Cumartesi N’ayır Chelsea, n’olamaz!

N’ayır Chelsea, n’olamaz!

22.12.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın kızı Chelsea’nin bir Türk’e aşık olduğu bir film çekilmesini önerdi. Yıldırım böylece İstanbul, Kapadokya, Efes gibi tarihi ve turistik bölgelerin daha etkili şekilde tanıtılacağı ve yüksek gelir elde edilebileceği düşüncesinde. Biz de işin erbabına sorduk: Senaryoyu siz yazsanız; filmin adı, konusu, esas erkek oyuncusu kim olur? Film nerede çekilir? Bu aşkın sonu nereye varır?

N’ayır Chelsea, n’olamaz

CHELSEA’NİN TÜRKİYE’DEKİ PARTNER ADAYLARI: MİROĞLU, MEMOLİ, KENAN IŞIK, TECAVÜZCÜ COŞKUN...
N’ayır Chelsea, n’olamaz!

İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın kızı Chelsea’nin bir Türk’e aşık olduğu bir film çekilmesini önerdi. Yıldırım böylece İstanbul, Kapadokya, Efes gibi tarihi ve turistik bölgelerin daha etkili şekilde tanıtılacağı ve yüksek gelir elde edilebileceği düşüncesinde. Biz de işin erbabına sorduk: Senaryoyu siz yazsanız; filmin adı, konusu, esas erkek oyuncusu kim olur? Film nerede çekilir? Bu aşkın sonu nereye varır?

Aslı Öktener

LEVENT KIRCA (Tiyatrocu)
Sanat filmi de, ticari film de olsa Chelsea’yi soyardım...
Filmin adı: Saksofonun Hırt Dediği Yer
Türü: Sosyal içerikli duygusal karate
Diğer Oyuncular: Hüsamettin Özkan ve üç samimi arkadaşı

Chelsea geçen gelişinde Kapalıçarşı’da kaybettiği lensini aramak için Türkiye’ye döner. Fakat bu kez de kapkaç terörüne kurban giderek çantasını kaptırır. Çantada Clinton’ın yazdığı "Saksofon İçin Küçük, İnsanlık İçin Büyük Bir Prelüd" adlı bestenin notaları vardır. Bu olay üzerine ABD, Türkiye’ye nota verir ama Irak’a savaş açar. Saddam bu savaşa kafayla karşılık verir. Olaylar gelişmez.
Bu eğer ticari bir film olacaksa Chelsea’yi soyardım. Sanat filmi olacaksa sanat için soyardım. Bugünlerde Türkiye’yi anlatacak en bariz unsur çıplaklık. Çünkü halkımızın yarısı varlıktan, yarısı yokluktan yarı çıplak...

NURAN DEVRES (Senarist)
Faruk Peker sevgilisini öldürür, suçu Chelsea’ye atar
Filmin adı: İntikam Yemini
Oyuncular: Faruk Peker,
Gökhan Arsoy, Demet Şener

Chelsea, Türkiye’ye gelen parasız bir turist kızdır. Tatilini bedavaya getirmek için Antalya’da bir barda garsonluk yapar. Patronu kötü adam Faruk Peker’dir. Kardeşi Gökhan Arsoy iyi bir insandır. Chelsea ile Gökhan arasında platonik bir aşk doğar. Faruk kardeşinin sevgilisine göz koyar. Kızı ayartır ve kardeşinden ayırır. Kendisiyle beraberliğe zorlar. Demet Şener, Faruk’un eskiden beri sevgilisidir. Çok kıskanır, Chelsea’den ayrılması için Faruk’un başının etini yer. Bunun üzerine Faruk, Demet’i öldürür ve cinayeti Chelsea’nin üzerine atar. Chelsea hapse girer. Gökhan ağabeyine suçunu itiraf ettirir ve Chelsea’yi hapisten kurtarır. Faruk hapse girer ve Gökhan’la Chelsea evlenir. Faruk hapisten çıkıp ikisinden de intikam almaya yemin eder. Filmi burada keserim ve diziye çeviririm ki ben de para kazanayım.

NECEF UĞURLU (Senarist)
Miroğlu, Memoli ve Reha Muhtar kız uğruna birbirlerine girer
Yusuf Miroğlu, Chelsea ile nişanlanır. Nişanı Erkan Özerman aile arasında takar. Düğünde Miroğlu zeybek oynarken Memoli, Chelsea’yi kaçırır. Osman Yağmurdereli’nin ofisinde, Mehmet Ali Erbil ve Meltem Cumbul’u şahit yapıp nikah kıyarlar. Memoli, Chelsea’yi eve getirince Yunan iş ortağı, Chelsea’yi bir güzel döver. Bu arada Miroğlu’nun adamları Memoli’nin evini basıp Chelsea’yi kaçırır. Memoli bu sırada banyoda kafasına briyantin sürmekte olduğu için durumu fark etmez. Miroğlu’nun adamları sigara almak için yolda durur, bu sırada Chelsea’yi Mustafa Topaloğlu kaçırır. Chelsea kapanır. Miroğlu ve Memoli birlikte Topaloğlu’nun peşine düşer. Chelsea ise çok mutludur. Türkiye’ye ayak bastığının ikinci gününde üç koca sahibi olmuştur ve Reha Muhtar’ın canlı yayın konuğu olur. Reha Bey, Nilüfer’i unutur ve Chelsea’ye yıldırım nikahını basar. Ancak Chelsea, Reha Muhtar’ı da terk eder ve Kenan Işık’ın yanında çalışmaya başlar. Miroğlu, Kenan Işık ile karşı karşıya gelir, Işık’ın elini öper. Memoli sabaha kadar Tarkan’ın kucağında ağlar. Sisler ve karanlık dar sokaklar arasından esas ağır adam çıkar: Okan Bayülgen. Olaylara el koyma zamanı gelmiştir. Fonda "Chelsea Gelin" türküsü söylenmektedir. Bu filmin sonu bir sırdır.

GANİ MÜJDE (Mizahçı-Senarist)
Tecavüzcü Coşkun Chelsea’ye Türkiye’nin güzelliklerini gösterir

Filmin adı: Türkiyem Türkiyem Cennetim
Diğer oyuncular: Kemal Derviş, Banu Alkan, Tecavüzcü Coşkun.

Chelsea, Antalya’da dolaşırken Tecavüzcü Coşkun yaklaşır ve ona Türkiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerini göstereceğini söyler. O gün ona defalarca Türkiye’nin güzelliklerini gösterir. Ertesi gün kızının otele dönmediğini gören babası Kemal Derviş polise başvurur. Derviş aslında Türk’tür ama kendini Amerikalı sanmaktadır. Chelsea de aslında kızı değil, evlatlığıdır. Polis Chelsea’yi bulur. Coşkun evli olduğu için Chelsea’ye imam nikahı kıyar. Bu sırada ABD "Ya bu işi çözün ya da Afganistan’a asker gönderin" diye bir nota yollar. Afganistan’a gönderilen askerler arasında Coşkun da vardır. Coşkun uçağa binerken Chelsea’nin, birinci karısının ve Almanya’ya dönmekte olan bir grup kadın turist kafile grubunun hamile olduğunu öğrenir ve hamilelik izni alır. Coşkun bunu yanlış anlayıp birkaç kadını daha hamile bırakır. Bu arada Chelsea’yi öz babası (Clinton) ve öz annesi (Monica) gelip alır. Uçağa bindiklerinde Monica da hamiledir. Banu Alkan’ı filme renk olsun diye aldım. Plajda kestaneciyle birlikte dolaşıyor."

SULHİ DÖLEK (Senarist)
Chelsea ve Uday ilk kez Tarkan konserinde öpüşür
Filmin adı: Aşk ve Savaş
Diğer Oyuncular: Uday, Tarkan, Bill Clinton

Chelsea filmde gerçek hayatta olduğu gibi yine Clinton’un kızıdır. Jön ise Saddam Hüseyin’in oğlu Uday’dır. O da kendini oynar. Chelsea ve Uday mektup arkadaşı olurlar ve bir süre sonra kim olduklarını öğrenirler. Buna rağmen birbirlerine yakınlık duyarlar. Chelsea, ABD’li askerlere moral vermek için Afganistan’a geziye gider. Dönüşte İstanbul’a uğrar ve burada sözleştiği gibi Uday ile buluşur. Genç çiftler İstanbul’un tarihi ve doğal tüm yerlerini gezerler. Şiş kebap, baklava yerler. Gece Tarkan’ın konserine giderler ve ilk kez bu konserde öpüşürler. Birbirlerine iyice aşık olurlar. Chelsea ve Uday Kapalıçarşı’yı gezerken, gizli servis görevlilerini atlatıp Irak’a kaçarlar. O sırada CIA, Usame Bin Ladin’in Irak’a kaçmış olabileceği istihbaratını alır. Başkan Clinton, Irak’a saldırı emrini verir. Aynı anda da kızının Irak’ta olduğunu öğrenir. Ve olaylar gelişir..."

ABDULLAH OĞUZ (Yapımcı)
Bir bakarız ki Monica Cem Yılmaz oluvermiş

Filmin adı: Esrarengiz Oda
Diğer Oyuncular: Bill Clinton, Cem Yılmaz

Film Pera Palas Oteli’nin bir odasında geçer. Bill Clinton ile Chelsea, Türkiye’ye gelirler. Chelsea gazetecidir. Clinton, Türkiye’de Monica olayı yaşar. Kızı da bu olaya istemeyerek şahit olur. Chelsea işini yapmakla yapmamak arasında kalır. Bu arada Cem Yılmaz sahneye çıkar. Clinton’lara özel İngilizce bir stand-up gösterisi yapar. Amacı hoşlandığı Chelsea’yi 11 Eylül depresyonundan çıkarmaktır, bunu başarır da. Yılmaz ve Chelsea birbirlerine aşık olurlar. Derken enteresan bir gelişme yaşanır ve Yılmaz’ın aslında Monica olduğu ortaya çıkar. Yılmaz, Chelsea ile Bill Clinton arasında kalır.

KANDEMİR KONDUK (Senarist)
Onu Etiler’deki barlara götürürüm
Erkek kahraman olarak kendimi düşünüyorum. Chelsea’yi yazdığım oyunun starı yaparım. Chelsea ile eşimden gizli yaptığım New York seyahatimde tanışırız. Aramızda duygusal bir yakınlaşma yaşanır. Başrol vereceğimi söyler, onu oyuna davet ederim. Oyunda Türkiye’yi de tanıtmak için Chelsea’yi Etiler’deki barlara götürürüm. Oyunun sonu hüsranla biter çünkü ben evime bağlı bir erkeğim ve Chelsea ile evlenmeyiz. Tecavüzcü Coşkun da oyunda Chelsea’yi görüp şu sözleri söyleyebilir mesela: "Ben emperyalizme karşıyım, saldırın..." Onlar kızla kapışınca barış elçisi olarak araya girerim. Yapmayın, etmeyin derim. İkisi anlaşıp bana saldırırlar. Bu tuhaf bir oyun olur.

CAN BARSLAN (Mizahçı-Senarist)
Kenan Işık o kadar aşıktır ki soruları önceden Chelsea’ye verir

Filmin adı: Eminim ve Son Kararımdır
Diğer oyuncular: Kenan Işık

İşlerini kaybettikten sonra ekonomik sıkıntıya düşen Clinton Ailesi, Chelsea’nin masraflarını karşılayamadığı için bir karar verirler: Amerikan doları karşısında en sefil durumda olan para hangisiyse kızları o ülkeye gidecek ve öğrenimine orada devam edecektir. Kısa bir araştırmadan sonra bir ülke bulunur ve Chelsea, Türkiye’ye gönderilir. Cebindeki 200 dolarla bir süre krallar gibi yaşayan Chelsea parası bitince "Kim 500 Milyar İster?"e katılır ve Kenan Işık’la aralarında bir yakınlaşma doğar. Kenan Işık duygularıyla işini birbirine karıştırmak zorunda kalarak, tutulduğu Chelsea’ye yarışma sorularını önceden verir. 500 milyarı kazanan Chelsea, Kenan’la birlikte kaçmak üzereyken havaalanında yakalanır. Yolsuzluk suçundan yargılanıp beraat ederler ve Türkiye’den kaçmanın anlamsız olduğuna karar vererek güneye yerleşir ve pansiyon işletmeye başlarlar.




CUMARTESİ