Cumartesi Moda dünyasından...

Moda dünyasından...

20.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lanvin’in kreatif direktörü “Biz moda dünyasının rahibeleriyiz” diyor. Fransız yayınevi Naive, Coco Chanel’in illüstrasyonlu kitabını çıkarıyor. Gucci kadın hakları için fonlar oluşturuyor...

Moda dünyasından...

Kadın hakları için bir araya geldiler

Haberin Devamı

GuccI’nin kreatif direktörü Frida Giannini’nin kısa bir sure önce başlattığı Chime For Change isimli proje, kadın hakları için fonlar oluşturmayı ve dünyanın dört bir yanından “güçlü kadın” hikayeleri paylaşarak ilham vermeyi amaçlıyor. Bugüne dek projeye destek veren ünlü yıldızlar arasında Beyonce ve Salma Hayek vardı ancak ekip gittikçe genişliyor. Blake Lively, Zoe Saldana ve Halle Berry de bundan sonra kampanyanın temsilcileri olarak çalışacak. Gucci daha önce kız çocuklarının eğitimini desteklemek için UNICEF ile yedi yıl süren bir işbirliği yapmıştı.

“Tasarımcılar rahibeler gibidir”

LanvIn’in kreatif direktörü Alber Elbaz modaya olan esprili bakış açısıyla biliniyor. Ancak ünlü tasarımcı yaptığı açıklamayla işini aslında ne kadar ciddiye aldığını anlattı: “Tasarımcıların ihtişamlı bir hayat yaşadıkları ve güne kahve yerine şampanyayla başladıkları düşünülüyor olabilir. İnanın bana içtiğimiz şey kahve ve iş yaptığım herkes hayatını modaya adamış, çalışkan insanlar. Yani biz aslında bir bakıma moda dünyasının rahibeleriyiz.”

Haberin Devamı

Coco Chanel’in hayatı çizgi roman oldu

Bugüne kadar Amerikalı dansçı Isadora Duncan ve İngiliz yazar Virginia Woolf gibi önemli kadınların hayatlarını çizgi roman haline getiren Fransız yayınevi Naive, bu defa Coco Chanel’in kitabını çıkarıyor. Efsane modacının hem kişisel hayatından hem de kariyerinden bölümler taşıyan kitabın illüstrasyonları suluboya ile hazırlanmış. Fransa’da 23 avroya satılacak kitabı edinmek için sık sık amazon.com’u kontrol etmek gerekebilir.