Cumartesi NE OKUYALIM?

NE OKUYALIM?

27.12.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Wolfgang Borchert

NE OKUYALIM



Cantabile'nin konseri Bilkent'te
Ünlü vokal topluluk Cantabile, bugün ve yarın Ankaralı izleyicilerin karşısına çıkıyor. Bilkent Senfoni Orkestrası ile şef Cem Mansur yönetiminde Yeni Yıl Konseri verecek olan Cantabile'nin ikinci konserine Orfeon Oda Korosu konuk olarak katılacak. Konserlerin biletleri salon gişesinin yanı sıra Dost kitabevleri, Beymen ve Diapason'da satılıyor. Tel: (0312) 290 22 80

Çarşı'dan bedava kayak tatili
Çarşı Mağazaları, 31 Ocak'a kadar Iguana ve M&K markalı kayak ürünlerinden 600 milyon lira ve üzerinde alışveriş yapan müşterilerine günübirlik Kartalkaya turu armağan ediyor. Tura gitmeye hak kazananların beraberinde gelecek bir kişi de yüzde 50 indirimden faydalanıyor. İstanbul ve Ankara'daki mağazalarda geçerli olan kampanyaya katılanların ulaşım masraflarının yanı sıra tam günlük lift kullanım ücreti de Çarşı tarafından karşılanıyor.

Proje4L'de yeni sergi
Levent'teki Proje4L İstanbul Güncel Sanat Müzesi'nde bugün yeni bir sergi başlıyor. 28 Şubat'a kadar devam edecek Loud & Clear adlı serginin küratörleri Ellen de Buruijne ve Diana Stigter. Sergide yabancı sanatçıların çalışmaları yer alıyor. Tel: (0212) 281 51 50

Müzede sinema salonu
İktisat tarihinin araştırıldığı, yazıldığı, okunduğu ve tartışıldığı Osmanlı Bankası Müzesi, 2 Ocak 2004'ten itibaren bir sinema salonuna kavuşuyor. Osmanlı Bankası Müzesi Sineması; ocak ayında "Fil Adam", "Fransız Teğmenin Kadını", "Venedik'te Ölüm" gibi ünlü filmlere ev sahipliği yapacak.

Afrodit'in etiketleri hafifledi
Afrodit, "Kalbimizi Sizinle Paylaşıyoruz" sloganıyla yüzde 50'lik indirim günlerini başlattı. 2003 kışına damgasını vuran geometrik desenli elbiseler, montlar, kabanlar, tişörtler, jean'ler, aksesuvarlar ve çantalar için Afrodit kış indirimini kaçırmayın.

DKNY'de indirimli günler
İstanbul DKNY mağazalarında yüzde 30'lara varan indirim başladı. Pastel renklerin hakim olduğu DKNY Sonbahar-Kış 2003 koleksiyonunda bele oturan ceketler, dar kesim pantolonlar, bol pantolonlar, paltolar, trençkotlar yer alıyor. İndirimden yararlanmak için DKNY mağazalarına uğramanın tam zamanı.

Yüzde 50 daha ucuz
Yerli ve yabancı markaların bulunduğu Esse, yüzde 50'ye varan indirimlerle sizi bekliyor. Zack, Mauviel, ASA, Le Creuset, Magimix gibi markalarıyla tencereden robota birçok ürünü Esse'de bulabilirsiniz. Tel: (0212) 282 15 84

Koton'da yıldız yağmuru
Koton yılbaşı için yıldızlı ürünlerde "2 al 1 öde" kampanyası başlattı. Fiyat politikasıyla dikkat çeken Koton'un yeni koleksiyonuna doğallık hakim.

Kazançlı alışveriş
Tek ve çift kişilik sandıklı bazalı yataklarıyla odanızı toparlayan Yataş yeni kampanyası ile cüzdanınıza da iyi gelmeyi amaçlıyor. Yataş'ın, sandıklı bazalı yatakları bu kampanyada 299 milyon liraya satılıyor.

"Ama Fareler Uyurlar Gece"
Doğan Kitap'tan yayımlanan "Ama Fareler Uyurlar Gece"de, Alman edebiyatının önemli yazarlarından Borchert'in kısa öyküleri bir araya getirilmiş. Kitap, yazarın 60'lı yıllarda dilimize çevrilen öykülerini de kapsıyor. Savaşı ve hapishane hayatını yakından tanıyan Borchert; savaş acılarını, haksızlığı ve ölümü güçlü kalemiyle öykülerine yansıtıyor.

"Anadolu Yıldızı Eskişehirspor"
Özgür Topyıldız bu inceleme kitabında Eskişehirspor'un tarihini anlatıyor. Yazar, Eskişehirspor'u 1960'lı ve 70'li yıllardaki Anadolu devriminin futboldaki simgesi olarak görüyor. Topyıldız kitabında kulübün tarihine sadece bir futbol başarısı olarak değil, aynı zamanda toplumsal değişimin ve İstanbul üstünlüğünün sarsılması olarak da bakıyor. İletişim Yayınları'ndan çıkan kitapta fotoğrafların yanı sıra 1966'dan günümüze tüm Eskişehirspor maçları ve takımda yer alan futbolcuların isimleri gibi bilgiler de var.