Cumartesi Moda tatil yapmıyor

Moda tatil yapmıyor

05.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Moda Haftası, hafta sonunu da hızlı geçirecek. Bugün ve yarın da tanınmış marka ve tasarımcılar defile yapacak. Son defile yarın akşam Koton’dan...

Moda tatil yapmıyor

Kıvanç Tatlıtuğ’un oynadığı reklam gerçek olacak


Günün ilk defilesi 13.30’da başlayacak olan Karma 2. Defilede Deniz Kaprol, Tuvana Büyükçınar, Nejla Güvenç ve Rana-Berna Canok’un tasarımları sergilenecek. Markası Dkaprol ile İstanbul Fashion Week (İFW) kapsamında düzenlenen ilk takı defilesini gerçekleştirecek olan Deniz Kaprol; pırlanta, gümüş, değerli ve yarı değerli taşlar gibi farklı materyalleri kullandığı koleksiyonunu sergilerken bir ilke daha imza atacak ve takılarını erkek modeller üzerinde gösterecek. Fotoğraçı Mehmet Turgut’un hazırlayacağı bir enstalasyon ile başlayacak olan defilede sergilenen takıları beğenenler, gelecek kışı beklemeden 9-13 Şubat tarihleri arasında www.clubboon.com’dan alışveriş yapabilecek.
Karma defilenin bir diğer ismi olan Tuvana Büyükçınar ise “Hikaye Anlatıcısı” adını verdiği koleksiyonunu sergilemeden önce sürpriz isimlerin ağzından hikaye dinleyebileceğimizin sinyallerini defile programı açıklandığında vermişti. Büyükçınar’ın sürprizi merak ediliyor.

Serenay Sarıkaya iki defilede birden
Nej markasıyla karma defilede yer alan Nejla Güvenç ise, organik materyallerle hazırladığı ve üçleme olarak planladığı tasarımlarının ikinci ayağını modaseverlerin beğenisine sunacak.
Defilede son olarak moda dünyasının tasarımcı ikizleri olarak bilinen Rana-Berna Canok, ilişkilerin yüzeyselleşmesi ve samimiyetin yok olmasından hareketle hazırladıkları “Pokerface” (Poker surat) isimli koleksiyonlarını tanıtacaklar. Defilenin özelliği modellerin “ifadesiz” yüzlerle podyuma çıkmaları olacak gibi görünüyor.
Saat 15.00’de başlayacak olan günün ikinci defilesi Özgür Masur’un “Bugün” adını verdiği koleksiyonuna sahne olacak. Masur’un koleksiyonunun tanıtım yüzü olan Serenay Sarıkaya’nın da podyuma çıkması bekleniyor. Tasarımlar ebru desenleriyle dikkat çekeceği konuşulanlar arasında.
Günün devamında, 16.30’da başlayacak olan AVVA defilesini, 18.00’deki Gamze Saraçoğlu defilesi takip edecek. Romantik detaylarıyla tanınan tasarımcı, pudra ve pembe tonlarının ağır basacağı bir koleksiyon ile bizi karşılamaya hazırlanıyor. Saraçoğlu, “Siyah Mürekkep” adını verdiği koleksiyonuna özel bir parfüm de hazırlatmış.
İFW’nin merakla beklenen defilelerinden biri olan Derimod defilesinin styling’ini Ece Sükan yapacak. Sükan’ın podyuma da çıkması bekleniyor. Podyuma çıkması beklenen diğer isimler ise Demet Kutluay, Çağla Şıkel ve Serenay Sarıkaya.
Bugünün kapanışı ise Mavi Jeans’den. Saat 21.00’da başlayacak olan defilede ünlü model Alice Dellal podyuma çıkacak. Defilenin fazlaca ilgi görmesine sebep olacak olan bir diğer isim de markanın yüzü olarak defileyi izleyecek olan olan Kıvanç Tatlıtuğ. Bir süre önce yayımlanan ve büyük ilgi çeken, Tatlıtuğ’un defile izlediği reklam bir anlamda gerçek olacak.

İzleyicilerin modası: Pilili etek, iki tur atan kemer

* Bu sene defileleri izlemeye gelenler arasında uzun, yüksek bel, pilili etekler ve iki kere dolanan kemerler çok moda. İnek gözlükleri, erkeklerde şapka ve fotoğraf makinesi vazgeçilmez aksesuarlar. Herkes birbirinin fotoğrafını çekiyor.
*Hava soğuk olmasına rağmen çorapsız mini etek giyen de çok. Sarı, kamel, kahve, yeşil gibi renklerin doğal tonları herkeste görmek mümkün.
* Defile aralarında Otto Santral ve Tamirane’de yemek yiyorlar, yer bulmak çok zor.
* Defilelere 7’den 70’e moda meraklıları geliyor desek yanlış olmaz. Hem genç hem de yaşlı çok izleyici var.

YARIN
Özlem Kaya tasarımlarını Tülin Şahin taşıyacak
İFW’nin son günü 18.00’de başlayacak olan Gül Ağış defilesiyle açılıyor. Geçtiğimiz sezonlarda karma defilelerde yer aldıktan sonra bu sezon solo defilesini düzenleyen tasarımcı, Lug Von Siga markası için hazırladığı koleksiyonunda rock yıldızı Patti Smith’in son zamanlarda oldukça konuşulan romanı “Çoluk Çocuk”tan ilham almış. Ayakkabıları İnci tarafından hazırlanan defilenin styling’i de moda editörü Hakan Öztürk’e ait. Ağış üç boyut etkili tasarımları ve özel ipek kumaşları ile dikkat çekmeye hazırlanıyor.
Günün ikinci defilesi geçtiğimiz sezon tasarımları oldukça beğenilen Özlem Kaya’ya ait. Genç tasarımcının saat 19.30’da başlayacak olan defilesinde Tülin Şahin podyuma çıkacak. Defilede sergilenecek olan koleksiyon için animasyon filmlerden ve “steampunk” felsefesinden esinlenilmiş.
21.00’de başlayacak kapanış defilesi ise Koton’dan. Geçtiğimiz sezon Alessandra Ambrosio’yu podyuma çıkaran marka bu defa ağırlıklı olarak parti kıyafetleri sergileyeceği koleksiyonu için New York’taki efsanevi Studio 54’ün atmosferinden esinlenmiş. Bu yüzden koleksiyonun Elle dergisiyle ortaklaşa yapılan bir davetle Discorium’da bir parti havasında sunulması bekleniyor.

Yazarlar