alan bir dönem modada. Herkesin tasarımcı dokunuşuyla kendini yoğunlaştırdığı ve oyunsu karakterli bir kahramana dönüştüğü, bütün giyim kodlarının, tabularının yıkıldığı bir dönemdeyiz. Ve iddia çok yüksek olduğu için de sanıyorum daha çok sayıda ikon öne çıkıyor olacak. Çevremizde bu kadar cüretkar olmayı başarmış çok insan görüyor olacağız. Çünkü moda cüretkarları destekliyor bu dönemde.

Haberin Devamı

- Gelinlik modasında neler çıkacak karşımıza?

Eski neslin tam tersi, şimdi seramoniyi gittikçe uzatmak isteyen, öncesine bir davet sonrasına after party ile birkaç defa farklı konforda gelinlik giymek isteyenler var. Dolayısıyla gelinlik altın çağını yaşıyor. Törende kendi eğlenmesini çok önemseyen bir nesle tasarım yapıyoruz. Giydikleri anda hemen kollarını kaldırıp “Dans edebiliyor muyum” diye bakıyorlar. Faktörler çok değişti o yüzden. Özlem Süer gelinleri daha bohem gelinler. 2017-2018’de de transparan gelinlik yapmayı çok sevdim. Çok konforlu ama en ince danteli, tülü kullanarak, biraz transparan bir etkiyi çok doğal bir makyajla seramonide konumlamayı seviyorum. Vücut hatlarını güzel gösteriyor olmayı da çok önemsiyoruz. Derin V’leri, sırt dekoltelerini göreceğiz önümüzdeki sene yine. Hafifçe sarılmış danteller, transparanlık hissi yoğun olacak. Duvak haricinde taş, çiçek detaylı saç aksesuarları da öne çıkıyor.

Haberin Devamı

“Hiç bu kadar parlak olmadık”

- Mutlaka edinin dediğiniz parçalar hangileri?

İkonik giysilere konsantre olmayı öneriyorum. Muhakkak minik saplı minik bir çantanız, deri ceketiniz olsun. Ekose, giysilerinizin içinde yer alsın. Sneaker’lar birbiriyle yarışıyor, kendinize bir sneaker armağan edin. Beyaz tişörtlerinizi güncelleyin. Şapkalar yine çok fazla. Giysilerde patch’ler (çıkarılabilen aksesuar) var. 2018 mücevher ve takı yılı. Aksesuarlı çoraplar da karşımızda. Taşlı, ışıl ışılız, hiç bu kadar parlak olmadık.