Cumartesi Mümkün Olmayan Müze

Mümkün Olmayan Müze

01.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ali Artun farklı mecralar için kaleme aldığı yazılarını birleştirdiği kitabında, müzeciliğin farklı tarihi dönemlerinin yanı sıra farklı türlerini de karşılaştırıyor.

Mümkün Olmayan Müze

MÜMKÜN OLMAYAN MÜZE

Ali Artun
İletişim Yayınları / 20 TL


Ali Artun farklı mecralar için kaleme aldığı yazılarını birleştirdiği kitabında, müzeciliğin farklı tarihi dönemlerinin yanı sıra farklı türlerini de karşılaştırıyor. Rönesans müzelerinden başlayan ve çağdaş müzelere uzanan kitap, her birinin oluşturduğu sembolik dilin ve bu dilin dönüşümünün röntgenini çekiyor. Artun müzelerin iletişim gücünü de sorgularken çalışmanın sonunda, günümüzde “trend” olan müze açmanın etkilerini de inceliyor.

Haberin Devamı

SANATLA DİRENİŞ

John Berger
Çev: Aslı Biçen /
Metis Kitap / 20 TL

Sanatın insanın direncini güçlendirdiğine inanan John Berger, bu kitaptaki denemelerinde birçok klasik ve modern sanatçının eserlerinin yanı sıra Fransa’daki mağara resimlerine ve Mısır’daki Feyyum portrelerine de bakış atmış.

KASAP

Selçuk Ören
Sırtlan Kitap / 7.5 TL

Sırtlan Kitap’ın fasikül formatında yayımladığı çizgi roman dizisinin ikincisi “Kasap”. Desenleri Selçuk Ören’e ait “Kasap”, içinde yaşadığı dünyanın adaletine inanmayan bir adamın, kahramanlık ile katil olma arasındaki ince çizgide ilerleyen hikayesini anlatıyor.

AMERİKA’DA BİR İYİMSER

Italo Calvino
Çev: Neyyire Gül Işık /
Yapı Kredi Yayınları / 18 TL

Italo Calvino 1959’da ABD’ye ilk uzun seyahatini yaptı. Birçok kenti gezdi ve yazarlar, işadamları, sendikacılar, insan hakları eylemcileriyle görüştü. Bu kitap tüm bu sürecin bir dokümanı niteliğinde.

Yazarlar